Setasis Group kurucusu Ayhan Özdemir ve Yönetim Kurulu Üyesi Alperen Baktemen ile Setasis Group’un faaliyetlerini ve sektördeki gelişmeleri konuştuk.
Setasis’in kuruluş hikayesinden ve faaliyetlerinden
bahseder misiniz?
1992 yılında IMEGUISA K METAL ismi ile Ayhan Özdemir tarafından endüstriyel tesis imalat ve montajı ile ilgili faaliyet yapmak üzere kurulmuş olup 2001 yılında bugünkü ismi ile SETASİS GROUP çatısı altında bünyesinde bulunan firmaları birleştirmiştir. Şu anda grubun altında faaliyet gösteren 6 farklı firma ve bu firmalarında kendi içerisinde farklı bölgelerde(7 ayrı ülkede) üretim tesisleri ve irtibat ofisleri vardır.
Bu amaçla;

• Endüstriyel Tesis Tasarımı

• Çelik Konstrüksiyon Yapılar

• Mekanik & Borulama

• Elektrik & Otomasyon (Endüstriyel)

• Proses Saha Enstrümanları (Satış, dizayn, teknik servis)

• Güneş ve Rüzgar Enerji Sistemleri

• Endüstriyel Depolama(raf) ve Taşıma Sistemleri(metal ambalaj)

• Alt Yapı & Üst Yapı İnşaat İşleri

• Mimarlık ve Mühendislik Hizmeti (İnşaat)

• Proje Bazlı Mobilya & Dekorasyon
İnşaat, çelik, mimari, ithalat-ihracat, mühendislik gibi farklı alanlarda faaliyet gösteren şirketlerimiz ile hem yurt içinde hem de yurt dışında faaliyet gösteriyoruz. Yurtiçinde ve yurtdışında eş zamanlı birçok projeyi beraberinde yürütmekteyiz. Kendi alanında dünyanın en büyüğü olan firmalara hizmet sunuyoruz.
Setasis Group altında hangi firmalar var ve faaliyet
alanları neler?
Setasis olarak amacımız anahtar teslim olarak aldığımız her projede uzmanlığımız kapsamında tüm desteği vererek, projenin bütünü içinde profesyonel hizmet vermektir. Bu doğrultuda Setasis, “İmalat ve Taahhüt Grubu” ve “Pazarlama ve Servis Grubu” olarak iki ayrı grup şeklinde bir yapılanma içinde faaliyetlerini sürdürmektedir. Bu gruplar altında faaliyet gösteren firmalar:
• SETASİS ÇELİK ENDÜSTRİYEL TESİSLER – (Türkiye-Rusya)

Yapı Çeliği, Transfer Hat, Konveyörler, Tank – Silo – Bunker, Apronfeeder, Bilyalı Değirmen, Dik Değirmen, Çimento Fırını, Hücre Tekeri, Kırıcı, Klapeler, Separatör İmalat ve Montaj
• OOO C&A GROUP STROY (Rusya)

Anahtar Teslim Endüstriyel Tesis Projeleri (EPC)
• TLY ENGINEERING

Proses Saha Enstrümanları Satış – Proses Tasarım – Teknik Servis (VEGA – FOXBORO by Schneider Electric), Elektrik ve Otomasyon Projeleri, Güneş Enerji Sistemleri
• SEVASA YAPI

Mimarlık, Mühendislik, İnşaat Tadilat ve Restorasyon
• IMEGUISA GROUP – (İspanya-Türkiye-Portekiz-Fas-Brezilya)

Metal Ambalaj, Lojistik, Otomotiv Konteynerleri, Taşıma Sistemleri, Depolama, Endüstriyel Mobilya, Endüstriyel Raflar, Endüstriyel Konteynerler
• BUSINESS CONCEPT

İthalat – İhracat
• NSM MOBİLYA

Proje Bazlı Mobilya – Dekorasyon – Ahşap
Üretim tesisleriniz hakkında bilgi verebilir misiniz?
SETASİS ÇELİK ENDÜSTRİYEL TESİSLER

