Röportajımıza kendinizden, profesyonel özgeçmişinizden bahsederek başlayabilir miyiz?
1977 doğumluyum. Makine yüksek mühendisiyim. Üniversite öğrenimi tamamladıktan sonra, askerlik görevimi yaptım ve çimento sektöründe yedek parça imalatı konusunda sektörün öncü firmalarından birinde imalat mühendisi olarak göreve başladım. 2 yıl içerisinde önemli tecrübeler kazanarak, yine çimento sektöründe önemli referanslara sahip bir firmanın proje müdürü olarak 6 yıl görev yaptım. Bu süreçte ülkemizde birçok önemli projelere imza attım. Meslek hayatıma başladığım ilk günden hedefim ticari hayata başlamak olduğu için Haziran 2010 yılında CTN firmasını kurdum.
CTN Makina hakkında bilgi verebilir misiniz? Faaliyet alanlarınız nedir ve hangi sektörlere hizmet vermektesiniz?
CTN Makine’nin faaliyet alanlarının başında çimento teknolojileri gelmektedir. Fabrikaların teknolojik, mekanik ve çelik ihtiyaçlarının, imalat ve montajlarının yapılarak sistemlerin devreye alınması ve sonrasında bakım ve revizyon işlerinde de işletmelere destek verilmesi CTN’nin iştigal konularını kapsamaktadır.
Gerçekleştirdiğiniz ve şu an devam eden projelerinizden bahseder misiniz?
CTN kurulduğun günden itibaren önemli projelere imza atmıştır. İlk başta teknolojik imalat, montaj ve bakım olarak başladığımız maratonumuz özellikle son 2 yıl içerisinde yurt dışı partnerlikleri ile birlikte müşterilerimize anahtar teslimi çözümler sunma noktasına gelmiştir. Geçen yıl Beumer firması ile birlikte Denizli Çimento’da Türkiye’nin en büyük RDF tesisini devreye aldık. Adana’da bulunan fabrikamız da şuan 4 farklı torbalı filtre projesinin üretimleri devam etmektedir. Bu projelerin her biri farklı bir ülkeye gönderilecektir.
Projelerinizde enerji verimliliği alanında ne tür avantajlar sağlıyorsunuz?
Bildiğiniz üzere şuan tüm dünya enerji verimliliği üzerine çalışmalar yapmaktadır. Bizde müşterilerimize yaptığımız projeler de en iyi performansı sergileyen sistemler kurarak enerji tasarrufunda çok önemli avantajlar sağlamaktayız.
Kısa süre önce İtalyan firması olan CTP’yi satın aldınız? CTP firması ile ilgili bilgi verir misiniz?
Dünya da air pollition konusunda ki en büyük 5 markadan biri de CTP firmasıdır. CTP 1970 yılında kurulmuştur ve Dünya’nın hemen her ülkesinde filtreleri çalışan uluslararası bir firmadır. Ülkemizde de otuzdan fazla fabrikada filtreleri çalışmaktadır. Kısacası sektöründe çok ciddi referanslara sahip bir firmadır.
Neden bu satın almayı gerçekleştirdiniz? Satın almadaki hedef nedir? Ve bu hedef size hangi kapıları açacak?
Ülkemiz, Devletimizin katkılarıyla özellikle son bir yıldır ciddi bir sanayileşme atağına kalkmıştır. Devletimiz katma değerli ürünler üretilmesi için ciddi destekler vermektedir. Ürünlerinizin Dünya çapında yer almasını istiyorsanız mutlaka sektörde önemli referanslara sahip olan şirketler ile eşleşmeniz lazım. Biz de CTN olarak Dünya markası olabilme çabalarımıza CTP’nin dünya marka değerini de ekleyerek önemli bir atılım yaptık. CTP ile CTN güçlerini birleştirerek müşterilerine daha kaliteli, daha ekonomik ve daha hızlı çözümler sunacaktır. CTP’nin Dünya çapında yapacağı tüm filtre imalatları CTN fabrikasına üretilecek ve böylece kendi sektörümüzde ülkemize önemli bir döviz girdisi sağlayacağız. CTP’nin dünya piyasasındaki tecrübeleri sayesinde CTN yeni kurduğu tasarım merkezi ile birlikte dünya markası olma yolunda ilerleyecektir.
