Nafiz ÖZDEMİR
Refrakter Ünite Direktörü
Kümaş Refrakter
2016 yılı genel olarak hedeflediğimiz rakamlara çok yaklaştığımız bir yıl oldu. Her ne kadar 2016’da zor günler geçirsek de hedeflerimizden şaşmamamız ve bütçemizi %92 oranında tutturmamız sevindiriciydi.
Çimento sektörü odaklı bakacak olursak, yurtiçi ve yurtdışında 80’e yakın fabrika ziyareti ve 4 uluslararası konferansa katılım sağlayarak sektörün nabzını tutmaya ve firmaların ihtiyaçlarına en iyi çözümleri sunmaya çalıştık. Bir önceki yıla göre çimento sektörüne yaptığımız refrakter satışları %22 oranında artış gösterdi. Avrupa’dan Kuzey Afrika’ya, Orta Doğu’dan Asya ve Asya Pasifik Ülkelerine, Dünya genelinde 35 farklı ülkenin Çimento sektörüne satış gerçekleştirdik.
2015 yılında aldığımız TURQUALITY® belgesini, üretimden pazarlamaya; satıştan, satış sonrası hizmetlerine kadar tüm süreçleri kapsayacak şekilde yönetsel bilgi birikimi ve kurumsallaşma çalışmaları sonucunda ülkemizde sektörünün bu belgeye sahip tek firması olma bilincinde yurtiçinde ve yurtdışında temsil etmeye devam ettik. Ayrıca bu sene, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca belgelendirilen AR-GE Merkezi olma hakkı elde ettik. Bu bizim alanımızda yaptığımız araştırmalarda bağımsız ve söz sahibi bir kuruluş olduğumuzu tescillemiş oldu. Bu doğrultuda sektöre ihtiyacı olabilecek bağımsız raporları hazırlayabiliyor ve ürün gamımızdan, araştırma ve geliştirme faaliyetlerine, müşteri deneyim yönetiminden, yeni pazarların sektör analizine kadar her süreçte kaliteden taviz vermemeyi amaçlamış bir firma olarak resmi bir merkeze sahip olunmasını sağlıyordu.
2017 yılı için tabii ki daha yüksek satış rakamlarına ulaşmak ve pazar payımızı arttırmak için çalışacağız. Fakat bunu yaparken müşterilerimizin hedeflerine ortak olabilmek, onlara sunduğumuz çözümlerle her zaman yanlarında olduğumuzu göstermek ve sektörünün önde gelen uzman çalışanlarımız ile bu hedeflere ulaşmak öncelikli arzumuz ve amacımızdır.
2017 yılının ekonomik olarak zor geçeceğinin bilincindeyiz. Fakat biz bu sene politik olarak yaşanacak iyi gelişmeler ile daha sağlıklı iş ortamları oluşturulup, sektörün büyümeye devam edeceğini ön görmekteyiz.
Her zaman söylediğimiz gibi; Biz, ticari faaliyetlerimizi en iyi şekilde yürütmeye çalışırken, milyonlarca ton hammaddenin doğru şekilde işlenerek kaliteli ve verimli bir biçimde hizmete sunulmasını; böylelikle tüm sektöre, ülkemize, Dünya’ya ve doğaya yararlı olacak şekilde kullanılmasını sürdürülebilir bir şekilde sağlamak zorundayız.
2017 yılının tüm insanlığa sağlık, huzur ve mutluluk getirmesi dileklerimizle, hayırlı ve kazançlı bir yıl dileriz.

Paylaş

CemenTürk, 2008 yılından itibaren iki ayda bir yayınlanan hazır beton ve çimento sektörüne ait bir sektör dergisidir. AjansGN’nin öncü, yenilikçi ve istikrarlı kimliğiyle sektörel yayıncılığa önemli bir ivme kazandıran CemenTürk, sektörün ortak sesi olmaya devam etmektedir.

Yorum Yap

© 2022 CemenTürk Dergisi - Tüm Hakları Saklıdır.

HAKKIMIZDA

CemenTürk, 2008 yılından itibaren iki ayda bir yayınlanan hazır beton ve çimento sektörüne ait bir sektör dergisidir. AjansGN’nin öncü, yenilikçi ve istikrarlı kimliğiyle sektörel yayıncılığa önemli bir ivme kazandıran CemenTürk, sektörün ortak sesi olmaya devam etmektedir.

Exit mobile version