VEGA, çimento ve maden sanayinde faaliyet gösteren uluslararası firmalar ve fabrikalar için “Global Üretici” konumundadır.
Seviye ve basınç sensörleri kırıcı kontrolünden silo seviye ölçümüne kadar çimento üretiminin farklı aşamalarında uzun yıllardır ve Türkiye dahil olmak üzere birçok ülkede sektör lideri olarak tercih edilmektedir.
Çimento endüstrisinde kullanılan sensörler zorlu çalışma koşulları altında güvenilir ölçümler yapmalıdır. Sağlam VEGA sensörleri üretimin tüm aşamalarında bakım gerektirmeyen uzun ömürlü kullanım sağlar.
Çimento silosu, Farin silosu, Katı yakıt silosu, Sıvı yakıt tankı, Kamyon yükleme bunkerleri seviye ölçümü ve sınır seviye tespitlerinde ve basınç ölçümlerinde en çok tercih edilen marka ve ürün olarak VEGA, Çimento endüstrisine hizmet vermektedir.
Çözümlerimiz;
80 GHZ RADAR Seviye Ölçümü (Silo, Bunker ve Tanklarınızda)
Silo Ölçümleri
VEGAPULS 69 – Radar Seviye sensörü
Radarla yapılan temassız seviye ölçümü ile yüksek derecede toz oluşumundan ve hava şartlarından bağımsız güvenilir ölçümler yapabilirsiniz. Gürültüden etkilenmediği için yüksek işletme verimliliği sağlayacak ve temassız ölçüm yöntemi sayesinde bakım ihtiyacınız en aza inecektir.
Konkasörde seviye ölçümü ve sınır seviye tespiti
Patlatma yöntemiyle ana kayadan parçalar koparılarak taşınabilecek büyüklükte kaya parçaları elde edilir. Bu kaya parçalarından daha sonraki çalışma süreçlerinde kırma tas, mıcır veya kum gibi temel inşaat malzemeleri elde edilir. Büyük kaya parçaları çeneli kırıcı ve silindirik kırıcılarla farklı iriliklerde kırılır. Ekonomik bir işletimin gereği olarak konkasörün aşınma oranının en düşük seviyede tutmak için hem seviye ölçümü hem de sınır seviye tespiti gereklidir.
VEGAMIP 61
Konkasörde mikrodalga bariyer ile sınır seviye tespiti yapabilirsiniz.
Böylece;
• Temassız ölçüm sayesinde bakıma neredeyse gerek kalmadan işletme,
• Yüksek derecede kir ve yapışma oluşumunda dahi güvenilir ölçüm sonuçları,
• Sağlam plastik veya seramik pencere sayesinde dışardan ölçüm imkanı sağlarsınız.
Radyometrik Ölçüm Sistemleri
Siklon Tıkanıklığı Takibi – Radyometrik Ölçüm
İstenmeyen duruşlar ve proses emniyetinin tam sağlanması Klinker üretiminde siklonlar farinin ön ısıtmasında kullanılırlar. Farin, klinker üretimi için döner fırına gelmeden önce siklonda +900 °C’ye kadar sıcaklıkta ön ısıtması yapılır. Farinin siklonlardaki hareketi boyunca soğuyarak yoğuşan bu buhar fazı, ön ısıtma kulede ki siklonların iç yüzeyine ve farine yapışır. Bunun sonucunda zamanla siklon iç yüzeylerinde katmanlar oluşur ve bu katmanlar sonucu tıkanmalar yaşanır. Katman kalınlığının sürekli denetimi prosesin kesintisiz işlemesini sağlar.
Radyometrik Ölçüm Cihazları : SOLITRAC 31(Dedektör) ve VEGASOURCE 31(Kaynak)
Proses koşullarından etkilenmeyen kesin ve doğru ölçüm sonuçları almak, yapışmaların tespiti sayesinde proses emniyetinin tam sağlanması için siklonlarda Radyometrik Ölçüm yaparak tıkanıklığın takibini yapabilirsiniz. Radyometrik temassız ölçüm yöntemi sayesinde yüksek tesis verimliliği sağlanır.
Siklonlarda yapılan takip ile doğru zamanda müdahale şansı elde edilmektedir. Bu takibin bazı tesislerde basınç ölçümü metoduyla da yapıldığı bilinmektedir.
Aynı zamanda, sensörün yüksek sıcaklıktan etkilenmemesi için soğutma boruları kullanılır ve bu sayede sensör prosesten uzaklaştırılır.
Cihazların bakım istememesi ve uzun ömürlü olması tesis yöneticileri ve bakım ekipleri için çok önemli kriterlerdir. Radyometrik ölçüm tekniği ile sürekli ve limit seviye, oransal tıkanıklık, seviye ve yoğunluk ölçümleri yapılabilmektedir.
