Tuna Sistem Küresel Tedarik Zinciri Lideri
Şenay Hatipoğlu

Tuna Tartı ve Elektronik Sistemleri, farklı sektörlere
yönelik sunduğu farklı çözümlerle büyümesini sürdürüyor.
Zorlu bir yılı geride bıraktık. Ekonominin küçüldüğü
ve sıkıntılı günler geçirdiği 2020 yılı sizin için
nasıl geçti?

Tüm dünyayı etkisi altında alan, sosyal ve ekonomik hayatı durma noktasına getiren Covid-19 salgını, yaşam tarzı, iş yapış şekilleri ve alışkanlıklarımızı ciddi oranda değiştirdi. Bu değişim, bazı firmalar için pozitif etkileşim getirirken bazı firmalar için negatif bir etki yarattı. Tuna Tartı ve Elektronik Sistemler olarak ekonominin küçülmesi tabi ki bizleri de etkiledi fakat geliştirdiğimiz dijital pazarlama stratejileri ile satışlarımızı beklenen düzeyde gerçekleştirerek negatif anlamda etkilenmedik. Aksine yeni loadcell üretim hattı kurarak yatırımlarımıza devam ederken yeni ekip arakadaşlarımızı Tuna Tartı ailesine dahil edip büyümeye devam ettik. 2020 yılının zorlu şartlarında dahi harika projelere imza atarak müşterilerimizin çözüm ortağı olmaya devam etmenin mutluluğunu yaşadık.
Şirket olarak farklı ürün gruplarınızla hizmetlerinizi
sürdürüyorsunuz. Son dönemde değişen pazar ve
müşteri ihtiyaçlarını da göz önüne aldığınızda daha
çok hangi ürünlere/ürün gruplarına ilgi var?

Teknolojik gelişmeleri çok yakından takip etmekteyiz. Alanında uzman Ar-Ge ekibimiz ve inovatif üretim tekniklerimiz ile Tuna Tartı ve Elektronik Sistemler olarak dijital loadcell üretmek adına yatırımlarımızı ve çalışmalarımızı yaptık. Dolum sistemleri ürün grubumuzda sıvı dolum sistemini bünyemize katarak müşterilerimizin çözüm ortağı olmaya devam ettik. Tuna SDM Sıvı Dolum Makinaları, paslanmaz çelik biriktirme bunkeri, sağlam şase-donatı ve Tuna NZL – nozul çift kademe, hassas dolumlar yapmak üzere tasarlanmış sistemlerdir.
Tuna Sistem olarak üretim konusunda yerlilik hem de
teknoloji konusunda farklı bir yaklaşımınız var. Ar-Ge
ve tasarım aşamasından başlayarak üretim süreçlerinde
dikkat ettiğiniz konular nelerdir?

Öncelikle Ar-Ge ve tasarım aşaması firmamız için çok önemli, bu bölümde çalışan ekip arkadaşlarımız, alanlarında uzman mühendis arkadaşlarımızdan oluşmakta. Ekip olarak, yeni bir fikir ve ürün geliştirme aşamasında bakış açımız “Her şey bir adımla başlar”. Ürünle ilgili yeni fikirler; müşteri beklentilerinin veya teknolojik gelişmelerin yönlendirmesiyle, firma içi ve dışı pek çok kaynaktan üretilir. Tuna Tartı ve Elektronik Sistemler olarak büyümek, pazar payımızı artırmak, kapasitemizi daha iyi kullanmak ve teknolojik gelişmeler sebebi ile müşteri taleplerini karşılamak için yeni ürün geliştirmeyi hedefleriz. Bizim için önemli olan, özgün ve sıradan olmayan bir ürün geliştirmek. Hedefimiz, meslektaşlarımızdan farklı ve daha kaliteli olmak, ürünün iyi tasarlanması ve üretilmesini sağlamak, müşteri beklentilerini çok iyi bir şekilde belirlenmek ve bu beklentilerin rakiplerden çok daha kaliteli ve güvenilir karşılanmasını sağlamak. Üretimimizi yalın üretim ilkelerini benimseyerek ve uygulayarak, kalite yönetim sistemlerimiz ile kontrol edilebilirliği ve sürdürülebilirliği hedefleyerek yapmaktayız. Amacımız en iyisini üretmek.
Loadcell konusunda bir dünya markası olma yolunda
ilerliyorsunuz. Bu özelde Türkiye’den bir dünya markası
çıkması için hangi adımların atılması gerekiyor?

Sizce içerisinde bulunduğunuz sektörde markalaşma için hangi özelliklerin bulundurulması gerekiyor. Tuna Tartı ve Elektronik Sistemler olarak bizler öncelikle ülkemizde iyi bir marka olmanın sürdürebilirliğine çok önem vererek sürekli gelişme hedefindeyiz. Bunun yanında küresel anlamda da markalaşmanın ve markamızı yaşatmanın hedefi içerisindeyiz. Marka; ürün ve hizmetle ilgili deneyiminizi, sağladığı ve sağlayacağını varsaydığınız faydayı, güveni ve sahip olduğunuzda kimliğinize ne katacağını bir arada düşündüren, üründen soyut ama ürün ile var olan bir değerdir (Ref: Global Marka Yaratmak Üzerine Bir Çalışma; Dr. F. Reşat SİNANOĞLU). Biz değer yaratma hedefindeyiz. Bunu, aldığımız geribildirimlerle yarattığımızı düşünüyoruz. Gerek kaliteli ürünlerin sahada yarattığı memnuniyet, gerekse satış sonrası müşteri hizmetlerimiz, 7/24 servis hizmetlerimiz ile firmaların her anlamda değerlerine değer katıyoruz.
İhracat pandemi ve ekonomik durgunluk ile tekrar öne çıkan bir konu. Bu alanda sizin de önemli yatırım ve çalışmalarınız var. Yurt dışı çalışmalarınız nasıl şekillendiriyorsunuz?

