Dökme malzeme taşıma ekipmanları çözümlerinde küresel lider olan Martin Engineering ® çalışanlarını mesai saatleri içinde bulundukları bölgenin yerel toplulukları için gönüllü olarak çalışmaya teşvik eden yeni bir programla 75. yılını kutluyor.
1944 yılında endüstriyel güvenliği ve üretim verimini arttırmak için ortaya atılan basit bir çözüm üzerine kurulan şirket, Avrupa, Orta Doğu, Afrika ve Hindistan (EMEAI) bölgesindeki çalışanlar için Toplulukların Kalkınmasına Destek girişimini başlattı.
Şirketin ‘ailelerin refahı ve toplumların kalkınması için mükemmelliğin fitilini ateşleme’ vizyonunu yansıtan bu program, her çalışanına bir günlük mesaiye eşdeğer zamanı, bireysel olarak veya ekip halinde, maaşından kesilmeden yerelde iyi bir amaca hizmet eden gönüllü faaliyetlere ayırma fırsatı tanıyor.
Bu kapsamda, gerekli becerilere bağlı olarak, kan bağışında bulunmak, çevre temizliğine katılmak, kamuya ait yapıların onarı- mına katkı sağlamak, ortak kullanıma açık bir duyu bahçesi kur- mak, sosyal ve dayanışma örgütlerine dahil olmak, danışmanlık ve rehberlik sağlamak gibi bir topluluğun ağırlıklı olarak eğitim, sağlık, kültür, sanat ve çevresel konularda fayda yaratabilece- ği faaliyetler yer alabiliyor. Hedef 2019 yılının sonuna kadar, tüm EMEAI bölgesine 750 saat destek sağlamak. Bu hedefe ulaşmak için iş gücünün yarısından fazlasının programa destek vermesi gerekiyor. Girişim başarılı olursa her yıl yenilenecek.
EMEAI Bölge Başkan Yardımcısı Robert Whetstone’un bu konudaki sözleri şöyle: “Toplulukların Kalkınmasına Destek programı Martin Engineering’in sosyal sorumluluk konusundaki yaklaşımını yansıtıyor. Ticari girişimlerin faaliyet gösterdikleri yerlerde bulunan insan topluluklarına hem ekonomik hem de sosyal fayda sağlayabildiğini biliyoruz. Çalışanlarımızın çoğu zaten iyi niyetle harika şeyler yapıyor. Bu girişim hem onları bu konuda daha fazla teşvik etmek hem de iş arkadaşlarını bir araya getirerek kişisel gelişimlerine yardımcı olmak için tasarlandı.”
Martin Engineering, dünyada tıkanmaları, döküntüleri ve malzemelerin havaya yayılmasını önleyen dökme malzeme işleme inovasyonlarıyla eş anlamlı hale gelen firmanın başarısını ve 75. yılını yerel etkinlikler ve promosyonlarla kutluyor.
İkinci Dünya Savaşı’nın sonunda ABD’nin Illinois kentinde, şu anki başkanı Edwin H. Peterson’ın babası Edwin F. Peterson tarafından kurulan Martin Engineering dünya çapında bir işletme haline geldi. Zamanla şirket ofisleri ve operasyonları altı kıtaya yayılsa da, güçlü aile değerleri geleneği değişmeden kaldı.
Şirketin kuruluş fikri, döküm kalıbı yapımında çalışan Edwin F. Peterson’ın, dökümhanelerde kumla tıkanan kalıp makinelerini açmak için iş arkadaşlarının hunilere çekiçlerle vurarak büyük bir çaba harcadığını görmesiyle doğdu. Sağlık ve güvenlik riskleri, ekipman hasarı ve bunun sonucunda ortaya çıkan üretim verimi kaybı Peterson’ı rahatsız ediyordu.
Bu kaygılar, onu, tek bir çelik bilyanın sertleştirilmiş çelik yuvarlanma yolu içinde dönme hareketini kullanan ve basınçlı havayla çalıştırılan endüstriyel bir vibratör olan Vibrolator®ı tasarlamaya itti. Patenti 1949 yılında alınan bu makine, Martin Engineering tarafından dökme malzeme taşıma problemlerini çözmek için geliştirilen uzun bir inovasyon serisinin ilk adımı oldu.
Şirket tarihindeki ilk kilometre taşlarından biri, 1960’larda konveyörler için yüksek performanslı bileşenler geliştirmeye başlama kararıydı.  Bu karar, Martin Engineering’i, dökme malzemelerin taşınmasını kolaylaştıran bant sıyırıcı, toz kontrol ürünleri, transfer noktası çözümleri ve güvenlik bileşenlerinden oluşan zengin bir ürün gamı ve diğer birçok yenilikle pazar lideri bir konuma getirdi. 
