Ali AYBARS
Yönetim Kurulu Başkanı
Aybars Makina
Mersin 2. Organize Sanayi Bölgesi’nde 15.000 m2’lik bir alan üzerinde kurduğumuz yeni ve modern çimento, maden ve toprak sektöründe kullanılmakta olan makinaların, tasarımını, imalatını yapan tesisimizin kapasitesini daha da arttırdık.
Özellikle, büyük gabarili ve ağır makine parçalarının işlenmesine yönelik yeni tezgâhların alımını yaparak, üretim hattımızın, talaşlı imalat kapasitesin artırılması konusunda oldukça önemli adımlar attık.
OYAK Adana Çimento 350 T/h kapasiteli dik hammadde değirmeni gövde imalatı,
Aşkale Çimento A.Ş’ye ait olan: SANÇİM / Bilecik, Akoluk, Trabzon ve OYAK Aslan Çimento’nun Darıca tesisleri için çimento öğütme projelerinde kullanılmak üzere 3 komple Roller Press imalatını atölyemizde gerçekleştirdik. Takriben 18 ton ağırlığında olan ve 6,5 metre uzunluğundaki bu ağır makine parçalarını kendi üretim hattında bir defada işleyebilir olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz.
Geçtiğimiz yıl içerisinde birçok projeye imza attık.
• ÇİMSA – Mersin 150.000 ton kapasiteli Klinker stok holü, İnşaat, Mekanik, Teknolojik ve Çelik Konstrüksiyon imalat ve montaj işleri,
• OYAK- Adana Çimento için 350 t/h kapasiteli Hammadde Öğütme Tesisinin komple proje mühendislik hizmetleri, inşaat, imalat ve montaj işleri,
• OYAK- Aslan Çimento – Çimento öğütme kapasite artırım projesi anahtar teslimi olarak, proje mühendislik hizmetleri ile inşaat, imalat ve montaj işlerini,
• OYAK- Aslan Çimento – 500 t/h kapasiteli Ek Klinker nakil sistemler projesi anahtar teslimi olarak, proje mühendislik hizmetleri ile inşaat, imalat ve montaj işleri,
• Aşkale A.Ş – Bilecik SANÇİM Çimento öğütme kapasitesinin artırımı projesi anahtar teslimi olarak, proje mühendislik hizmetleri ile inşaat, imalat & montaj ve komple elektrik ve otomasyon yapım işleri,
• Aşkale A.Ş – Trabzon Akoluk, anahtar teslimi olarak, çimento öğütme depolama ve paketleme tesisi projesi adı altında proje mühendislik hizmetleri ile inşaat, imalat & montaj, elektrik ve otomasyon hizmetleri,
• OYAK- Ünye Çimento Ön Isıtıcı Ek Kule & Payroclon Hattı proje, imalat, DeMontaj ve montaj işleri,
• OYAK- Bolu Çimento Ön Isıtıcı Ek Kule & Payroclon Hattı proje hizmetleri,
• Samsun – KAVÇİM Çimento çelik paletli bantların imalatları,
• Kahramanmaraş KÇS Çimento, OYAK – Mardin Çimento ve Muş Yurt Çimento fabrikalarında çeşitli makina imalat, proje mühendislik ve bakım çalışmalarımız gerçekleşmiştir.
Anahtar teslimi yüklenimlerimizin yanında Çimento Fabrikaları için;
• Toplam 20 komple çeşitli kapasitelerde; hammadde, klinker ve kömür nâkil için kullanılan Merkez Zincirli Yüksek Hız Elevatörleri,
• Toplam 14 komple çeşitli kapasitelerde; hammadde, klinker ve kömür nâkil için kullanılan çelik paletli bantlar,
• Toplam uzunluğu 12 km’yi geçen çeşitli kapasitelerde; Hammadde, klinker ve kömür nakil için kullanılan lastik bantlı konveyörlerinin tasarımı, imalatı ve montajı müşterilerimize teslim edilmiştir.
Aybars Makina’yı 2017 yılında daha da yoğun günler bekliyor;
2016 yılının son aylarında mutabakat sağladığımız ve 2017 Ağustos ayında devreye alacağımız Adana Çimento Yeni Klinker Üretim Hattının; Farin homojenlendirme silosu, ön ısıtıcı, fırın gaz sistemi, soğutma kulesi, klinker soğutma, klinker stok holü ve klinker sevk sistemlerinin anahtar teslimi proje mühendislik hizmetleri, imalat ve montaj işleri yapılarak üretim hattını işletmeye almayı hedeflemiş bulunmaktayız.
LİMAK Çimento’nun yeni 5.000 t/g Kilis Fabrikası için de anahtar teslimi olarak protokolümüzü yaptık.
Yurtiçi yüklenimlerimizin yanında yurtdışında da faaliyetlerimiz devam etmektedir. Gökay İnşaat için Cezayir El Tarif bölgesinde; anahtar teslimi olarak, 100t/h Çimento Öğütme ve Paketleme Tesisinin proje, imalat, montaj ve elektrik işleri yapılacaktır.
Bugüne kadar Aybars Makina olarak verimli çalışarak, zamanı iyi kullanarak işimizi en kaliteli ve en güvenilir şekli ile teslim etmenin haklı gururunu yaşadık.
Bu misyon ile birlikte Aybars Makina, yaptığı ve yapacağı iş ve projeleri ile hem ulusal hem de uluslararası platformda en kaliteli ve en güvenilir adres olmaya devam edecektir.
Yenilikçi ve geniş vizyonumuz, girişimci ruhumuz ve cesaretimizle yolumuza devam ediyoruz. Yeni yılda hali hazırda çalışmalarını sürdürdüğümüz Ar-Ge ve Tasarım Merkezimizi açarak; geliştirmekte olduğumuz projeleri “Yeni Nesil Klinker Üretim Eleği” ülkemizin en önemli yer altı zenginliği olan Bor’u kullanarak, Borlu Çimento Fabrikasının proses, proje ve dizayn çalışmalarını nihayetlendirerek projelerimizi hayata geçireceğiz ve ülkemizde ilklere imza atacağız.
Çimento sektörüne hizmet vermeye, hızlı ve emin adımlar atmaya devam edeceğiz.
Yeni yılın tüm camiamıza, tüm paydaşlarımıza hayırlı uğurlu olmasını diler ve herkese başarı dolu bir yıl dileriz.

Paylaş

CemenTürk, 2008 yılından itibaren iki ayda bir yayınlanan hazır beton ve çimento sektörüne ait bir sektör dergisidir. AjansGN’nin öncü, yenilikçi ve istikrarlı kimliğiyle sektörel yayıncılığa önemli bir ivme kazandıran CemenTürk, sektörün ortak sesi olmaya devam etmektedir.

Yorum Yap

© 2022 CemenTürk Dergisi - Tüm Hakları Saklıdır.

HAKKIMIZDA

CemenTürk, 2008 yılından itibaren iki ayda bir yayınlanan hazır beton ve çimento sektörüne ait bir sektör dergisidir. AjansGN’nin öncü, yenilikçi ve istikrarlı kimliğiyle sektörel yayıncılığa önemli bir ivme kazandıran CemenTürk, sektörün ortak sesi olmaya devam etmektedir.

Exit mobile version