ÖZELLİKLE MADENCİLİK İŞLETMESİ VE ÜRETİM ALANINDA, SEKTÖRÜNDEKİ TEKNOLOJİK GELİŞMELERE BÜYÜK ÖNEM VEREN YILMAZ MAKİNA, 2020’DE BİRÇOK YENİLİKLE BİRLİKTE MARKA OLMA YOLUNDA EMİN ADIMLARLA İLERLİYOR. YILMAZ MAKİNA’NIN BÜYÜME SÜRECİNİ VE SÜRDÜRÜLEBİLİR BİR MARKA OLMA YOLUNDA GERÇEKLEŞTİRDİĞİ ÇALIŞMALARI YILMAZ MAKİNA GENEL MÜDÜRÜ HAKKI YILMAZ İLE KONUŞTUK…
Yılmaz Makina’dan ve markalaşma sürecinden bahsedebilir
misiniz?
Yılmaz Makina olarak 25 yıla dayanan donanım, bilgi ve tecrübemiz ile ağır endüstri yatırımları yaparak hedeflerimize ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Çalışanlarımızın, ortaklarımızın ve pazarın verdiğimiz hizmete, projelerimize ve ne söylediğimize %100 inandığı, bizi anladığı ve bizimle çalışmayı deneyimlediği bir noktadayız. Sürdürülebilir bir marka olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. Düşük maliyet planları, planlama, organizasyon ve çevre bilincine verdiğimiz değerlerden aldığımız güçle profesyonel çözüm önerileri üreterek hizmetlerimizi sürdürüyoruz. Yılmaz Makina olarak; H&S İnancı, Planlama ve Organizasyon Becerisi, Düşük Maliyet Çözümleri ve Çevre Bilinci’nden oluşan dört anahtar gücü kaldıraç olarak kullanarak çalışmalarımıza devam ediyoruz. Uzmanlık alanlarımız içinde mühendislik, malzeme tedariği, imalat, montaj, bakım onarım ve kurulumunu üstlendiğimiz bazı tesislerin işletmeciliği bulunuyor. Özellikle döner fırın, soğutma, değirmenler, kırıcılar gibi ünitelerin montaj ve bakım onarım, devreye alma işlerini üstleniyoruz. Bununla birlikte konusunda uzman çözüm ortakları ile her türlü endüstriyel tesis projesini anahtar teslim sunarak marka bütünlüğünü oluşturuyoruz.
Marka olma yolunda nasıl bir misyon ile ilerliyorsunuz?
Misyonumuz; değer, hedef ve stratejiler doğrultusunda yatırımcıların gereksinimlerini karşılamak, uluslararası standartlarda, yüksek kalitede ve güvenilir iş anlayışı ile hizmet vermek, yatırımcının
ve son kullanıcıların memnuniyetini ve uzun süreli bağlılığını sağlayarak tüm kaynakları en etkin biçimde kullanmaktır. Sektörümüzdeki teknolojik gelişmeleri de yakından takip ederek sürekli gelişmek ve büyümek misyonu ile çalışıyoruz. Bu doğrultuda konusunda uzman çözüm ortaklarımız ile her türlü endüstriyel tesisi anahtar teslim olarak yapabilme kabiliyetine sahibiz. 800m2 kapalı imalat fabrikası ve 10.000m2 açık alanı ile her türlü çelik konstrüksiyon ve bunker, şut, gaz kanalları gibi sac konstrüksiyonların da imalatını ve montajını yapıyoruz.
Yılmaz Makina’nın diğer EPC yüklenicilerinden
farkı nedir?
Çalışma sistemimiz; projenin alınmasıyla iş planının hazırlanıp, düşük maliyet ve doğru proses çözümleri yaratarak karşılaştırılmalı ekipman alternatifleri sunulması ile başlıyor. Tüm girdilerin değerlendirildiği reel ve uygulanabilir bir iş programı geliştiriyoruz. Ve en önemlisi uluslararası standartlara uygun, çevre ve iş sağlığı ve güvenliğinin üst seviyede tutulduğu bir sistem ile çalışıyoruz.
Her şeyden önce işimizi gerçekten severek yapıyor, daha iyi olmak için sürekli araştırıyoruz. Bu noktada yüzümüzü her zaman dışarıya çeviriyoruz. Bahane değil çözüm üreterek disiplinli ve programlı çalışıyoruz. Yatırımların ülke ekonomisine katkısını biliyor ve en iyisi için gerçek anlamda uğraşıyoruz.
