Martin Engineering
Kestirimci ve durum odaklı bakım için uzaktan izleme yöntemiyle üretim verimini en üst düzeye çıkarın.
Bakımdan sorumluysanız işiniz, şirketinizin proses tesisleriyle ilgilenmek, güvenli muayene ve bakım sağlamak, zamanı ve kaynakları en iyi şekilde kullanmak ve sonuçta çalışma süresini en üst düzeye çıkarmaktır.
Halihazırda madencilik ve cevher hazırlama endüstrisinde, bu işi çok daha kolay hale getiren ve şirketlere rekabet avantajı sağlayan bir devrim yaşanıyor. Akıllı uzaktan izlemeyle yeni nesil kestirimci ve durum odaklı bakım rejimleri teşvik ediliyor.
Manşet olan pek çok yeniliğin aksine uzaktan izleme son derece basit, göz korkutmayan ve uygun maliyetli bir uygulamadır. Evde kullandığımız kablosuz teknolojinin aynısını kullanan uzaktan izleme sistemleri, genellikle mevcut üretim tesislerine uyarlanabilir. Üretim verimini artırma konusunda hızla vazgeçilmez hale gelmesinin esas nedeni de budur.
Şimdi treni yakalama zamanı!

Sorun şu ki geleneksel muayene rejimleri hem zaman kaybettirir hem de verimsizdir. Bazen muayene edilecek ekipman o kadar uzakta olur ki kısacık bir ölçüm için uzun mesafe kat etmek gerekir. Bazen de karmaşık prosedürler ve güvenli erişim için gözetim gerekebilir.
Tek bir bileşenin muayenesi için kapsamlı bir duruşun zorunlu hale geldiği durumlar da olur. Peki, günler süren bir muayenenin ardından bakımın gerekmediğinin ortaya çıkmasına ne demeli! Sizce bu şekilde zaman ve kaynaklar doğru şekilde kullanılmış olur mu?
Bazen muayeneler, yapılacaklar listesinin en sonuna atılır. Bakım, yalnızca gerçek bir sorun yaşandığında öncelikli olur. Bu yaklaşım, plansız duruşları beraberinde getirir. Üstelik genelde her olasılık için stok bulundurmaz ve bazı yedek parçaların gelmesi için haftalarca beklersiniz. Bu, uzun süre verimsiz çalışmak anlamına gelebilir.
Peki daha iyi bir yolu var mı? Bir düşünün…

Yakın gelecekte yalnızca bakımın gerekli olduğunu bildiğinizde erişim sağlamanın yeterli olacağını düşünün. Tesis performansınızda bir şeylerin yanlış gittiğini sorunlar baş gösterdiğinde öğrenmek yerine bileşenlerin durumu hakkında önceden uyarıldığınızı ve bakım planlamanızı programınıza uygun şekilde yapmanızı sağlayacak göstergelere sahip olduğunuzu düşünün.
Uzaktan izleme, bu gibi gerçek zamanlı, durum odaklı, kestirimci bakım göstergeleri sağlar.
Böylece bir ekipmanın fiziksel muayenesini, yalnızca veriler size bir servis işleminin gerekli olduğunu söylediğinde veya ekipman kullanım ömrünün sonuna yaklaşıldığında yapmanız yeterli olabilir. Aynı zamanda kapsamlı bir muayene planlamak, gerekli parçaları önceden sipariş etmek, bakım için yüklenicilerden randevu almak ve plansız duruş sırasında yapılacak işleri belirlemek için de bolca zamanınız olur.
Son yıllarda, uzaktan izleme ve durum odaklı bakımın, üretim verimini en üst düzeye çıkarmanın kitabını yeniden yazmaya başladığına tanık olduk. Bu yöntemler, dökme malzeme taşıma uygulamalarında da çığır açıyor. Madencilik ve cevher hazırlama uygulamalarının küresel ekonomideki en büyük malzeme akışını içermesi nedeniyle üretim veriminde sağlanan faydanın ölçeği son derece büyük.
Örneğin uzaktan izlemenin, dökülmeyi kontrol etmek ve proses tesisinizin çevresinde birikmeyi önlemek için kullanılan konveyör bandı sıyırıcısına nasıl uygulanabileceğini düşünün:
• Daha düşük güvenlik riski: Konveyör bandı muayeneleri, depolanan enerji, yüksekte çalışma veya kontrollü alanlara erişim gibi riskler içerir. Akıllı uzaktan izleme, bantları tek tek ziyaret etmeye gerek kalmadan sürekli muayeneye olanak tanıyarak riskleri azaltır.
• Daha az bakım görevi: Her bir konveyörün baş tamburunu düzenli olarak muayene etme işi, özellikle teknisyenleriniz yoğun veya ulaşılabilir değilse zahmetli olabilir. Akıllı izleme, çalışma süresinden ödün vermeden bakım ziyareti sayısını çok aşağı çekebileceğiniz anlamına gelir. Konveyör yalnızca servis gerektiğinde durdurulur.

