Yeni kurulan bir şirket olarak Sole Beton’dan bahseder misiniz?
Sole Beton 2017 yılında, İtalyan Tekna Chem firması ile iş ortaklığına girerek, hazır beton ve çimento sektörüne ürün temin etmek amacı ile kuruldu. Tekne Chem firmasının tecrübeye dayanan teknik ve teknolojik altyapısı ile hizmet sektöründeki yirmi beş yıllık tecrübe ve birikimimizin Sole Beton olarak bizi bu sektörde de destekleyeceğine inanıyorum. Açıkçası sektöre çok hızlı bir giriş yaptık. Aynı hızla tanıtım ve proje sunumlarımıza devam ediyoruz. Halihazırda takibimizde dahil olduğumuz ihaleler mevcut. Geri dönüşler heyecan verici, sunduğumuz çözümlere olan ihtiyacı fark edebiliyoruz.
50 yıllık geçmişi olan İtalyan Tekna Chem’in Türkiye’de ürün satışını gerçekleştiriyorsunuz?Bu oluşum nasıl başladı?
Sektörde farklı deneyimlere sahip kişilerin bilgi ve deneyimlerini bir elde toplamaları Tekna Chem’in gerek İtalya’da gerek yurtdışında elde ettiği başarıların temelini oluşturmaktadır. Firmanın yüksek derecede vasıflı teknik ve ticari ekibi Avrupa’nın tamamında, Asya ve Afrika’da üretim ve uygulama faaliyetleri göstermekte, İtalya ve Cezayir merkezli iki ana fabrika da müşterilerine sayısız testlerden geçmiş ürünlerin yanı sıra, bunların doğru kullanılması için teknik desteği sağlamaktadır.
Biz Sole Beton olarak bütün bu hizmeti ülkemizin potansiyelleri ve ihtiyaçlarını da göz önünde bulundurarak öncelikle Türkiye’de, yanı sıra Türk Cumhuriyetleri ve Ortadoğu’da sürdürmek amacıyla firmanın temsilciliğini kabul ettik ve hızla yol almaya başladık.
Tekna Chem’in ürün gamından bahseder misiniz?
Tekna Chem’in ürün gamını;
• Çimento sanayisinde kullanılan öğütme kolaylaştırıcı ve kalite yükseltici katkı maddeleri,
• Beton ürünleri,
• Aeternum serisi,
• Reçineler ve sızdırmazlık ürünleri,
• Tünel, jeoteknik ve restorasyon onarım ürünleri,
• Lifler, ayırıcılar, yüzey geciktiriciler ve makine temizliği için yardımcı yan ürünler oluşturmaktadır.
Tekna Chem firmasının zemin kaplama departmanı olan Tensofloor’un Floortek uygulaması ile endüstriyel zeminler için tek seferde 10.000 m 2 ve üzeri alanlarda derzsiz uygulama çözümlerimiz bulunmaktadır. Bu konuda da oldukça iddialıyız.
Aeternum serisi ile özellikle Türkiye’de ses getirdiniz?Ürünün özelliklerinden bahseder misiniz?
Aeternum, nano mikro silikatlar üzerine emilim gerçekleştirilerek üretilmiş toz halinde bir yeni nesil bileşiktir. Katkı maddelerinin toz halindeki bu bileşimi mekanik basınçlar, her çeşit kimyasal ya da atmosferik saldırılara karşı dirençlidir ve tam geçirimsizlik sağlar. Aeternum’un özelliği, betonun gözenekli yapısını sıfıra indirmesidir, kompasiteyi arttırmaktır. Bu betona dayanıklılık verir, mikro çatlama olasılığını önler. “Durabil” adını verdiğimiz uzun ömürlü betonlar Aeternum serisi katkılar ile elde edilebilirler. Bu katkılar ile tasarımda 100 yıl ve daha fazla ömür hesabı rahatlıkla yapılabilir. En zorlu çevre koşullarında, en teknolojik beton tasarımlarında ihtiyaçlara cevap verecek dayanım/dayanıklılık çözümlerini sunar. Bu seri özellikle ülkemizin köprü, viyadük, yol, metro (tünelcilik) prestijli altyapı projelerinde, dünyadaki diğer örnekleriyle yarışan çok yüksek katlı yapılarında, denize kıyısı olan dolayısı ile sülfat ve klorür tehlikesi yada kimyasal çevre tehdidi altındaki yapılarında çok yüksek performanslı sonuçlar vereceğini söyleyebilirim.
Rakip ürünlerle kıyaslandığınızda neler söylersiniz?
Piyasada diğer toz katkı maddeleri kristalize mantık ile çalışmaktadır, çoğu çimento bazlıdır. Bunlar dozajları düşük olarak kullanılan su yalıtım ürünleri olarak satıldığı için Aeternum’dan farklı olarak betonda ilave su kesen katkı maddeleri gerekir. Aksi halde dayanım kriterleri sağlanamaz. Bu yüzden Aeternum diğer toz katkı maddeleri ile karşılaştırılamaz. Kristalize malzemelerin satış kriteri olan çatlak tıkama prensibi yerine Aeternum serisi betonun çatlamasını önler, mikro çatlaklar kendini tamir etme özelliğine sahiptir. Betonda su geçirimsizlik hedefini tam manasıyla gerçekleştirir.