Setasis Group olarak, 2018 Eylül ayında almış olduğumuz kararla, her geçen gün hızla büyüme ivmesi kazanan yapısal çelik sektöründe, daha emin adımlarla büyümek hedefiyle CB Endüstriyel firmasına ait tüm makine parkurunu satın alarak tüm personel kadrosunu Setasis Çelik bünyesine katmış bulunmaktayız. Bugün Bursa Nilüfer Alaaddinbey Caddesi üzerinde, 3,000 m² kapalı alan ve 5,000 m² açık alan üzerinde toplamda 8,000 m² alan üzerine kurulu tesisimiz bulunmaktadır. Bu tesisimizde aylık ortalama 1.000 ton çelik işleme kapasitesi ile faaliyetlerini sürdürmektedir.
IMEGUISA GROUP

Vidasız raf sisteminin tanıtımında öncü lojistik ve depolama sistemleri üzerine üretim yapan İspanyol ortaklı firmamız, Portekiz ile Brezilya’da 1’er Fas ve İspanya’da 2’şer olmak üzere 4 ayrı ülkede toplam 6 adet üretim tesisine sahiptir.
NSM MOBİLYA

Bursa Yunuselni’nde üretim tesisimiz proje bazlı, ahşap ve mobilya işleri yapmaktadır. İnşaat sektöründe veya endüstriyel tesislere ait idari bina vs. projelerinde ahşap ve mobilya

üretimi bu firmamız üzerinden sağlamaktayız.
Son yıllardaki önemli ve devam projeleriniz
hakkında bilgi verebilir misiniz?
Bugüne kadar Türkiye içerisinde 80 yurtdışında 100’ün üzerinde önemli projede yer aldık. Yakın dönem içerisinde bitirmiş olduğumuz projelerden bazıları;

• Coşkunöz Elabuga Tesisleri Rusya –
Hurda transfer hatları, mekanik, elektrik ve otomasyon işleri

• Oyak Renault Bursa Fabrikası –
PO Binası inşaat ve yapısal çelik işleri

• Eti Bakır Mazı Dağı Gübre Fabrikası –
Leach Tesisi ve BOP Alanlarındaki bant konveyörlerin taşıyıcı çeliklerinin imalat işleri

• Eti Maden Kırka Bor İşletme Müdürlüğü –
(Öztaş) – Bant yolları, galeriler yapısal çelik imalat ve montajı, silo imalat ve montajı, kırıcı imalat ve montajı, pentahidrat tesisi ürün siloları, filtre binası, çözme olukları binası, dekanter binası, pusher binası yapısal çelik imalat ve montajları

• Samara Federova Center –
Yapısal çelik, mekanik, elektrik ve otomasyon işleri(kurulum miktarı 30.000 ton)
Şu an devam eden projelerimizden bazıları;

• Eti Maden Kırka Bor İşletme Müdürlüğü –
(Tca Mühendislik) – Katı Atık İletim Tesisi Projesi yapısal çelik ve mekanik imalat