Yurtdışından 1 sene sonra ödemeli daha düşük faizli kredi olanağı sağlıyorsunuz. Firmaların bu konudaki yaklaşımları nasıl?
CTP olarak müşterilerimize gerek air pollition gerekse WHR projelerinde 1 yıl sonra ödemeli kredi avantajı sağlayabiliyoruz. Bu projedeki amacımız, özelikle WHR gibi enerji odaklı projelerde, müşterimiz tesisi kurduktan sonra ödemelerini yaparak işletme sermayesinden kullanmadan, finans sıkışıklığı yaşamadan tesislerini kurabilirler. Bu projemiz yeni hayata geçmiş olup, yakın zamanda önemli geri dönüşler sağladık. 2018 yılında bu projemiz sayesinde çok önemli projelere imza atacağımıza inanıyorum.
Gelecek hedeflerinizle ilgili bilgi verir misiniz? Yakın zamanda planlanan yeni bir yatırım ya da satın alma var mı?
2017 yılında CTN olarak, CTP firmasına yapılan yatırım dışında, daha kaliteli ürünler üretebilmek amacı ile Adana’da bulunan fabrikamıza önemli teknolojik yatırımlar da yaptık. Bunun yanı sıra tasarım merkezi kurarak, yeni ürünler çıkarmak içinde hedefler koyduk. Kısacası 2017 yılı CTN için milad bir yıl olmuştur. Yakın zamanda yatırımlarımız hız kesmeden devam edecektir. Hedefimiz 2023 yılına Dünya’ya yeni ürünler üreten bir mühendislik firması olmaktır.
Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik durumu için neler söylemek istersiniz?
Ülkemiz hepimizin de bildiği üzere Dünya’da çok önemli bir coğrafi yerdedir. Bundan dolayı da Ülkemiz her zaman topraklarını korumak zorunda kalacağı bir politika üzerine yaşamına devam edecektir. Bu da dolayısı ile ekonomiyi zorlamaktadır. Bundan dolayı yakın gelecekte tüm firmaların ihracat kalemlerini artırmaları ve markalaşmaya gitmeleri gerekmektedir. Katma değeri yüksek ürünlerin üretilmesi sonucunda hem ekonomi canlanacak hem de cari açığa önemli bir katkı sağlanacaktır. Bence her firmanın bu konuya daha fazla eğilmeleri gerekmektedir.
ABD ile yaşanan vize krizi, sizce çimento sektörünü ve ihracatını nasıl etkileyecek ?
Siyasetin etkisini her alanda yakın hissetmek tabi ki bizler için olumsuz bir hava yaratmaktadır. Ancak iki müttefik Ülkenin bu konuyu en kısa zamanda çözerek, tüm sektörleri rahatlatacaklarına inanmaktayım.
2017 hedeflerenize ulaştığınız bir yıl mı oldu? 2018 için öngörüleriniz nelerdir?
2017 yılı CTN için önemli bir yıl olmuştur. 2017’de Devlet desteklerimiz ile birlikte büyüme yaşadık, bu büyümenin meyvelerini yakın gelecekte alacağımıza inanmaktayız. 2018 yılı ile ilgili CTP&CTN olarak dünyanın çeşitli ülkelerinde önemli projeler takip etmekteyiz. 2018 yılından oldukça umutluyuz.
Son olarak okurlarımızla paylaşmak istekleriniz nelerdir ?
CTN Group olarak kuruluşumuzun 7. yılında şirketlerimize CTP gibi bir dünya markasını ekledik. Geleceğe daha güçlü, daha güvenilir bir marka olarak yürümeye devam edeceğiz. Müşterilerimize yeni sistemler ve enerji verimliliği daha yüksek teknolojilere sahip çalışmalar yaparak, önemli avantajlar sağlayacağız. Bize destek veren sektörümüzün güzide emektarlarına teşekkürlerimi sunuyorum.
Önceki HaberDijital geleceği yazmak yetenek gerektirir.
CemenTürk Dergisi
CemenTürk, 2008 yılından itibaren iki ayda bir yayınlanan hazır beton ve çimento sektörüne ait bir sektör dergisidir. AjansGN’nin öncü, yenilikçi ve istikrarlı kimliğiyle sektörel yayıncılığa önemli bir ivme kazandıran CemenTürk, sektörün ortak sesi olmaya devam etmektedir.
Benzer İçerikler
Yorum Yap