HeidelbergCement 2020’nin ilk yarısını iyi bir sonuçla kapattı. Koronavirüs nedeniyle bir çok ülkedeki zayıf talebe ve buna bağlı olarak cirolardaki düşüşe rağmen, amortisman ve değer kaybı öncesi mevcut operasyonların sonucu neredeyse bir önceki yıl düzeyinde kaldı.
“Geçmişte benzeri görülmemiş zorluklar karşısında, 2020’nin ilk yarısında çok iyi bir performans gösterdik” diyor, HeidelbergCement Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Dominik von Achten. “İkinci çeyrekte birçok ülkede cirolar düştü; bazı durumlarda, çift haneli yüzdelik düşüşler oldu. Yine de biz, neredeyse bir önceki yıl seviyesinde iyi bir sonuç elde ettik. COPE eylem planımızın başarılı uygulanması bunda büyük rol oynadı. Bu zor zamanlarda gösterdikleri olağanüstü performansları nedeniyle müdürlerimize ve tüm çalışanlarımıza içten teşekkürlerimi ifade etmek isterim.”
Şirket Şubat ayında, maliyetlerin düşürülmesi ve likiditeyi koruma odaklı kapsamlı bir önlemler paketi olan, COPE eylem planını başlattı. Bu önlemler özellikle ikinci çeyrekte etkisini gösterdi ve büyük ölçüde maliyetler, yatırımlar ve daha birçok alandaki tasarruflarla, cirodaki koronavirüs bağlantılı düşüşlerdeki olumsuz etkiyi telafi etmede büyük katkı yaptı.
Cironun gelişmesi ve sonuçlar

Bir önceki yıla kıyasla grubun cirosu % 10,4 düşüşle €8.254 milyona geriledi (önceki yıl: 9.212). Konsolidasyon ve kur etkisi hariç, düşüş % 10,2 oldu. Düşük satış hacimlerine ilaveten, cirodaki azalma aynı zamanda HC Trading’de değişen iş yapma politikasına bağlıdır.
Amortisman ve değer kaybı öncesi mevcut operasyonların sonucu % 2,4 azalmayla €1.404 milyona geriledi (önceki yıl: 1.438). Konsolidasyon ve kur etkileri hariç, operasyonel azalma €31 milyon oldu ve bunun ananedeni, COVİD-19 bağlantılı olarak cirodaki düşüştür. Bununla birlikte, özellikle 2020 Şubat ayında başlatılan COPE eylem planından kaynaklanan anlamlı tasarruflar denkleştirme etkisi yapmıştır. Mevcut operasyonların sonucu €710 milyona geriledi (önceki yıl: 754).
€-3,490 milyonluk (önceki yıl: -128) ilave olağan sonuç, özellikle, €2,684 milyon tutarındaki itibar ile HeidelbergCement Grubu’nun COVİD-19 nedeniyle varlık portföyünün yeniden değerlemesi nedeniyle €769 milyon tutarındaki diğer duran varlıklardaki azalmadan etkilenmiştir. Finansal sonuç, €19 milyon artarak €-157 milyona yükseldi (önceki yıl: -176). €138 milyonda (önceki yıl: 150), gelir vergisi harcamaları bir önceki yıl seviyesi altında, % 7,7 oldu.
Sonuç olarak, dönem için Grubun net sonuçtaki payı €-3,133 milyona ulaştı (önceki yıl: 212). İtibar ve diğer varlıklardaki azalmanın tek seferlik etkileri hariç, Grubun payı % 5 artışla €356 milyona yükseldi (önceki yıl: 340).
 

Paylaş

CemenTürk, 2008 yılından itibaren iki ayda bir yayınlanan hazır beton ve çimento sektörüne ait bir sektör dergisidir. AjansGN’nin öncü, yenilikçi ve istikrarlı kimliğiyle sektörel yayıncılığa önemli bir ivme kazandıran CemenTürk, sektörün ortak sesi olmaya devam etmektedir.

Yorum Yap

© 2022 CemenTürk Dergisi - Tüm Hakları Saklıdır.

HAKKIMIZDA

CemenTürk, 2008 yılından itibaren iki ayda bir yayınlanan hazır beton ve çimento sektörüne ait bir sektör dergisidir. AjansGN’nin öncü, yenilikçi ve istikrarlı kimliğiyle sektörel yayıncılığa önemli bir ivme kazandıran CemenTürk, sektörün ortak sesi olmaya devam etmektedir.

Exit mobile version