Feyyaz ÜNAL
İcra Kurulu Üyesi
Batı Anadolu Grubu
Batı Anadolu Grubu olarak 50 yıldır sorumlu sanayicilikle büyüyerek, sektörün önemli aktörlerinden biri konumuna geldik. Geride bıraktığımız 2016; hedeflerimize ulaştığımız, İzmir ve Ege Bölgesi’ndeki yatırımlarımıza ve istihdam yaratmaya devam ettiğimiz, sosyal sorumluluk projelerimizle bölgeye değer kattığımız bir yıl oldu.
Rakamsal olarak da 2016 yılında +-%10 marj hedefimize ulaştığımızı ifade edebiliriz.
2017 yılının ekonomik anlamda zor geçeceğini düşünmekle beraber son dönemde gerçekleştirdiğimiz yatırımların meyvelerini 2017 sonrasında toplamaya başlayacağımızı düşünüyoruz. 2017 yılı sonuna kadar yatırım hedefimiz 500 milyon TL. 2013 – 2017 yılları arasında yapılan, yapılmakta olan ve devam eden yatırımlarımızın tutarı ise 1 milyar TL.
Toplam 1.280 çalışandan oluşan kadromuzun 198’i sözleşmelidir. 2016 yılında 44 personel alımı gerçekleştirdik, 2017 yılında çalışan sayısına 40 kişi daha eklemeyi planlıyoruz.
Hali hazırda Bornova-İzmir ve Söke-Aydın olmak üzere iki noktada klinker ve çimento üretimi gerçekleştiriyoruz. Üretimimizi de hem iç hem de dış piyasalara satıyoruz.
Batısöke fabrikasına ilave olarak günlük 5 bin ton kapasiteli klinker üretimi, çimento öğütme ve paketleme tesisi 2018’de tamamlanacak. Bu hattın tamamlanmasıyla toplam klinker üretim kapasitesi yılda 2.400.000 ton, çimento üretim kapasitesi ise 2.750.000 ton seviyesine ulaşacak. İhracat rakamı yılda 40 milyon dolar seviyelerine çıkacak.
Kuruluşumuzdan bu yana ağırlıklı olarak Avrupa’ya ihracat yapıyoruz fakat önümüzdeki yıllar için Afrika ve Güney Amerika kıtaları hedeflediğimiz bölgeler arasında yer alıyor.
Batıbeton İzmir, Manisa Aydın, Balıkesir, Muğla ve Denizli ili ve ilçelerindeki toplamda 4 milyon m3’lük kapasiteye sahip 23’e ulaşan hazır beton tesisiyle üretim yaparak bölge ekonomisine ve istihdama önemli katkı sağlayacak.
Batıliman’da tamamlanan 45 milyon TL’lik iskele uzatma, genişletme ve depo yatırımı ile 186 m olan gemi uzunluğu 290 m’ye, 750 m olan toplam yanaşma yeri 918 m’ye, toplam yıllık elleçleme kapasitesi ise 6 milyon tondan 10 milyon tona çıkacak.
Grup olarak eğitim, sağlık, çevre ve kültür alanlarında pek çok önemli projeye imza attık. 20 yıldan bu yana Aydın Germencik’teki Magnesia Antik Kenti Kazı Çalışmalarına da katkıda bulunuyoruz. 50. kuruluş yıldönümümüz kapsamında gerçekleştirdiğimiz hem yetişkinlerin, hem de gelişme çağındaki çocukların kaliteli ve sağlıklı bir yaşam sürdürmeleri için yeterli ve dengeli beslenme, düzenli egzersiz yapma alışkanlığı geliştirmelerine katkıda bulunmayı amaçladığımız sosyal sorumluluk projemiz “İyi Pazarlar”a 2017’de de devam edeceğiz.

Paylaş

CemenTürk, 2008 yılından itibaren iki ayda bir yayınlanan hazır beton ve çimento sektörüne ait bir sektör dergisidir. AjansGN’nin öncü, yenilikçi ve istikrarlı kimliğiyle sektörel yayıncılığa önemli bir ivme kazandıran CemenTürk, sektörün ortak sesi olmaya devam etmektedir.

Yorum Yap

© 2022 CemenTürk Dergisi - Tüm Hakları Saklıdır.

HAKKIMIZDA

CemenTürk, 2008 yılından itibaren iki ayda bir yayınlanan hazır beton ve çimento sektörüne ait bir sektör dergisidir. AjansGN’nin öncü, yenilikçi ve istikrarlı kimliğiyle sektörel yayıncılığa önemli bir ivme kazandıran CemenTürk, sektörün ortak sesi olmaya devam etmektedir.

Exit mobile version