Gürler ATAŞ

Satış Yöneticisi
AKM Metalurji onlarca farklı sektörün ihtiyaçlarına
yönelik uygun çözümler üreten bir şirket. Şirketin
genel yapılanması, faaliyet alanları, uzmanlıkları
ve çalışmalarından bahseder misiniz?

AKM Metalurji, yüksek sıcaklığa dayanıklı endüstriyel izolasyon ürünleri ve refrakterler konusunda Türkiye’nin en büyük tedarikçilerinden birisidir. Demir Çelik, Enerji, Savunma, Petrokimya, Seramik, Cam, Çimento, Isıl İşlem ve Demirdışı dahil birçok sektöre hizmet vermektedir.
Seramik ve Çözünebilir elyaf esaslı malzemeler başta olmak üzere izolasyon tuğlaları, dökülebilir refrakterler, harçlar gibi enerji tasarrufuna yönelik ürünlerle ülkemizin lokomotif firmaları olan Erdemir, İsdemir, Şişecam, Petkim, Tüpraş gibi işletmelere uzun yıllardır tedarikçi işlevini başarıyla sürdürmektedir.
AKM Metalurji’nin çimento ve hazır beton sektörlerine
yönelik çözümleri nelerdir?

AKM dönem içinde sektörün önde gelen firmaları ile çeşitli projeler yürütmüştür. Çimento endüstrisine hali hazırda izolasyon grubu (seramik elyaf ve çözünebilir elyaf esaslı ürünler ve türevleri, Ca-Si ve mikroporoz plakalar, özel mastik ürünler, beton ankerleri vs.) malzemeler ile hizmet vermektedir.
2020 yılı içinde faaliyete aldığımız monolitik refrakter beton üretim tesisimiz ile de sektörün kaliteli ürün ihtiyacını karşılamayı hedeflemekteyiz.
Şirket olarak sektörlerin ihtiyaç duydukları ürünleri geliştirirken
nasıl bir Ar-Ge çalışması yürütüyorsunuz?

“Soru soran beş dakikalığına aptal durumuna düşebilir, sormayansa yaşam boyu aptaldır.” der bilge Çin Atasözü. Bugüne kadar hep sorduk, öğrenmekten ve doğruyu bulmaya çalışmaktan asla yorulmadık. Firmaların yaptıkları işlerin para kazanmakla birlikte anlam kazanmak olduğunu biliyoruz. Ülkemize kattığımız değere bakınca haz duyuyor, motivasyonumuzda da büyük gelişmeler katettiğimizi görüyoruz. Sürekli yenilenmeyi kendine amaç edinen tecrübeli mühendis kadromuz ve konusunda uzman çalışma ekibimiz ile coğrafyamızı sıkı takip ediyoruz. Ar-Ge laboratuvarımızda sürekli yapılan testler ile mevcut ürün portföyümüzü daha iyi hale getirmeye yönelik çalışmalar yapıyoruz. Bu çerçevede yurt dışı partnerlerimiz ve akademik kurumlar ile de iş birliği içerisindeyiz. Soruyoruz, anlıyoruz ve çözüm üretiyoruz.
Yurt dışı iş birliktelikleriniz var mıdır? İhracat açısından
değerlendirdiğinizde ne tür çalışmalarınız bulunuyor?

Konusunda uzman bir firma olan Amerikalı United Refractories Co. firması ile üretim ve satış lisans anlaşması yaptık. Bu çerçevede monolitik refrakter üretimini AKM Tuzla Yerleşkesi’nde gerçekleştiriyoruz.
Monolitik refrakterler konusunda iş ortağımızın bilgi ve teknoloji birikimini yanımızda hissetmek işleri kolaylaştırıyor. İlerleyen dönemde ürünlerimizi Avrupa ve Ortadoğu pazarlarına da sunmayı hedefliyoruz.
Ayrıca yüksek sıcaklığa dayanıklı endüstriyel izolasyon ürünleri konusunda 20 yılı aşkın süredir Morgan Thermal Ceramics firmasının Türkiye temsilciliğini yapıyoruz.
Ek olarak endüstriyel sıcaklık yalıtımında sözü geçen 20’den fazla yurt dışı firma ile de iş birliği içerisindeyiz.
AKM Metalurji olarak sektördeki rakiplerinizden hangi
özellikleriniz ile farklılaşıyorsunuz? Hangi özellikleriniz
sizi rakiplerinizden bir adım öne taşıyor?

Büyük düşünür Albert Schweitzer “İnsanlığa hizmet etmekten daha büyük bir ibadet yoktur. Ortak çıkar için çalışmak en büyük inançtır.” der. Bu düşünceyi benimseyerek 1992 yılında yola koyulan AKM Metalurji, misyonuna sadık kalarak ileriye dönük hedeflerine emin adımlarla yürümeye devam ediyor. Biz de ürün ve hizmet sunduğumuz firmalara sadece müşteri gözüyle bakmıyor, yaptığımız işi insanlığa hizmet olarak değerlendirip sorumluluk bilincimizi sürekli diri tutuyoruz. Ticaretin sadece ürün/hizmet sunmak olmadığını biliyoruz. Firmamızın uzun yıllardır beğenilme ve güvenilme nedeninin de bu olduğunu düşünüyoruz.
Sürekli büyüme ve gelişme stratejisi ile hareket eden
bir şirketsiniz. Son dönemde çimento sektörüne yönelik
monolitik refrakter beton üretimi yatırımı yaptınız.
Bu yatırımdan bahseder misiniz?