Tuna Tartı ve Elektronik Sistemler olarak dünyanın birçok ülkesine ürünlerimizi ihraç ediyoruz. Zorlu geçen 2020 yılı ile ihracat anlamında durgunluk bizim için de geçerli. Ekip arkadaşlarımız ile dijital satış ve pazarlama, stratejik planlama, proje yönetimi ve yalın üretim teknikleri ile kalitemizi ve verimliliğimizi artırıp müşteri memnuniyeti kazanarak 2021 durağan şartlarında dahi satışlarımızı artırmayı hedefledik. 2021 yılında da yurt dışı çalışmalarımızı katılacağımız uluslararası dijital fuarlar ile desteklemeyi hedefliyoruz.
Çimento ve hazır beton alanında sunduğunuz özel çözüm
ve hizmetler nelerdir?

Çimento ve hazır beton sektöründe olan müşterilerimiz için geliştirdiğimiz farklı ürün gruplarımız bulunuyor. Bant Kantarları, Taşıt Kantarları, Otomatik Taşıt Kantarları (Operatörsüz), Kepçe Kantarı ve Dozaj Bant Kantarı gibi ürünlerimiz ile bu sektörlere hizmet veriyoruz.
Tuna T-BS Elektronik Bant Kantarları, konveyör bandı üzerinde taşınan malzemenin akış ağırlığını ölçer. Pratik montajı sayesinde işletmeler için önemli bir veri kaynağı aynı zamanda emek, zaman ve sermaye tasarrufu sağlar.
Tuna T-OKS Operatörsüz tartım taşıt tanıma sistemleri, araç trafiğinin yoğun olduğu, seri tartım yapılan, araçların otomatik olarak tanınması ve operatör olmadan tartım işlemlerinin yapılabilmesi için tasarlanmıştır. Sistem bir merkezden kontrol edildiği için personel hataları ortadan kalkmakta ve en sağlıklı tartım verileri elde edilmektedir.
Taşıt Kantarları, TS-1 Serisi taşıt kantarları komple çelik platformludur. Zemin üzerine monte edilir, betonarme rampalarla kantar üzerine rahatça çıkılır. En çok tercih edilen modeldir. TS-1 serisi I kiriş sistemi diye tabir edilen klasik zemin üstü kantarlardır.
Kepçe Kantarları Tekerlekli yükleyicinin kaldırma kolu belirli bir yüksekliğe kaldırıldığında, konum sensörü tartı işlemini tetikler. Tartı göstergesi, kol kaldırma yağı silindirinin alt ve üst yağ haznelerinden gelen yağ basıncı sinyalini toplar. Sinyal işleme ve kompanzasyon işleminden sonra, tek kepçe yükleme ağırlığı otomatik olarak alınacak ve Toplam Yükleme Ağırlığı olarak toplanacaktır.
Elektronik tartı sistemlerinin çimento sektörü açısından önemi nedir?

“Her zaman önemli olanı ölç” diyerek firmamız bu anlamda sunduğu sistemler ve ürünler ile çimento sektöründe olan müşterilerimiz için son derece önemli role sahip. Her müşterimizin doğru ölçüm ve verimliliği artıran çözüm ortaklı sistemler ile çalışmayı hakettiğini düşünerek en iyisi olma yolunda sürekli kendimizi geliştiriyoruz.
2021 yılı ve sonrası için temel hedef ve stratejileriniz nelerdir?

2021 yılı Tuna Tartı ve Elektronik sistemler için umut veriyor, hız kesmeden yurt içi ve dışı Ar-Ge çalışmalarımıza devam edip, yeni proje ve yatırımlara imza atacağımız bir yıl olacak. 2021 yılında dijital platformda olacak fuarlara katılımlarımız gerçekleşecek.

Paylaş

CemenTürk, 2008 yılından itibaren iki ayda bir yayınlanan hazır beton ve çimento sektörüne ait bir sektör dergisidir. AjansGN’nin öncü, yenilikçi ve istikrarlı kimliğiyle sektörel yayıncılığa önemli bir ivme kazandıran CemenTürk, sektörün ortak sesi olmaya devam etmektedir.

Yorum Yap

© 2022 CemenTürk Dergisi - Tüm Hakları Saklıdır.

HAKKIMIZDA

CemenTürk, 2008 yılından itibaren iki ayda bir yayınlanan hazır beton ve çimento sektörüne ait bir sektör dergisidir. AjansGN’nin öncü, yenilikçi ve istikrarlı kimliğiyle sektörel yayıncılığa önemli bir ivme kazandıran CemenTürk, sektörün ortak sesi olmaya devam etmektedir.

Exit mobile version