15.06.2012 tarihininde Vatso konferans salonunda Van ve Erciş depremleri sonrası bölgenin hızla kalkınması için Gökçenay Grup ana sponsorluğunda İstanbul Teknik Üniversitesi, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi inşaat fakültelerinden değerli hocalarımızın ve deprem güçlendirme beton teknolojileri konusunda uzman Epo Yapı Kimya’ nın katılımlarıyla ‘’Betonda Durabilite, Kaliteli Beton Teknikleri, Betonda Alkali Silika Reaksiyonu (ASR) ve Önleme Metedolojileri, ayrıca Depreme Karşı Güçlendirme” konularının yer aldığı bir seminer gerçekleşmiştir. Katılımın oldukça yoğun olduğu seminere, Van vali yardımcısı sayın Zafer Coşkun katılarak destek vermiş ve bundan sonra bu tür felaketler yaşamamamız için hepimizin sorumlu davranması gerektiğini, bilim ve teknolojideki son gelişmeleri inşaat sektörüne taşıyarak bunların üstesinden gelebileceğimizi ayrıca bu tür seminerlerin devamlılığının yararlarını vurgulayan bir konuşma yapmıştır. Açılış konuşmasını yapan Gökçenay Grup yönetim kurulu başkanı sayın Yunus Gökçenay bölgede meydana gelen acı olay üzerine ilk günden itibaren Gökçenay Grup olarak hiçbir fedakarlıktan kaçınılmadan bölge halkının hizmetinde olunduğunu, vakit kaybetmeden Van ve çevresinin hızlı bir şekilde imarı için çalışmaların sürdürüldüğünü ayrıca bu tür seminer, konferans çalışmalarına destek vermeye devam edeceklerini belirtmiştir. Daha sonra söz alan değerli konuşmacılar özetle aşağıdaki konularda katılımcılara inşaat teknolojisi için çok önemli bilgiler vermişlerdir;
Bekir Pekmezci, İTÜ İnşaat Fakültesi:
betonda durabilite ve kaliteli beton döküm teknikleri konusunda bilgiler vermiş ve özellikle bölgede bundan sonra beton döküm teknolojilerine uyulması durumunda yapılarımızın güvenle kullanılabileceğine dikkat çekmiştir.
Mucip Tapan, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi İnşaat Fakültesi:
betonu oluşturan temel malzemelerden olan agregadan kaynaklanan Alkali silika konusunda, özellikle beton sektöründe bulunanların çok dikkatli olmaları gerektiğini ve bu sorunla karşılaşılması durumunda uygulanacak metedolojileri aktarmıştır.
Ertan Karakaş, Epo Yapı Kimya:
Gökçenay Grup ile birlikte yer aldığı İstanbul’daki köprü, viyadük ve tünellerin depreme karşı güçlendirilmesi çalışmalarından örnekler vermiş, güçlendirme konularında uluslararası standartlardan (FEMA-ACI) da yararlanılarak geliştirilen teknikleri aktarmıştır. Van’da da Türkiye deprem yönetmeliğinin esas alınarak çalışmaların yürütülmesi, mutlaka yetkili kurumların ve mühendislerin denetimin

Paylaş

CemenTürk, 2008 yılından itibaren iki ayda bir yayınlanan hazır beton ve çimento sektörüne ait bir sektör dergisidir. AjansGN’nin öncü, yenilikçi ve istikrarlı kimliğiyle sektörel yayıncılığa önemli bir ivme kazandıran CemenTürk, sektörün ortak sesi olmaya devam etmektedir.

Yorum Yap

© 2022 CemenTürk Dergisi - Tüm Hakları Saklıdır.

HAKKIMIZDA

CemenTürk, 2008 yılından itibaren iki ayda bir yayınlanan hazır beton ve çimento sektörüne ait bir sektör dergisidir. AjansGN’nin öncü, yenilikçi ve istikrarlı kimliğiyle sektörel yayıncılığa önemli bir ivme kazandıran CemenTürk, sektörün ortak sesi olmaya devam etmektedir.

Exit mobile version