Çimko, toplumsal cinsiyet eşitliği ve yerel kalkınmaya katkı sağlama amacını bir araya getirerek sektörde örnek teşkil eden bir adım attı. Hatay’daki hazır beton tesisinde iki kadın mikser şoförünü istihdam eden Çimko, bu sayede bölgedeki kadın istihdam oranının artırılmasına katkıda bulundu.
Şirket, sürdürülebilir büyüme hedefleri doğrultusunda, kadınların iş gücüne katılımını artırmayı ve toplumdaki konumlarını güçlendirmeyi amaçlıyor. Hatay’daki tesisinde mikser şoförlüğü yapan Gamze Özcan ve Hikmet Ungan, aynı zamanda Çimko’nun tarihindeki ilk kadın mikser operatörleri oldu. Bu adım, toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda önemli bir mesaj vererek, “mesleklerin cinsiyeti olmaz” anlayışını pekiştiriyor.
Çimko CEO’su Dr. Önder Kırca, bu anlamlı istihdamın sadece şirket için değil, bölge halkı için de önemli bir adım olduğunu vurguladı. Kırca, “Çimko olarak ‘önce insan’ ilkesiyle hareket ediyoruz. 6 Şubat depremlerinin ardından Hatay’ın yeniden toparlanması için tüm imkanlarımızı seferber ettik ve desteğimizi sürdürüyoruz. Bu süreçte, sektörde az olan kadın iş gücünü artırmaya yönelik bir adım atarak iki kadın mikser operatörünü istihdam ettik. Özellikle Hatay’da çalışmak isteyen Gamze ve Hikmet Hanım, hem Hatay’a hem de kendi mesleklerine duydukları tutkuyla bölge için önemli bir değer oluşturacaklar. Beton taşıyorlar ama bunu Hatay için yapıyor olmaları özellikle anlamlı. ‘Mesleklerin cinsiyeti olmaz’ anlayışını en iyi şekilde gösteriyorlar” şeklinde konuştu.
Kırca, Çimko’nun sürdürülebilir büyüme hedefleri doğrultusunda kadınların toplumda ve iş hayatındaki varlığını önemsediklerini belirterek, “Sektörümüzde özellikle sahada kadın istihdamı istediğimiz ölçüde değil. İşimizin geleceğinde daha fazla kadının yer almasını istiyoruz. Çalışma alanlarının iyileştirilmesi, iş alanlarının güzelleştirilmesi için çalışanlarımızın ihtiyacı olan tüm koşulları sağladık. Kadın çalışanların çimento ve beton sektöründe daha fazla yer alması hedefiyle sorumluluk üstleniyoruz. Bu yıl attığımız ilk adımlar ile operatörlerimizin çabalarının tüm kadınlara cesaret vereceğine inanıyoruz” dedi.
Çimko’nun Antakya tesislerinde mikser operatörü olarak çalışan Hikmet Ungan, “Eylül ayından beri Çimko’da mikser operatörü olarak çalışıyoruz. Hepimizi derinden etkileyen 6 Şubat depremi sonrası Hatay’ın yeniden ayağa kalkması için elimizi uzatmak istedik. İlk olma cesaretini göstermek ve kadınlara ilham vermek gurur verici” ifadelerini kullandı.
Gamze Özcan ise çalıştıkları tesisin aynı zamanda evleri olduğunu belirterek, “Çimko ihtiyacımız olan her şeyi bize sağladı. Bu endüstride kadın çalışan olmak beklenmedik bir durum gibi görünüyor ama mesleklerin cinsiyetinin olmadığı herkes bilmeli. Başarmak için istemek yeterli” şeklinde konuştu.
Çimko’nun bu örnek adımı, sektördeki kadın istihdamını artırmayı ve toplumsal cinsiyet eşitliği mücadelesine katkı sağlamayı amaçlıyor.