Elbette bu yatırımla sadece çimento endüstrisine değil, ülkemizin ve yakın coğrafyamızın tüm bacalı endüstrilerine ürün ve teknik destek sağlamayı planlıyoruz. Az evvel belirttiğim gibi sanayinin artan monolitik refrakter ihtiyacı ve bu konuda kaliteli ürün üreten firma sayısının az olması bizi böyle bir yatırım yapmaya ikna etti. 10.000 m2 kapalı alana sahip tesisimizi kurarken en son teknolojiyi almaya özen gösterdiğimizi belirtmek isterim. Üretimimizi ülkemizde yapıyor olmamız ise bizi bir adım öne çıkarıyor.
Çimento sektörüne sunduğunuz bu yeni yatırım müşterilerinize
ne tür avantajlar getirecek?

Çimento sektörüne yönelik olarak ilk etapta üretilecek refrakterlerin stratejik ürünler olmasına özellikle dikkat ettik. Aşınma ve sıcaklıkların daha yüksek olduğu alev borusu ve döküm ağzı için geliştirilen düşük çimentolu ve yüksek HMOR (Yüksek Sıcaklık Kırılma Mukavemet İndeksi) değerlerine sahip ürünler anılan bölgelerdeki bakım sürelerinin kısalmasına, yenilenme periyotlarının uzamasına, plansız duruşların da azaltılmasına yardımcı olarak sektör beklentilerini yukarıya taşıyacaktır.
Yüksek saflıkta alümina formlarından üretilen ve silisyum karbür içeren özel refrakterlerimiz aşınmaya, termal şok ve kimyasal etkilere karşı dayanıklı olarak hizmete sunulacaktır.
Ek olarak uygulama kolaylığı sunan, bakım ve devreye alma sürelerinde işletmelerimize zaman tasarrufu sağlayacak birçok refrakter türü de ürün portföyümüzde yer alacaktır.
AKM önümüzdeki beş yıllık süreçte çimento sektörünün tüm monolitik refrakter ihtiyacına cevap vermeyi, yenilikçi çözümler sunarak yüksek sıcaklık izolasyon ürünleri konusunda sektörde edindiği başarıyı monolitik refrakterlerde de sürdürmeyi hedeflemektedir.
Yakın zamanda planladığınız farklı bir yatırımınız var mıdır?
Özellikle çimento ve hazır beton sektörlerine yönelik…

Öncelik hedefimizin ürünlerimizi müşterilerimizin hizmetine oldukça hızlı bir şekilde sunmak olduğunu söyleyebilirim. Kendimize amaç edindiğimiz sürekli yenilenme ve konusunda aranılan firma olma düşüncesiyle ülkemize ve müşterilerimize hizmet vermek için gayret gösteriyoruz. İlerleyen dönemlerde başarılı projelere imza atacağımızı düşünüyorum.
Zorlu geçen 2020 yılını bitirmek üzereyiz. Genel bir yıl değerlendirmesi
ve önümüzdeki döneme dair hedeflerinizi
alabilir miyiz?

2020 yılı maalesef tüm insanlığın hissettiği üzere zor bir yıl oldu. Umarım bu dönemi en kısa zamanda geride bırakmış oluruz. Tüm dünya ülkelerinin olduğu gibi ülkemizin de maalesef bu dönemde hasar aldığını düşünüyorum. Fakat çok hızlı bir şekilde toparlanacağımızı, her şeye rağmen en az kayıpla süreci atlatacağımızı umuyorum. 2021 ve gelecek diğer yılların ülkemiz ve insanlık adına barış, sevgi ve sağlığın egemen olduğu dönemler olmasını diliyorum.

Paylaş

CemenTürk, 2008 yılından itibaren iki ayda bir yayınlanan hazır beton ve çimento sektörüne ait bir sektör dergisidir. AjansGN’nin öncü, yenilikçi ve istikrarlı kimliğiyle sektörel yayıncılığa önemli bir ivme kazandıran CemenTürk, sektörün ortak sesi olmaya devam etmektedir.

Yorum Yap

© 2022 CemenTürk Dergisi - Tüm Hakları Saklıdır.

HAKKIMIZDA

CemenTürk, 2008 yılından itibaren iki ayda bir yayınlanan hazır beton ve çimento sektörüne ait bir sektör dergisidir. AjansGN’nin öncü, yenilikçi ve istikrarlı kimliğiyle sektörel yayıncılığa önemli bir ivme kazandıran CemenTürk, sektörün ortak sesi olmaya devam etmektedir.

Exit mobile version