Uğur Gedik
CPC Belgelendirme Kuruluşu Genel Müdürü
Sektörünüz ve Türkiye özelinde değerlendirdiğinizde
2019 yılı şirketiniz açısından
nasıl geçti?
CPC Belgelendirme Kuruluşu 2011/305/ EU Yapı Malzemeleri Yönetmeliği kapsamında hizmet verdiğimiz için mevcut müşterilerimizle zorunlu alanda hizmetlerimizi devam ettirdik. Üreticilerin Türkiye’de daralma ve küçülme sıkıntılarını yaşaması sebebiyle sertifikalandırılan firmalarda azalmalar oldu. İhracat yapan müşterilerimizin ihtiyaçlarını çözüm ortağı olmak amacıyla ihracat yaptıkları ülkelerin belgelerinde çözüm ortaklığı yaptık. Özellikle ASTM, EN Standartlarında ve ETA çalışmalarında müşterilerimizin çözüm ortağı olmamız sebebiyle 2019 yılı bizler için iyi geçti.
Bu yıl içerisinde şirketiniz bünyesinde
yaptığınız yatırımlar, yeni ürünler,
lansmanlar vb. gelişmeler nelerdir?
Müşterilerimizin iç pazarda ve ihracatta sıkıntılarını çözüm üretmemiz CPC Belgelendirme Kuruluşunu her zaman memnun etmektedir. Müşterilere çözüm ortağı olmak birinci önceliğimiz olması münasebetiyle, ASTM standartlarında ETA çalışmalarında yatırımlarımız oldu. Müşterilerimizin piyasa şartlarından dolayı maliyetlerinin düşürme çalışmalarında ARGE çalışmalarına yatırım yaptık. Yenilikçi ürün çalışmalarını müşterilerimizle paylaştık ve yatırımlarımızı bu yönde sağladık.
Genel olarak 2020 yılından beklentiniz
nasıl? Bu yıl için hedefleriniz ve genel
stratejileriniz neler olacak?
2020 yılında aynı çalışmalarımızı devam ettirmeyi düşünmekteyiz. Müşterilerimizin ihtiyaçlarına göre çözüm ortağı olmayı yeni yatırımlarla sağlamayı hedeflemekteyiz. Sera gazı doğrulama hizmetlerimizde sera gazı tutma çalışmalarımız 2020 yılı için hedeflerimiz arasındadır. Sera gazı salınımı sonucu sanayicilerin bu kapsamda tedbirlerinin olacağı aşikardır. Avrupa da yapılan uygulamalar referans alınarak Türkiye de bu kapsamda çalışmalarımız olacaktır.
Sektörel olarak baktığınızda bu yıl bizi
nasıl gelişmeler bekliyor?
2020 yılının dış politika, finansman ve döviz değeri ile yön bulacağı kanaatindeyiz. Mali desteklerin artması ile inşaat sektörünün canlanacağını düşünmekteyiz. İnşaat sektörünün canlanması ile ürünlerinde paralellikte çeşitlilik sağlayacaktır. Ar-Ge çalışmaları ile yenilikçi ürünler ve çevreci ürünlerin sağlanmasıyla maliyetler düşürülecektir. Alternatif hammadde, katkılar ve alternatif yakıtlar ile sektörün bu sıkışıklığı atlatacağı düşüncesindeyiz.
Sonraki Haber 2020 GEÇTİĞİMİZ YILA GÖRE ÇOK DAHA HAREKETLİ GEÇECEK
CemenTürk Dergisi
CemenTürk, 2008 yılından itibaren iki ayda bir yayınlanan hazır beton ve çimento sektörüne ait bir sektör dergisidir. AjansGN’nin öncü, yenilikçi ve istikrarlı kimliğiyle sektörel yayıncılığa önemli bir ivme kazandıran CemenTürk, sektörün ortak sesi olmaya devam etmektedir.
Benzer İçerikler
Yorum Yap