Çimento üretiminde farin uzun döner fırınlarda pişirilerek klinker haline getirilir. Döner fırından çıkan klinker yaklaşık +1300 °C sıcaklığındadır ve depolanabilmesi için +200 °C sıcaklığa kadar soğutulması gerekir. Bunun için klinker yatağı sürekli bir hava akımı tarafından soğutulur. Efektif bir soğutma gerçekleştirebilmek için klinker soğutucusunun alt tarafında basınç kontrolü yapılmalıdır. Bandın üzerindeki 1000 °C sıcaklığındaki klinkerin güvenilir bir şekilde ölçülmesi gerekir.
VEGAPULS 68 ile Klinker soğutucuda radarla güvenilir bir seviye ölçümü yapabilirsiniz. Çok yüksek sıcaklıklarda da kesin ölçümler sağlar, fan ve basınçlı hava kullanılarak antenin efektif bir şekilde soğutulması sağlanır ve ısıya dayanıklı anten sistemi sayesinde cihazın hizmet ömrü daha uzun olur.
VEGABAR 82 ile klinker soğutucusunda basınç kontrolü; Ölçüm hücresinin aşınıma dayanıklılığı sayesinde uzun hizmet ömrü ve cihazın gömme montajı sayesinde bakımsız işletim sağlar.
IIOT – Endüstri 4.0 Çözümleri

VIS (Vega Inventory System) ile beton tesislerinizdeki silolarınızın kontrolünü tek bir noktadan takip edebilmeniz ve lojistik sisteminizi öngörü hesaplamaları ile daha verimli kullanmanız mümkündür. Özellikle kendi sahaları dışında, uzakta siloları bulunan üreticiler tek bir noktadan kontrol sağlayarak hem sevkiyatlarında zaman tasarrufu hem de iş yükü azaltarak ekonomik faydalar kazanmaktadırlar.
VEGA Inventory Sistemi, tedarikçiye müşterisinin silolarındaki envanter durumunu gerçek zamanlı olarak öğrenme fırsatı tanır. VEGA, lojistik planlamalarında harita ile entegre olan tüm geçerli güvenlik sertifikalarına sahip bir yazılım ile üretici firmaların işlerini kolaylaştırmayı hedef seçmiştir.

Aynı zamanda veri güvenliği de sağlayarak işletmelerin datalarının güvenli bir şekilde bulutta depolanmasına olanak vermektedir.

Tedarikçinin avantajları

• Müşterinin aktüel ve geçmişteki kullanım verilerine hızlı erişim

• Kendi kuruluşunda üretim ve stoklama planlamasını tasarruflu bir şekilde yapabilir

• Kendi işletim süreçlerinde çok daha fazla verimlilik

• Optimize edilmiş lojistik sayesinde masraflardan tasarruf ( route planlama vb. )

• Çok daha iyi müşteri ilişkileri ve müşteriyi uzun süreli kendine bağlama olanağı
Tedariği yapılan müşterilerin avantajları

• Tedarik emniyeti: “Stokta kalmadı” diye bir sorun kalmaz, yüksek masraflı acil tedarikler son bulur

• Üretime ara verilme zorunluluğu ortadan kalkar

• İdare masrafları düşer

• Sistemin otomatize edilmesi sayesinde verimlilik artar

• Şirket, ana faaliyetlerine konsantre olabilir

Paylaş

CemenTürk, 2008 yılından itibaren iki ayda bir yayınlanan hazır beton ve çimento sektörüne ait bir sektör dergisidir. AjansGN’nin öncü, yenilikçi ve istikrarlı kimliğiyle sektörel yayıncılığa önemli bir ivme kazandıran CemenTürk, sektörün ortak sesi olmaya devam etmektedir.

Yorum Yap

© 2022 CemenTürk Dergisi - Tüm Hakları Saklıdır.

HAKKIMIZDA

CemenTürk, 2008 yılından itibaren iki ayda bir yayınlanan hazır beton ve çimento sektörüne ait bir sektör dergisidir. AjansGN’nin öncü, yenilikçi ve istikrarlı kimliğiyle sektörel yayıncılığa önemli bir ivme kazandıran CemenTürk, sektörün ortak sesi olmaya devam etmektedir.

Exit mobile version