Oktan Behçetler Hazır Beton’dan Ali Okutan ile şirketin üretim kapasitesi, faaliyet alanı ve referansları hakkında detaylı bir röportaj gerçekleştirdik. Kendisinin hazır beton sektörünün durumu hakkındaki yorumlarına özellikle dikkati çekmek gerekiyor. Keyifle okumanız dileğiyle…
CemenTürk:
Röportajımıza sizi tanıyarak başlayabilir miyiz?
Ali Okutan:
1977 yılında Trabzon’da doğdum. İlk öğrenimimi ve liseyi İstanbul’da bitirdim. 2000 yılında İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesinden mezun oldum. İKTİSAD (İkitelli Sanayici ve İşadamları Derneği) Yapı Komitesi Kültür ve Sosyal ilişkiler Birim Başkan Yardımcılığı görevini yapmaktayım. Evli ve 4 çocuk babasıyım.
CemenTürk:
Oktan Behçetler’in kuruluşu ve kısa tarihçesini alabilir miyiz?
Ali Okutan
: Hazır beton faaliyetine 1991 yılında Beylikdüzü’nde Oktan Hazır Beton ismi ile başladık. 1994 yılında ortaklık yapısı değişti ve Oktan Behçetler ismini aldık. 2007 yılında Marmara Hazır Betonu kurarak sektördeki gücümüzü artırdık. Hâlihazırda iki beton santrali ile Avcılar, Beylikdüzü, Esenyurt, Büyükçekmece, Hadımköy, Küçükçekmece ve civar bölgelere hizmet vermekteyiz.
CemenTürk:
Üretim kapasiteniz nedir?
Ali Okutan:
Mevcut santrallerimiz ile günlük 3.000 m3’lük bir kapasiteye ulaşabilmekteyiz.
CemenTürk:
Hazır beton kamyonu ve diğer araçlarınızın sayısı ne kadardır?
Ali Okutan:
8 adet mobil pompa (3 adet 36’lık, 3 adet 38’lik, 1 adet 43’lük, 1adet 52’lik) ve 30 adet hazır beton kamyonuyla faaliyetimizi sürdürmekteyiz.
CemenTürk:
Hazır beton sektöründeki en geçerli kalite belgesi sizce hangisidir?
Ali Okutan:
Sektördeki en geçerli belge G belgesidir. Bu belgeyi veren başlıca kuruluşlar THBB’ye bağlı KGS ile TSE ve ÜNİVERSAL sertifikasyon veren firmalardan bazılarıdır.
CemenTürk:
Referanslarınızdan bahsedebilir misiniz?
Ali Okutan:
Aslında tüm müşterilerimiz bizim için referanstır. Bazı müşterilerimizden bahsetmek gerekirse: İhlas Holding, Demir İnşaat, Beyazlar İnşaat, Gül İnşaat, Atmaca Elektronik(Sunny), Elem Kozmetik, Erkul Kozmetik, Hisar Çatal Kaşık, Kadir Has Üniversitesi, Gürpınar Stadyumu, Avcılar Devlet Hastanesi ve daha niceleri.
CemenTürk:
Yeni tesis yatırımlarınız olacak mı?
Ali Okutan:
2012 yılı için bir tesis yatırımı düşünmüyoruz.
CemenTürk:
Hazır beton sektöründeki haksız rekabet konusunda neler diyeceksiniz?
Ali Okutan
: Hazır beton piyasasındaki en büyük sorun fiyat rekabeti. Maalesef bazı hazır beton firmaları pazardaki payını artırmak için düşük fiyat politikası izlemektedir. Buda hazır beton fiyatlarının olması gereken gerçek satış fiyatlarının altında kalmasına neden olmaktadır.
CemenTürk:
THBB ve çalışmaları hakkındaki yorumlarınız nelerdir?
Ali Okutan:
Firmamız THBB üyesidir. Birliğin amacı topraklarının tamamına yakını deprem kuşağında bulunan ülkemizde, güvenli ve dayanıklı yapıların inşası için standartlara uygun, yüksek dayanım sınıflarında, kaliteli beton kullanımının artması ve tekniğine uygun, doğru beton uygulamalarının yaygınlaşmasıdır. Bu amaç doğrultusunda zaten birliğe bağlı KGS sertifikasyon hizmeti vermektedir. Birliğin üyelere bakan yönü ile ilgili düşüncelerimi sorarsanız Türkiye hazır beton Birliği üyelerinin sorunları ile ilgili biraz daha aktif olması lazım. Çünkü hazır beton firmaları hammadde üreticileri ile hazır beton tüketicileri arasında ezilmektedir. Hazır beton firmaları, hammadde üreticilerinin yüksek fiyat talebi, hazır beton tüketicilerinin düşük fiyat talebi arasında sıkışmış durumdadır.
CemenTürk:
Çevreye duyarlı olma adına hazır beton sektörünün oyuncuları neler yapmak zorundadır?
Ali Okutan:
Hazır beton tesisinin kuruluş aşamasından, üretilen ürün ve hizmetin son kullanıcıya varıncaya kadar her aşamasında çevreyle doğrudan bir etkileşimi vardır. Burada dikkat edilmesi gereken husus hazır beton tesisi kurulurken çevre uygunluk kriterlerine göre düzenlenmesi(ses ve kirlilik kriterlerine uyulması), taşınması esnasında ve inşaat sahasında uygulama esnasında ise gerekli kurallara riayet edilmesidir.
Similar Content
Add A Comment