Yay Gergi Mekanizması Üzerine Takılı N2® Pozisyon İzleyici
• Daha iyi planlama: Bant sıyırıcılar, çeşitli faktörlere bağlı olarak farklı hızlarda aşınabilir. Akıllı izleme, her konveyör ve tesis için ne zaman bant sıyırıcı değişimi gerekeceğini öngörmenizi ve böylece bant sıyırıcı maliyetlerini tahmin edebilmenizi sağlayacak verilerin toplanmasını mümkün kılar.
• İyileştirilmiş envanter: Her olasılık için parça stoklamak iyi bir bütçe kullanımı değildir. Ancak parçaların son dakikada sipariş edilmesi de bant temizliğinin en verimli şekilde sağlanamaması anlamına gelebilir. Akıllı izlemeyle parçalar servis için gereken zamanda otomatik olarak sipariş edilebilir.
Elbette, genellikle konveyör bandı sıyırıcılar öncelik listesinin başında yer almaz.
Ama zaten mesele de budur.

Uzaktan izleme sayesinde artık bant sıyırıcı gibi elemanları düşünmenize hiç gerek kalmaz. Martin Engineering’in çığır açan N2 Pozisyon İzleme Cihazı (PI) gibi cihazlar, zaman kaybettiren rutin işleri üzerinizden alan ve size ne zaman servis gerektiğini bildiren bir teknoloji sunar. Ayrıca basit bir yükseltmeyle döküntü kontrolünü de etkili şekilde sağlayabilirsiniz.

Çoğu bant sıyırıcı ana gövdesine sonradan takılabilen veya yeni bir kurulumun parçası olarak kullanılabilen N2 PI, konveyör bandı sıyırıcılarının performans ve durum verilerini merkezi bir “ağ geçidine” aktarır.
Ardından ağ geçidi bu bilgileri bulut tabanlı bir sunucuya yükler. Veriler analiz edilerek mobil cihazınızdaki veya dizüstü bilgisayarınızdaki özel bir uygulama aracılığıyla erişiminize sunulur. Böylece bant sıyırıcıları uzaktan izleyebilir, bakım zamanını öngörüp planlayabilir, performansı

karşılaştırabilir ve optimize edebilirsiniz. Ayrıca bu hizmetlerin tamamını Martin Engineering ekibinden de talep edebilirsiniz. Seçim sizin.
Proses tesisinizi çalışır durumda tutmak, işletme varlıklarınızdan optimum verim elde etmenin anahtarıdır.
Durum odaklı ve kestirimci bakımı kolaylaştıran akıllı uzaktan izleme, her geçen gün artan sayıda şirketin bu faydayı sağlamak için izlediği bir yoldur. Geride kalmadığınızdan emin olun!
Martin Engineering’in N2 Pozisyon İzleme Cihazı (PI) sistemi, ABD’de fiili kullanımda kendini ispatlamıştır. Halihazırda İngiltere’de bu patentli teknolojinin denemeleri yapılmaktadır ve 2021’de Türkiye, Avrupa, Orta Doğu, Afrika ve Hindistan’daki uygulamaları başlayacaktır. N2 PI, konveyör sıyırıcı uç performans verilerini masaüstünüze veya cep telefonunuza göndererek muayene sıklığını ve plansız duruşları azaltmanıza olanak tanır. Pozisyon izleyici tesis üretim verimini ve performansını daha iyi bir düzeye çekmek için tasarlanmış bir dizi akıllı N2 uzaktan izleme cihazının ilkidir.

Mobil Telefon Üzerinden Martin Akıllı Cihaz Uygulaması

Paylaş

CemenTürk, 2008 yılından itibaren iki ayda bir yayınlanan hazır beton ve çimento sektörüne ait bir sektör dergisidir. AjansGN’nin öncü, yenilikçi ve istikrarlı kimliğiyle sektörel yayıncılığa önemli bir ivme kazandıran CemenTürk, sektörün ortak sesi olmaya devam etmektedir.

Yorum Yap

© 2022 CemenTürk Dergisi - Tüm Hakları Saklıdır.

HAKKIMIZDA

CemenTürk, 2008 yılından itibaren iki ayda bir yayınlanan hazır beton ve çimento sektörüne ait bir sektör dergisidir. AjansGN’nin öncü, yenilikçi ve istikrarlı kimliğiyle sektörel yayıncılığa önemli bir ivme kazandıran CemenTürk, sektörün ortak sesi olmaya devam etmektedir.

Exit mobile version