Türkiye’de üretim yapmayı düşünüyor musunuz?
Türkiye’de üretim önümüzdeki yıldan itibaren planlanıyor. Bu planlamanın hızı, inşaat sektörünün yıl sonu verileri ile doğru orantılı olacaktır. Bu sürece kadar ise her türlü teknik destek, planlama ve takip, İtalya ile çağımızın teknolojisi sayesinde hızlıca sağlanmakta olup şantiye yerinde de yapılabilir olmaya devam edecektir.
Bu yıla hangi hedeflerle girdiniz? Yılın başındaki tahminleriniz ile yıl sonunun örtüşeceğini düşünüyor musunuz?
2017 Temmuz ve 2018 Temmuz aralığındaki ürün tanıtım hedefimizi başarı ile gerçekleştirdik. Bu başarımızda Türkiye Hazır Beton Birliği’nin İzmir’de düzenlemiş olduğu Beton 2018 fuarının katkısı çok büyük olmuştur. Fuar katılımcılarının yoğun ilgisi bize doğru yolda olduğumuzu bir kez daha hatırlatmış, ürünlerimizin halihazırda “betonda toplam performans” ihtiyacına getirilemeyen çözümü getireceğinin fark edilmesi memnuniyet vermiştir. Bu anlam – da daha fazla projeye, üreticiye, belki de kamu kuruluşuna ulaşmamız, bilgilendirme yapmamız, hızlıca çözümlerimizi sunmak üzere tüm hızıyla çalışmalarımız devam etmektedir.
Bu seneki hedefimiz Türkiye şartlarına göre üzerinde çalışmalar yapılmış olan ürünümüzün satış oranını arttırmaktır. Özellikle yüksek dayanım, su geçirimsizlik ve uzun ömürlülük isteyen projelere yönelik Aeternum serisi ürünlerimizle yıl sonu hedefimize ulaşacağımızı düşünüyorum.
Şirketi gelecek 5 yılda nerede görmeyi planlıyorsunuz? Bunun hazırlıklarını bu günden nasıl yapıyorsunuz?
Sole Beton’u gelecek 5 yılda Türkiye’nin 1 numaralı katkı üreticisi ve satıcısı olarak görmeyi hedefliyorum. Tanıtım aşamasındaki ürünümüze yönelik aldığımız görüşler bu hedefimizin gerçekleşeceğini göstermektedir. Firmanın teknik gücüne olan inancım ile tüm gayretimizle çalışırken kaliteyi koruyarak bunu başaracağımıza inanıyorum.
Gelişmekte olan ülkemizin ihtiyaçları doğrultusunda beton teknolojisinin en son seviyesindeki ürün serilerimiz ile fark yaratmayı, şirketimizin bu konudaki becerisinin önce topluma sonra bireyselde bizlere fayda getirmesini hedefliyorum. Beton performansını yükseltmek en son seviyeye getirmek ve konuda hatırı sayılır bir market yaratmak iddiamızdır.
Kendinizden bahseder misiniz? Günde kaç saat çalışıyorsunuz? İş dışında neler yapıyorsunuz? Hobileriniz hayatınıza nasıl bir değer katıyor?
10 yıldır hizmet sektöründeki firmamla bizzat ilgilenmekteyim. Firmanın büyürken vizyon kazanması önceliğimdir, her zaman önce kalite prensibi ile hareket etmeye gayret ederim.
Çalışma saatlerim iş durumuna göre değişmekle beraber genellikle günde 8 saat kadar çalışıyorum. İş dışında diğer bir ilgi alanım olan yaşam koçluğu çalışmaları yapıyor, kişisel gelişim eğitimleri alıyorum. Bu eğitimlerin gerek iş hayatımdaki gerek özel hayatımdaki ilişkileri olumlu olarak etkilediğini düşünüyorum.

Paylaş

CemenTürk, 2008 yılından itibaren iki ayda bir yayınlanan hazır beton ve çimento sektörüne ait bir sektör dergisidir. AjansGN’nin öncü, yenilikçi ve istikrarlı kimliğiyle sektörel yayıncılığa önemli bir ivme kazandıran CemenTürk, sektörün ortak sesi olmaya devam etmektedir.

Yorum Yap

© 2022 CemenTürk Dergisi - Tüm Hakları Saklıdır.

HAKKIMIZDA

CemenTürk, 2008 yılından itibaren iki ayda bir yayınlanan hazır beton ve çimento sektörüne ait bir sektör dergisidir. AjansGN’nin öncü, yenilikçi ve istikrarlı kimliğiyle sektörel yayıncılığa önemli bir ivme kazandıran CemenTürk, sektörün ortak sesi olmaya devam etmektedir.

Exit mobile version