Re/max Piramit Gayrimenkul
‘un organize ettiği ”
Sektörün Bugünü ve Yakın Geleceği
” adlı etkinlik İstanbul’da düzenlendi. Re/Max Piramit Gayrimenkul Sahibi ve Broker
Hesna Yılmaz
’ın yanı sıra Ekonomist Prof. Dr.
Ali Hepşen
, Avukat
Doğukan Ünüvar
ve Koç
Özge Toraman
‘ı bir araya getiren etkinlikte emlak ve gayrimenkul sektörünün gündem konuları ve yakın geleceği konuşuldu. Re/max Piramit Gayrimenkul’un buluşmasında öne çıkan konu ise, yakın gelecekte tüm sektörleri etkilemesi beklenen “Metaverse” oldu. Etkinlikte, internetten sonra dijital dünyanın en önemli buluşu olarak nitelendirilen Metaverse evreninde 2022 ve 2023 yıllarında 10 milyon civarında sanal konut satılacağı ve bu durumun önemli bir ekonomi doğuracağı dinleyicilere aktarıldı.
Metaverse’te arsa alanların sayısı artacak
Yeni bir dijital dünya vadeden Metaverse teknolojisi, emlak ve gayrimenkul sektörüne yönelik ihtiyaçları da beraberinde getirecek. Sanal emlak uzmanı, risk yönetimi uzmanı ve emlak danışmanlığı yöneticisi gibi meslek grupları, Metaverse evreninde ilgi görecek meslekler arasında yer alacak. Metaverse evreninde vakit geçirenlerin odağında ise sanal araziler satın almak olacak. Yakın dönemde açıklanan istatistiklere göre Türkiye’de çok fazla ilgi görmeye başlayan ve 20 binden fazla parselin satıldığı Metaverse evreninde sanal arsa satan platformlara olan ilgi her geçen gün artış gösteriyor.
Sanal emlak fiyatları artış gösterecek
Metaverse evreninin tam olarak hayatımıza girmesiyle birlikte arsa alanların sayısında hızlı bir artış yaşanacak. Bu durum ayrıca 2022 ve 2023 yıllarında 10 milyon civarında sanal gayrimenkulün satılmasını da beraberinde getirecek. Uzmanlara göre sanal emlak ve gayrimenkul almak isteyen ülkeler sıralamasında Türkiye üst sıralarda yer alacak.
Hesna Yılmaz: “Sektörü bugünü ve geleceğini konuştuk”
“Sektörün Bugünü ve Yakın Geleceği” adlı etkinlikte konuşan
Re/Max Piramit Gayrimenkul Sahibi ve Broker Hesna Yılmaz
, sektörü yakinen ilgilendiren birçok konunun hem 2022 hem de sonrasında sektörü yeniden şekillendireceğini belirtti. Hesna Yılmaz: “Sektöre ve işimize değer katacak konuları konuştuğumuz buluşmamızda alanında önemli isimleri ağırladık. Gayrimenkul fiyat artışları, kira oranları, gayrimenkul hukuku, 2022 yılında piyasaların mevcut durumu ve sektöre yansımaları, girişimcilik, metaverse gibi sektörün bugünü ve geleceğini etkileyen konuları masaya yatırdık” dedi.
Prof. Dr. Ali Hepşen: “Yatırımcılar ve tasarruf sahipleri gayrimenkule yönelecek”
Etkinlikte konuşan
Ekonomist Prof. Dr. Ali Hepşen
ise 2022 yılında piyasaların mevcut durumu ve sektöre yansımaları hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Ali Hepşen: “2022 arzın nispeten daha sınırlı ve piyasa talebinin daha yoğun olduğu dönemi beraberinde getirecek. Enflasyonist ortamda yatırımcıların ve özellikle tasarruf sahiplerinin gayrimenkule yöneleceğini düşünüyorum. Bu düşüncemdeki en büyük sebep, gayrimenkulün uzun vadede sadece Türkiye üzerinde değil dünya genelinde de enflasyona karşı yatırımcıyı, hem sağladığı sermaye kazancı hem de kira getirisiyle de mutlu etmesi diyebiliriz.” dedi.
Önceki Haberİçindeki Gücü Keşfet
CemenTürk Dergisi
CemenTürk, 2008 yılından itibaren iki ayda bir yayınlanan hazır beton ve çimento sektörüne ait bir sektör dergisidir. AjansGN’nin öncü, yenilikçi ve istikrarlı kimliğiyle sektörel yayıncılığa önemli bir ivme kazandıran CemenTürk, sektörün ortak sesi olmaya devam etmektedir.
Benzer İçerikler
Yorum Yap