Yüksel Tok

MicroAnaliz Kurucusu / Bilgisayar Mühendisi
Başta çimento olmak üzere 20’den fazla sektöre test cihazları
üretimi ve tedariği sağlayan Microanaliz’in kuruluşu, genel
yapılanması ve faaliyet alanlarından kısaca bahseder misiniz?

MicroAnaliz olarak yeni kurulmuş bir marka olmamıza rağmen geçmişte 8 yıllık deneyime, mühendislik, yazılım ve üretim tecrübesine sahip Ankara merkezli bir firmayız. Çimento, beton, yapı kimyasalları, agrega, asfalt, zemin, gaz beton universal sektörlerinde faaliyet gösteren şirketlerin ürettikleri malzemelerin testleri için cihazlar üretiyor ve tedarik ediyoruz. Bu alanda kendi bilgi birikimimiz ve deneyimimizle ürettiğimiz ürünlerimiz bulunmaktadır. Bunun yanında dünyanın en önemli test cihazları üreticilerinin de tedarikçisiyiz. Üretilen cihazların, üretimlerinin yanı sıra yazılımlarını da kendi bünyemizde yapıyoruz. Bu şekilde ürettiğimiz cihazlara tamamen hakimiz. Yazılım ve üretim bölümümüzün yanı sıra teknolojiyi takip eden ve sürekli kendini geliştirmekte olan bir Ar-Ge departmanımız da bulunuyor. Ürettiğimiz cihazlar 20’den fazla sektörde, farklı amaç ve alanlarda Ar-Ge ve kalite güvencesiyle kullanılıyor. Güven bizim en önem verdiğimiz konuların başında geliyor. Bunun dışında en iyi servisi, malzeme ve parça testlerinde kalite ve güvenilirliği, en etkili ve verimli iletişimle müşterilerimize sunmaya gayret ediyoruz.
Microanaliz, çimento sektöründe uzmanlaşmış bir şirket ancak
farklı alanlarda da önemli çalışmalara imza atıyor. Şirketin öne
çıktığı hizmet alanları nelerdir?

Test ve yazılım sektöründe haberleşme çok büyük bir rol oynuyor. Cihazlarımızı kullanan firmaların isteklerini göz önünde bulundurarak yazılımlarımızı kullanım kolaylığı sağlayacak şekilde, müşteri ihtiyacına yönelik yazıyoruz. Ben de bu süreçlerle birebir ilgileniyorum. Üretimini yaptığımız cihazlar, müşteri istek ve beklentilerine göre özel olarak hazırlanıyor. Çünkü bir testin başka bir müşteride uygulanması neredeyse imkansız. Bunun için sürekli olarak sahayla, müşterilerimizle ve potansiyel hedef kitlemizle iletişim halinde olarak onlardan gelen istekleri dinliyor ve birlikte neler yapabileceğimizi çıkarıyoruz. Tasarım, Ar-Ge ve üretim süreçlerimiz de bundan sonra başlıyor.
Kısa bir süre önce kurulmuş bir firma olarak yatırım kararınızı
hangi kriterlere göre yaptınız?

Açıkcası, yatırım kararımı kendi tecrübe ve bilgi birikimlerime güvenerek dürüst ve onurlu yaşayıp buna göre yerli üretim yapmak isteğim, memlekete hizmet sevdamız ve tek marka olmak adına gerçekleştirdim. Önce fikirlerime aşık oldum ve bu uğurda yürüdüm. Öncelikli kriterlerim bunlar oldu. Hep kurduğum hayallerim ve koyduğum hedeflerimin peşinden koştum ve hepsini gerçekleştirdim. Tüm bunları emin adımlarla ve başarılı bir şekilde yürüttüğümüz inancındayım. Bizim için önemli olan müşterilerimize en doğru hizmeti dürüst ve eksiksiz bir şekilde sunmaktır. Bunun için de sürekli olarak hem sektörü hem de rakiplerimizi inceliyor, yurt dışındaki gelişmeleri ve yenilikleri takip ediyor ve buradan aldığımız bilgi ve deneyimi kendi üretimimize taşımaya gayret ediyoruz. Büyüme ve yatırım kararlarımız da buna göre belirleniyor ve ortaya çıkıyor.
Test cihazlarının üretiminde nasıl bir yol izliyorsunuz?