Konveyör bandında kütle akış ölçümü
Katı malzemeler üretim sürecine ağrılıklı olarak konveyör bantlarla taşınırlar. Bu süreçlerin kontrolünü doğru bir şekilde yapabilmek ve işletim maliyetlerini hesaplamak için taşınan katı malzemenin miktarının doğru olması sağlanmalıdır. Tesisin işletiminden en iyi verimin alınması taşınan miktarın temassız ölçümüne bağlıdır.
Radyometrik Ölçüm Cihazları: WEIGHTRAC 31 ve VEGASOURCE 31(Kaynak)
Radyometrik olarak konveyör bandındaki katı malzemelerin kütle akış ölçümünün yapılması ile toz ve kir oluşumundan bağımsız güvenilir ölçüm sonuçları alınacaktır. Ayrıca;
• Taşınan miktarın hassas bir şekilde ölçülmesi ve
• Temassız ölçüm sayesinde aşınmasız işletim kolaylığı sağlamaktadır.
• Radyasyondan korunma muhafazasının pnömatik açma-kapama sistemi ile yüksek işletim emniyeti
• Güvenilir koruma kalkanı sayesinde kontrol alanı olmayan kullanıma da olanak sağlanması
Klinker soğutucuda seviye ve basınç ölçümü
Çimento üretiminde farin uzun döner fırınlarda pişirilerek klinker haline getirilir. Döner fırından çıkan klinker yaklaşık +1300 °C sıcaklığındadır ve depolanabilmesi için +200 °C sıcaklığa kadar soğutulması gerekir. Bunun için klinker yatağı sürekli bir hava akımı tarafından soğutulur. Efektif bir soğutma gerçekleştirebilmek için klinker soğutucusunun alt tarafında basınç kontrolü yapılmalıdır. Bandın üzerindeki 1000 °C sıcaklığındaki klinkerin güvenilir bir şekilde ölçülmesi gerekir.
VEGAPULS 68
ile Klinker soğutucuda radarla güvenilir bir seviye ölçümü yapabilirsiniz. Çok yüksek sıcaklıklarda da kesin ölçümler sağlar, fan ve basınçlı hava kullanılarak antenin efektif bir şekilde soğutulması sağlanır ve ısıya dayanıklı anten sistemi sayesinde cihazın hizmet ömrü daha uzun olur.
VEGABAR 82
ile klinker soğutucusunda basınç kontrolü; Ölçüm hücresinin aşınıma dayanıklılığı sayesinde uzun hizmet ömrü ve cihazın gömme montajı sayesinde bakımsız işletim sağlar.
IIOT – Endüstri 4.0 Çözümleri
VIS (Vega Inventory System) ile beton tesislerinizdeki silolarınızın kontrolünü tek bir noktadan takip edebilmeniz ve lojistik sisteminizi öngörü hesaplamaları ile daha verimli kullanmanız mümkündür. Özellikle kendi sahaları dışında, uzakta siloları bulunan üreticiler tek bir noktadan kontrol sağlayarak hem sevkiyatlarında zaman tasarrufu hem de iş yükü azaltarak ekonomik faydalar kazanmaktadırlar.
VEGA Inventory Sistemi, tedarikçiye müşterisinin silolarındaki envanter durumunu gerçek zamanlı olarak öğrenme fırsatı tanır. VEGA, lojistik planlamalarında harita ile entegre olan tüm geçerli güvenlik sertifikalarına sahip bir yazılım ile üretici firmaların işlerini kolaylaştırmayı hedef seçmiştir. Aynı zamanda veri güvenliği de sağlayarak işletmelerin datalarının güvenli bir şekilde bulutta depolanmasına olanak vermektedir.
Tedarikçinin avantajları
• Müşterinin aktüel ve geçmişteki kullanım verilerine hızlı erişim
• Kendi kuruluşunda üretim ve stoklama planlamasını tasarruflu bir şekilde yapabilir
• Kendi işletim süreçlerinde çok daha fazla verimlilik
• Optimize edilmiş lojistik sayesinde masraflardan tasarruf ( route planlama vb. )
• Çok daha iyi müşteri ilişkileri ve müşteriyi uzun süreli kendine bağlama olanağı
Tedariği yapılan müşterilerin avantajları
• Tedarik emniyeti: “Stokta kalmadı” diye bir sorun kalmaz, yüksek masraflı acil tedarikler son bulur
• Üretime ara verilme zorunluluğu ortadan kalkar
• İdare masrafları düşer
• Sistemin otomatize edilmesi sayesinde verimlilik artar
• Şirket, ana faaliyetlerine konsantre olabilir
Önceki Haber“İZ BIRAKAN İŞLER YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
CemenTürk Dergisi
CemenTürk, 2008 yılından itibaren iki ayda bir yayınlanan hazır beton ve çimento sektörüne ait bir sektör dergisidir. AjansGN’nin öncü, yenilikçi ve istikrarlı kimliğiyle sektörel yayıncılığa önemli bir ivme kazandıran CemenTürk, sektörün ortak sesi olmaya devam etmektedir.
Benzer İçerikler
Yorum Yap