Ercan HATİPOĞLU

Satış Koordinatörü

Tuna Tartı ve Elektronik Sistemler
Tuna Tartı ve Elektronik Sistemler A.Ş.
olarak yeni bir yıla başladık. 2021 yılı firmamız için her yıl olduğu gibi büyüme yılıydı. 2021 yılının her bir çeyreğinde hedeflerimizi yakaladığımızı ifade edebilirim. Özellikle küresel ekonomide ve ülkemizde olan gelişmeleri yakından okuyor ve takip ediyoruz. Yıl sonunda yaşanan döviz dalgalanmalarına karşı öngörülü bir şekilde hazırlıklıydık. Yaklaşık 2 buçuk yıl sürecek olan yeni yatırımlarımıza başladık. İzmir’de kuracağımız ikinci fabrikamızın anlaşmalarını tamamladık. Bu fabrika 7.000 metrekare büyüklüğünde olacak ve robot kaynak teknolojileri kullanılacak. Firma olarak hem globalde hem de ülkemizde projelerimize devam ediyoruz. Her zaman kullandığım bir söz var. Fırtınanın ve dalganın büyüklüğüne değil, sadece kulaç atmaya odaklanın. Çünkü ekonomik çalkantılı dönemler hiçbir zaman bitmeyecek. Şartlar dahilinde her zaman en iyisini yapmaya odaklanıyoruz.
Ekonomide Çin modeline geçmemiz sonucu yerli üretime olan talebin artacağını düşünüyorum

Covid-19 ile başlayan süreç 2021 yılında devam ettiği gibi, 2022 yılında da gündem olmaya devam edecektir diye düşünüyorum. Küresel ekonomide yaşanan kırılma ve dönüşümler firmaları büyük ölçüde etkiliyor. Özellikle globalde ülkelerin ekonomi savaşlarının fiilen başladığı bir dönemden geçiyoruz. Ardı ardına alınan hamle ve kararlar, tüm sistemi sarsıyor. Ekonomide Çin modeline geçmemiz sonucu yerli üretime olan talebin artacağını, firmaların ise ihracat kalemlerine daha fazla yöneleceğini düşünüyorum. Bu bağlamda son yıllarda dünyada oluşturduğumuz irtibat noktalarımız ve ofislerimiz ile yeni pazarlara açılmaya devam ediyoruz. Ülke genelinde 7, dünya çapında ise 9 lokasyonda varız. Yeni ekonomik modelin adının konması 2021 yılına damga vurgu diyebilirim. Döviz kurunda yaşanan dalgalanmalar girdi maliyetlerimizi şüphesiz artırdı.
Pandemi süreci ise nerdeyse aşina olduğumuz iş alışkanlıklarımızı değiştirdi. Bu değişime kurumsal anlamda ve personel bazında kolay adapte olduğumuzu söyleyebilirim.
Tuna Global olarak, 5 adet grup şirketimiz, 1 adet vakfımız ve bunun yanında da harika bir ekibimiz var. Tuna Tartı, Tuna Academy, Tuna Energy, Kantar Burada, Tuna CRM ve vakfımız olan Tuna Vakıf. Tuna Tartı ve Elektronik Sistemler olarak 2021 yılında tüm çeyrek hedeflerimizi yakaladık ve hatta hedeflerimizin üzerine çıktık. Türkiye genelinde, başta
Tuna İstanbul
bölge müdürlüğümüz, Tuna Ankara, Tuna Bursa, Tuna Konya ve Tuna Adana bölge müdürlüklerimiz hedeflerinin üzerine çıkmayı başardı. Başarı aslında hedefe ulaşmak değil. Başarıyı farklı bir şekilde ele almak gerekiyor. Başarı dediğimiz olgu hedefe giderken edinilen kazanım, bilgi, deneyim ve birikimlerdir. Hedef üstünde olmamızı ekibimiz ile kutladık. 2022 yılına çok daha güzel ve güçlü hedefler ile girdik.
2021 yılına göre %35’lik bir büyüme hedefimiz var

Tuna Tartı ve Elektronik Sistemler ve diğer firmalarımızın kısa vadeli ve uzun vadeli planlarını, çeyrek dönemler halinde düzenliyoruz. Gündemimizde olan ikinci fabrikamızın yatırımını bu yıl sonuna kadar %50 oranında tamamlamak istiyoruz. Sürekli olarak düzenlediğimiz personel eğitimleri ile müşterilerimize verdiğimiz hizmetleri devam ettirmek istiyoruz. 2022 yılı için tüm hammadde ihtiyaçlarımızın anlaşmaları yapıldı ve tedarik edildi. Kapasite artışına bu yıl da devam edeceğiz. Daralmaya giren pazarlarda yeni ve inovatif ürünlerimiz ile bu büyümeyi destekleyeceğiz. Pazara sunduğumuz yeni ürünlerimiz var. 6S çalışmalarımız devam ediyor. Türkiye geneli, bölge müdürlüklerimizin servis kadrolarına, teknik personel takviyemiz devam ediyor. 2022 Ocak itibari ile Karadeniz Bölge Müdürlüğümüz faaliyete geçti. Şu an Türkiye de toplamda 7 lokasyonda hizmet veriyoruz. 2021 yılına göre %35’lik bir büyüme hedefimiz var. Her yıl olduğu gibi bu yıl da hedeflerimize ulaşacağımızı düşünüyorum.
 

Paylaş

CemenTürk, 2008 yılından itibaren iki ayda bir yayınlanan hazır beton ve çimento sektörüne ait bir sektör dergisidir. AjansGN’nin öncü, yenilikçi ve istikrarlı kimliğiyle sektörel yayıncılığa önemli bir ivme kazandıran CemenTürk, sektörün ortak sesi olmaya devam etmektedir.

Yorum Yap

© 2022 CemenTürk Dergisi - Tüm Hakları Saklıdır.

HAKKIMIZDA

CemenTürk, 2008 yılından itibaren iki ayda bir yayınlanan hazır beton ve çimento sektörüne ait bir sektör dergisidir. AjansGN’nin öncü, yenilikçi ve istikrarlı kimliğiyle sektörel yayıncılığa önemli bir ivme kazandıran CemenTürk, sektörün ortak sesi olmaya devam etmektedir.

Exit mobile version