Martin Engineering, yurtdışına açılmasının ardından malzeme işleme tesislerinin çalışmasından ve bakımından sorumlu çalışanların bilgi ve becerileriyle güvenliğin ve üretim veriminin daha da iyileştirilebileceğini fark etti. Bu andan sonra Martin Engineering müşteri eğitimlerine ağırlık verdi ve bunlara büyük yatırım yaptı. Bu yeni yatırımlar, Martin Engineering’in uluslararası kabul görmüş Foundations ® serisi referans kitapları ve eğitim programlarının geliştirilmesine kadar giden bir dönüm noktası oldu. İlk olarak 1991’de yayınlanan kitapların dünya çapında 20.000’den fazla basılı kopyası var. 500 sayfayı aşan ciltlerin tamamını Martin’in web sitesinden indirmek de mümkün.
Bugün Martin Engineering’in ürün portföyünde, pazarda kendi türünde tek ürün olan, çığır açan CleanScrape ® konveyör bandı sıyırıcı sisteminin yanı sıra müşterilere benzersiz bakım kolaylığı sunan yeni nesil Hava Şokları ve Smart ™ Serisi Nozullar bulunuyor.
Daha yakın zamanda, Martin’in çözüm odaklı yaklaşımı, Mr Blade™ konveyör bandı optimizasyon programı gibi yenilikçi hizmetler üretti. Mr Blade™, sıyırıcı uçların bakımını yapmak ve değişimini sağlamak için müşteriye özel olarak detaylı şekilde geliştirilen ve düzenli izlenen, doğrudan sahada sunulan bir hizmet. ABD ve İngiltere’de şimdiden başarıyla uygulanan Mr Blade™, artık Avrupa çapında konveyör bantlarını optimum performansla çalıştırmak ve çalışma ortamını daha iyi bir yer haline getirmek için verimli bir yol olarak sunuluyor.
Martin Engineering, 75. yılında ilk kez üstün ürün gamını Umman ve BAE’ye taşımak için yerel uzmanlarla iş birliği yaptı ve Orta Doğu pazarına açıldı.
Robert Whetstone’a göre şirket kültürü, uzun vadeli başarıda kilit bir faktör: “Martin Engineering kültürü ‘ailelerin refahı ve toplumların kalkınması için mükemmelliğin fitilini ateşleme’ vizyonumuzun etrafında dönüyor. Martin Engineering’e katıldığınızda aile değerleri, iftihar ve beraberlik duygusu sizi hemen saracak. Bu ruh, çalışanlarımızın, faaliyet gösterdiğimiz her ülkede müşterilerle, yerel ortaklarla, distribütörlerle ve yüklenicilerle güçlü ilişkiler kurmalarını sağladı.”
“Özel sorunlara yönelik ısmarlama çözümler geliştirmekten gurur duyuyoruz ve bu da araştırma ve geliştirmeye büyük yatırım yaptığımız anlamına geliyor. Ürünlerimizin hassas tasarımı ve üretim kalitesi kendini bir bakışta belli ediyor ve eşsiz müşteri hizmetleri seviyemizle perçinleniyor. Müşterileri işgücünün bilgi ve becerilerini artırma konusundaki uygulamalı yaklaşımımız, müşteri bağlılığını geliştirmemizi ve müşterilerimizin karşılaştığı zamanla değişen sorunları daha iyi anlamamızı sağladı. Müşterilerimiz için sağlık ve güvenlik koşullarının yanı sıra üretim verimini arttırmaya yardımcı olduğumuzu bilmek bize mutluluk veriyor.”
“En çok da insanlara, çalışanlarımıza önem veriyoruz. En iyi sonuçları almanın birinci kuralının en iyi insanlarla çalışmak olduğuna inanıyoruz. Dünyanın dört bir yanında harika bir ekibimiz var ve Martin Engineering ekibindeki her çalışanın öneminin ve bireysel değerinin farkında olmak için gayret gösteriyoruz.”

Paylaş

CemenTürk, 2008 yılından itibaren iki ayda bir yayınlanan hazır beton ve çimento sektörüne ait bir sektör dergisidir. AjansGN’nin öncü, yenilikçi ve istikrarlı kimliğiyle sektörel yayıncılığa önemli bir ivme kazandıran CemenTürk, sektörün ortak sesi olmaya devam etmektedir.

Yorum Yap

© 2022 CemenTürk Dergisi - Tüm Hakları Saklıdır.

HAKKIMIZDA

CemenTürk, 2008 yılından itibaren iki ayda bir yayınlanan hazır beton ve çimento sektörüne ait bir sektör dergisidir. AjansGN’nin öncü, yenilikçi ve istikrarlı kimliğiyle sektörel yayıncılığa önemli bir ivme kazandıran CemenTürk, sektörün ortak sesi olmaya devam etmektedir.

Exit mobile version