Bülent TUNCER
Proje Koordinatörü
Sintek
2016 yılı Türkiye’de ve Dünya’da önemli gelişmelerin yaşandığı bir yıl oldu. Özellikle Türkiye’de yaşanan hadiselere rağmen bir Türk kuruluşu olan SİNTEK nitelikli kadrosu ile bu yıl da Dünya ekonomisinde olumlu yönde yerini aldı. Yaşanan ekonomik dalgalanmaların geçici olduğunu öngörerek yeni atılımlarla hedeflerine adım adım yaklaştı. Firmamız hizmet kalitesini göz önüne alarak yapı sektöründe yurt içinde ve yurt dışında bir çok projelere imza atarak, 2017 yılında da Dünya piyasasında hedeflerine doğru yerini alacaktır.
2015 yılının ilk yarısında imzaladığımız Dünya Çimento Sektöründe önemli bir yeri olan Votorantim Cimentos Grubu’nun Sivas Çimento Fabrikası 4500 ton/gün kapasiteli klinker hattı ve öğütme tesisi projesi devam eden projemiz arasındadır. Yapımı Mart 2017 yılında tamamlanması planlanan tesisin tüm inşaat, lokal imalat, mekanik montajı ile elektrik ve otomasyon işleri tarafımızdan yapılmaktadır. Şuan % 91 oranında tamamlanan proje büyük bir hızla devam etmektedir.
2015 yılı son aylarında imza altına alınan Limak Holding bünyesindeki Anka Çimento fabrikası 5000 ton/gün kapasiteli klinker hattı ve öğütme tesisi projesi de diğer devam eden büyük projemizdir. % 40 oranında tamamlanan tesisin 2017 Haziran ayında devreye alınması planlanmaktadır. Bu tesisin mühendislik hizmetleri ve proje yönetiminin yanı sıra lokal imalat ve montaj ve inşaat işleri de tarafımızdan yapılmaktadır.
Firmamızın ayrıcalıklı özelliklerinden biride Afrika kıtasında yer alan referanslarıdır. Bu anlamda devam eden projelerimiz arasında 2016 Ocak ayında yapımına başladığımız Mozambik Matola şehrindeki 80 ton/saatlik çimento öğütme ve paketleme tesisi projemizde Aralık ayı içerisinde tamamlanarak devreye alınmıştır. 2010 yılında Sudan’da yaptığımız öğütme tesisi projesinden sonra tekrar Afrika Kıtasında iş yapmak şirketimizin gelişen sürecine ayrı bir katkı ve tecrübe sağlamıştır. Bu bilgi birikimi ve tecrübesine yeni projeler ekleyen firmamız 2016 yılının ilk yarısında Limak Holding ile Fildişi Abidjan şehrinde yapılması planlanan 1.000.000 ton/yıl kapasiteli çimento öğütme, paketleme ve 1.000.000 m3/yıl kapasiteli hazır beton tesisi projesini anahtar teslimi konseptinde imzalamıştır. Devam eden proje 2017 yılın Haziran ayında tamamlanacaktır. Bu proje kapsamında tüm temel ve detay mühendislik hizmetleri, ekipman seçimleri ve imalatları, inşaat işleri, mekanik montaj ile tüm elektrik ve otomasyon işleri şirketimiz kapsamında yapılmaktadır.
Geçen bu son beş yıllık süreç içerisinde imzaladığımız projeler ile beraber kadromuzda büyümüştür. Bu büyümenin yarattığı etki ile öncelikle iş sağlığı ve güvenliği birimi, proje izleme ve kalite kontrol birimi güçlü bir kadro ile kurulmuştur. Tüm şantiyelerimizde çalışan arkadaşlarımıza eğitim verme ve sertifikalandırma yetkisine sahip olan güvenlik uzmanlarımız tam zamanlı olarak çalışmaktadır. Belirli periyotlarla çalışma sahalarımızda tatbikatlar yapılarak çalışma arkadaşlarımızın bilinçlendirilmesi sağlanmaktadır. OHSAS 18001 iş sağlığı ve güvenliği yönetimi sertifikasına sahip firmamız bu sertifikanın gerekliliğini de eksiksiz yerine getirmektedir. Kalitenin başarıya etkisi bilinci ile de 5S, ISO 9001, EN 3834 ve EN 1090 yönetmeliklerinin gerekliliklerini eksiksiz uygulamaktadır. Güçlü mühendislik kadrosu ile temel ve detay mühendislik ve proje yönetimi tüm ince ayrıntılarına kadar takip edilmektedir. Genç ve dinamik bir kadroya sahip olan firmamız teknolojiyi de yakından takip ederek projelere uygulamasını başarılı bir şekilde gerçekleştirmektedir. İnsana ve doğaya olan saygısıyla birlikte yaratılan güven büyüme sürecimizin kilit taşlarını oluşturmaktadır.
Kapsamının küçük veya büyüklüğüne bakmadan güvenimizi kaybetmeden, kaliteden ödün vermeyerek, zamanında ve başarılı bir şekilde tamamladığımız her proje her zaman öne çıkar. Firmamızın ismini ve itibarını, maddi değerlerin her zaman üstünde tuttuk. Sanırım bizi ayrıcalıklı kılan ve piyasada ayrı bir yere konumlandıran da bu özelliğimiz.

Paylaş

CemenTürk, 2008 yılından itibaren iki ayda bir yayınlanan hazır beton ve çimento sektörüne ait bir sektör dergisidir. AjansGN’nin öncü, yenilikçi ve istikrarlı kimliğiyle sektörel yayıncılığa önemli bir ivme kazandıran CemenTürk, sektörün ortak sesi olmaya devam etmektedir.

Yorum Yap

© 2022 CemenTürk Dergisi - Tüm Hakları Saklıdır.

HAKKIMIZDA

CemenTürk, 2008 yılından itibaren iki ayda bir yayınlanan hazır beton ve çimento sektörüne ait bir sektör dergisidir. AjansGN’nin öncü, yenilikçi ve istikrarlı kimliğiyle sektörel yayıncılığa önemli bir ivme kazandıran CemenTürk, sektörün ortak sesi olmaya devam etmektedir.

Exit mobile version