• Çimtaş Pipe – General Electric(GE) –
Meksika Enerji Santrali yapısal çelik ve mekanik imalat
Endüstriyel tesis imalat ve montajı ile ilgili faaliyet yapmak üzere kurulduğunuzdan
bahsettiniz. Bu sektöründe kendinizi nasıl
konumlandırıyorsunuz?
Bugüne kadar getirdiğimiz başarımızı deneyimli, sektörel bilgi ve donanıma sahip kurucularımız ile çalışan kadromuza borçluyuz. Bununla birlikte Setasis Group olarak müşterilerimizle güven ve iletişim temelli ilişkiler kuruyoruz. Her noktada çözüm üretebilen teknik donanıma ve bilgiye sahibiz. Değişen piyasa koşullarına ayak uydurabilecek uluslararası organizasyon ile müşterilerimizin her türlü ihtiyaçlarında çözüm ortağı olarak yanlarında olup, hizmet sonrası verdiğimiz teknik destek ile fark yarattığımıza inanıyoruz.
2019 yılında Türkiye’nin içinde bulunduğu
ekonomik durumdan nasıl etkilendiniz?
Her sektörde olduğu gibi içinde bulunduğumuz ekonomik durum bizleri ve sektörümüzü de etkiledi. 2019’un genel anlamda çok iyi geçtiğini söylememiz mümkün değil. Türkiye’nin genel olarak içerisinde bulunduğu durum, yabancı sermayenin gelmemesi ve güvenmemesi nedeniyle ekonomik olarak çok iyi değil. Ekonominin gelişmesi için yabancı sermayenin, yani paranın gelmesi gerekiyor. Para da kendisini güvenli hissettiği ortama gelir. Öncelikle bu ortamı sağlamalı ve geleceğe dönük planlamalarımızı buna göre yapmalıyız.
Kalite, iş sağlığı ve güvenliği konularında ne tür
çalışmalar yürütmektesiniz? Hangi belgelere sahipsiniz?
Setasis Çelik olarak, ilgili standartlara, teknik şartnamelere, idari ve mevzuat şartlarına, inşaat teknik ve sanatının gereklerine uygun olarak bilgi ve iletişim teknolojilerindeki yenilikleri, ürün ve üretiminde kullanmayı ilke edinmiştir. Tüm bunları yaparken; konusunda lider, gelişime açık, yenilikçi kimliğini geliştirmeyi, ulusal ve uluslararası rekabette SETASİS GROUP farkının sürdürülmesini amaçlar. Bu doğrultuda ilgili yönetim sistemleri ve standartlara uygun olarak sözleşmeleri tamamlayacak donanıma sahiptir.

• TSE, Türk Standartları Enstitüsü

• ASME Bölüm VII, Amerika Makine Mühendisleri Kurumu Basınçlı Kaplar Standartları

• ASME Bölüm IX, Amerika Makine Mühendisleri Kurumu Kaynak Standartları

• ASTM, Amerika Test Malzemeleri Kurumu

• API, Amerika Petrol Enstitüsü

• DIN, Alman Standartları Enstitüsü

• BS, İngiliz Standartları Enstitüsü

• GOST, Rusya Federasyonu Standartları Enstitüsü

• JIS, Japon Standartları Enstitüsü
Kalite, iş sağlığı ve güvenliği üzerinde durduğumuz önemli konulardan bir tanesi. Bu kapsamda firmamız EN ISO 3834- 2:2005, ISO 9001:2005, ISO 14001:2015 kalite belgelerine sahip

olup düzenli olarak iç denetimlerini sağlamaktadır.
Sektörün geneline baktığınızda neden şirketler
Setasis Group ile çalışmalılar? Sizi rakiplerinizden
ayıran temel özellikler nelerdir?
Biz temel olarak prensipleri olan ve buna göre çalışan bir firmayız. Bizimle çalışan şirketlerin sorun yaşamaması için bu prensiplerimiz çerçevesinde çalışıyoruz. Her önümüze gelen ya da bizi tercih eden firmaya evet demiyoruz. Bu başarıyı, aldığımız iş kadar almadığımız işlere de bağlıyoruz. Bize ve işimize zarar vereceğini düşündüğümüz hiçbir projeyi almıyoruz. Belli karakteri olan, kurumsal, sözleşmede yazılana bağlı kalabilecek olan firmalarla iş yapmaya çalışıyoruz. Bu çok önemli bizim için.
 

Paylaş

CemenTürk, 2008 yılından itibaren iki ayda bir yayınlanan hazır beton ve çimento sektörüne ait bir sektör dergisidir. AjansGN’nin öncü, yenilikçi ve istikrarlı kimliğiyle sektörel yayıncılığa önemli bir ivme kazandıran CemenTürk, sektörün ortak sesi olmaya devam etmektedir.

Yorum Yap

© 2022 CemenTürk Dergisi - Tüm Hakları Saklıdır.

HAKKIMIZDA

CemenTürk, 2008 yılından itibaren iki ayda bir yayınlanan hazır beton ve çimento sektörüne ait bir sektör dergisidir. AjansGN’nin öncü, yenilikçi ve istikrarlı kimliğiyle sektörel yayıncılığa önemli bir ivme kazandıran CemenTürk, sektörün ortak sesi olmaya devam etmektedir.

Exit mobile version