Sektörü değerlendirdiğinizde 2019 yılı için
neler söyleyebilirsiniz? Şirketiniz için nasıl
geçti?
Ülke genelinde yaşanan ekonomik olumsuzluklar nedeni ile tüm sektörler daralma ve küçülme yönünde bir yol izlediler. 2019 yılı genel anlamıyla tam bir olumsuzluklar yılı oldu diyebiliriz. Ancak şirket olarak tüm bu olumsuzluklara rağmen üzerinde çalıştığımız proje ve işlere devam ederek büyümeyi sürdürdük. Yaşanan ekonomik zorlukları aşabilmek için çeşitli konularda tasarruf ederek maliyetleri kıstık ve 2020 yılına başlangıç yaptık.
2020 yılından beklenti ve hedefleriniz nelerdir?
Geçtiğimiz yıl yapmış olduğumuz proje ve işlerle sağladığımız büyümeyi, 2020 yılında da devam ettirmeyi amaçlıyoruz. 2020 yılının sektör için daha iyi olmasını umut ediyoruz. Sektör birbirine
bağlı bir dişli şeklinde çalışıyor. Bu nedenle sektörün canlanması için hem devletin hem de özel sektörün gerekli çalışmaları yaparak, büyüme yönünde kararlar alması gerekiyor. Bu noktada gerekli Ar-Ge çalışmalarının yapılmasının sektörü önemli ölçüde canlandıracağına inanıyoruz.
Sektördeki olumsuzluklardan etkilenmemeyi
nasıl başarıyorsunuz?
Durgun bir dönem olarak görebileceğimiz bugünlerin sağlıklı bir şekilde atlatılması, dikkatli ve tedbirli bir davranış biçimini gerektiriyor. Bilinçli, odağını kaybetmeyen ve işine hâkim olan herkes bu dönemi fırsata çevirecektir. Biz de bu noktada dışarıyla olan bağlantılarımızı koparmadan ve hatta geliştirerek başarıyı sürdürmek için sürekli çalışıyoruz. Yaşanan olumsuzluklarda sahip olduğumuz proaktif bakış açısı ile yolumuza devam ediyoruz.
İş sağlığı ve güvenliği konularında değerlendirmelerinizi
alabilir miyiz? Firmanızın
İSG alanında yapmış olduğu çalışmalar ve
yenilikler hakkında neler söyleyebilirsiniz?
Yılmaz Makina için iş sağlığı ve güvenliği bir yaşam kültürüne dönüştü. Bu kültürü oluşturmak ve devam ettirmek için iş sağlığı ve güvenliği yönetimi, yaklaşımı ve politikasını “Liderlik, Risk Değerlendirmesi ve İletişim” başlıkları altında değerlendiriyoruz. Yılmaz Makina olarak “İş Sağlığı ve Güvenliği”, üst yönetimin taahhüdü ile başlıyor. İSG firmamız genelinde bu yaklaşımı en üst seviyeden en alta kadar bir değer olarak ele alıyor ve tüm iş süreçlerinde İSG açısından yetkin ekiplerle çalışıyoruz. Firmamızda İSG Yönetimi, proaktif ve reaktif yaklaşımları kapsayacak
şekilde kurulmuştur. Bu noktada prosedürlerimiz 5 ayrı kategoride hazırlanarak uygulanmaktadır.
Son olarak sizi de tanımak isteriz. Hakkı
Yılmaz kimdir?
1973’te Erzurum’da doğdum. İlkokul ve lise eğitimimi Erzurum’da tamamladım. Daha sonra lisans eğitimi için bir süre İstanbul’da kaldım. Ardından özel sektörde bir süre yöneticilik yaptıktan sonra 2002 yılında Yılmaz Makina şantiye yöneticisi olarak çalışmaya başladım. 2008 yılından bu yana Yılmaz Makina’da Genel Müdür olarak görev yapmaktayım. Evli ve bir çocuk babasıyım.
Sonraki Haber 2020 YILI SET TEKNİK İÇİN DEĞİŞİM VE GELİŞİM YILI OLACAK
CemenTürk Dergisi
CemenTürk, 2008 yılından itibaren iki ayda bir yayınlanan hazır beton ve çimento sektörüne ait bir sektör dergisidir. AjansGN’nin öncü, yenilikçi ve istikrarlı kimliğiyle sektörel yayıncılığa önemli bir ivme kazandıran CemenTürk, sektörün ortak sesi olmaya devam etmektedir.
Benzer İçerikler
Yorum Yap