Yaşam güvenliği açısından konut, sanayi, baraj, köprü gibi yaşam alanlarının oluşturulmasında kullanılan beton, çimento ve benzeri malzemelerin kalitesi büyük önem taşıyor. Yapılarda kullanılacak malzemelerin reçete edilirken yerinde test edilmesi, belli standartlara uygun olup olmadığının kontrolü, ürettiğimiz cihazlar aracılığı ile test ediliyor. Cihazlarımızdan test sırasında onay alınmayan hiçbir malzeme kullanılmıyor. Bu açıdan bizim üretimini yaptığımız cihazların önemi bir kat daha artıyor. Müşterimizin kendi işini yaparken nasıl daha verimli ve doğru hareket etmesi gerektiğini önceden hesaplıyoruz, konuşuyoruz ve tasarlıyoruz. Bunun arkasından da şirkete, kişiye özel üretim yapıyoruz. Bizim test ve kalite cihazlarımızdan geçen her ürün rahatlıkla herhangi bir inşaatta kullanılabiliyor.
Sizce test analiz cihazlarının çimento ve hazır beton
sektöründeki önemi nedir?

MicroAnaliz Makine ve Test Cihazları olarak başladığımız her projede cihazlarımızı karşı tarafın spesifik gereksinimlerinin karşılandığından emin olarak test edebilecekleri şekilde üretmekteyiz. Bu cihazlar, beton ve çimento üretiminde kalitenin yakalanması ve inşaat tarafından istenilen ürünün eksiksiz şekilde sunulması için büyük önem taşıyor. Firmalar, ürünlerini bizim cihazlarımızla test ederek güvenle sahaya sürebiliyorlar. Bu da bize ayrı bir misyon yüklüyor. Biz de firma olarak bu görev ve sorumluluğu en iyi şekilde yerine getirmek için elimizden geldiğince gayret ve özenle çalışmaya devam ediyoruz.
Yurt dışı ile ortak çalışma ve iş birlikleri yapmayı hedefliyor
musunuz?

Türkiye halen çimento üretiminde Avrupa’da birinci, dünyada da dördüncü konumda. Aynı zamanda Avrupa’ya en yüksek ihracatı gerçekleştiren ülkeler arasında birinci, dünyada ise üçüncü sıradayız. Tüm bunlara baktığımızda ülkemiz diğer ülkeler arasında hızla yükseliyor. Ve özellikle rakiplerimiz konusunda ülke olarak çok önemli bir konumda olduğumuzu düşünüyorum. Aslında yapılması gerekenlerin yapıldığı görüşündeyim ancak yine de “iki günü eşit olan zarardadır.” hadis-i şerifi ile her gün daha çok çalışmamız ve kendimizi geliştirmemiz gerektiği görüşündeyim.
Elbette makinalarımızda kullandığımız bazı parçaları ithal ederken aynı zamanda da ürettiğimiz makinaları yazılımları ile birlikte birçok ülkeye ihraç ediyoruz. Şu ana kadar çok farklı ülkelere, cihaz ve yazılımlarımızı ihraç ettik ve buna devam ediyoruz. İlerleyen dönemde de bu çalışma ve iş birliklerimizi çeşitlendirerek çoğaltmaya gayret edeceğiz.
Şirket olarak önümüzdeki dönem için hedefleriniz ve
stratejileriniz nelerdir?

Hem şirket hem de bireysel olarak çok fazla hedefimiz, hayalimiz ve geleceğe yönelik planlarımız mevcut. Ancak yapımız gereği açıkçası hedeflerimizi gerçekleştirmeden bahsetmeyi pek sevmiyoruz. Ancak şirket olarak daha fazla iş birlikleri yaparak önümüzdeki dönemde büyümek hedeflerimiz arasında. Özetle bir sonraki adımımızda portföyümüzü çeşitlendirmek var diyebiliriz. Bunu da işi tam anlamı ve layıkıyla yaptıktan sonra açıklamayı ve konuşmayı tercih ediyoruz.
 

Paylaş

CemenTürk, 2008 yılından itibaren iki ayda bir yayınlanan hazır beton ve çimento sektörüne ait bir sektör dergisidir. AjansGN’nin öncü, yenilikçi ve istikrarlı kimliğiyle sektörel yayıncılığa önemli bir ivme kazandıran CemenTürk, sektörün ortak sesi olmaya devam etmektedir.

Yorum Yap

© 2022 CemenTürk Dergisi - Tüm Hakları Saklıdır.

HAKKIMIZDA

CemenTürk, 2008 yılından itibaren iki ayda bir yayınlanan hazır beton ve çimento sektörüne ait bir sektör dergisidir. AjansGN’nin öncü, yenilikçi ve istikrarlı kimliğiyle sektörel yayıncılığa önemli bir ivme kazandıran CemenTürk, sektörün ortak sesi olmaya devam etmektedir.

Exit mobile version