Cem BÜYÜKCINGIL

Genel Müdür / Yönetim Kurulu Başkanı

Keramik Makina
2021 yılı sizlerin de belirttiği gibi pandeminin etkilerinin yoğun yaşanmaya devam ettiği ve belirsizlik nedeniyle yapılan stratejilerin de yenilendiği oldukça yoğun bir dönemdi. Bütün bu belirsizlikte bile sanayinin durmadan çalışması üretmeye devam etmesi ülkemiz açısından oldukça olumlu gelişmeleri de beraberinde getirdi. Sanayinin üretimini arttırmasıyla firmaların otomasyon yatırımları da eş zamanlı arttı. Bizler hat sonu paletleme ve paketleme çözümlerimizle başta çimento sektörü olmak üzere, yapı kimyasalı, gıda, hijyen gibi sektörlerdeki bu talepleri de karşılama noktasında güçlü mühendislik ekibimizle birlikte elimizden gelen desteği göstererek sanayiye katkı sağlamaya devam ettik.

2021 yılında artan talebe en çok Türkiye cevap verdi

2021 yılında hem ülkemizde hem de dünyada birçok sektörü etkileyen olaylar yaşandı. Özellikle 2021 yılında pandeminin getirmiş olduğu olumlu sonuç birçok endüstri kolunda teknoloji ile ilgili yatırımları kaçınılmaz hale getirdi. Hat sonu paletleme ve paketleme ile ilgili de ciddi anlamda talep artışı yaşandı. Bu gelişmeler ışığında bizler de iş ortaklarımıza projelerimizle destek olmaya devam ettik. 2021 yılında artan talebe en çok Türkiye cevap verdi. Bu da birçok sektörün büyümesine katkı sağladı. Fakat son dönemlerde tedarik zincirinde yaşanan problemlere rağmen stratejisini doğru kurgulamış firmalar taleplere cevap verebildi. Bizler güçlü satın alma ekibimizle tedarik zinciri planlamasını doğru bir şekilde oluşturduk ve stok yönetiminde doğru stratejilerle ilerleyerek iş ortaklarımıza destek vermeye devam ettik.

Şirket olarak 2021 oldukça parlak bir yıldı. Ciromuzu 3 katına çıkardık ve ihracat oranımız %40’tan %75 seviyesine kadar yükseldi. Daha önce girmediğimiz pazarlara da girerek yurtdışı pazarlarımızı genişlettik. Uzun yıllardır Batı Avrupa’ya ihracat yapıyorduk. Şu an Doğu Avrupa, Asya, Afrika ve Orta Doğu gibi bölgelere de ihracat yaparak hacmimizi genişlettik.

Teknoloji ile mühendisliği birleştirerek katma değer sağlamaya devam edeceğiz

2022 yılı özellikle ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik şartları düşündüğümüzde oldukça zorlu başladı. Keramik Makina olarak üretime devam ederek ve teknoloji ile mühendisliği birleştirerek katma değer sağlamaya devam edeceğiz. Bu yıl artan ihracat hacmimizin üzerine çıkarak büyümeye devam edeceğiz.
 

Paylaş

CemenTürk, 2008 yılından itibaren iki ayda bir yayınlanan hazır beton ve çimento sektörüne ait bir sektör dergisidir. AjansGN’nin öncü, yenilikçi ve istikrarlı kimliğiyle sektörel yayıncılığa önemli bir ivme kazandıran CemenTürk, sektörün ortak sesi olmaya devam etmektedir.

Yorum Yap

© 2022 CemenTürk Dergisi - Tüm Hakları Saklıdır.

HAKKIMIZDA

CemenTürk, 2008 yılından itibaren iki ayda bir yayınlanan hazır beton ve çimento sektörüne ait bir sektör dergisidir. AjansGN’nin öncü, yenilikçi ve istikrarlı kimliğiyle sektörel yayıncılığa önemli bir ivme kazandıran CemenTürk, sektörün ortak sesi olmaya devam etmektedir.

Exit mobile version