Konveyör bandı sıyırıcı teknolojisinde yenilikçi çözümleriyle bilinen Martin Engineering, bant sıyırıcı gerginliğini sürekli izleyen ve otomatik olarak ayarlayan bir gerdirme sistemi geliştirdi. Martin Engineering’in yeni akıllı teknoloji platformunun kullanıldığı N2® TwistTM Gergi, sıyırıcı uçla bant arasında uygun baskı kuvvetini korurken sıyırıcı uç ömrü boyunca mümkün olan en iyi sıyırma performansını sağlıyor. Sistem, sıyırıcı ucun değiştirilmesi gerektiğinde veya anormal bir durum olduğunda Martin Smart Device Manager Uygulaması üzerinden operatörleri uyarıyor. Sonuçta daha az işçilik ve daha düşük işletme maliyetiyle daha güvenli ve verimli sıyırma performansı elde edilebilmesine imkân sağlıyor. 
Martin Engineering bu yeni ürünü tanıtırken, ağır hizmet uygulamaları için tasarladıkları bu üniteyi dış mekânda zorlu ortamlarda ve uygulamalarda test ettiklerinin altını çiziyor. N2 Twist Gerginin hem bant sıyırma verimini hem de sıyırıcı uç ömrünü en üst düzeye çıkarmak için sağlam ve son derece etkili bir çözüm olduğunu kanıtladığını belirtiyor.
Doğru Gerginliğin Önemi
Baş tamburda bulunan primer bant sıyırıcılarda, sıyırıcı uçla konveyör bandı arasındaki teması kararlı şekilde muhafaza ederek etkili sıyırma ve malzeme tahliyesi sağlamak için genellikle burulma tipi, dişli çark cırcırlı veya yaylı gergi kullanılır. Martin Engineering tarafından geliştirilen yeni tasarımdan önce, bazı uygulamalarda optimum basma kuvveti sağlayarak malzemelerin geri taşınmasını önlemek için bant gergilerinin manuel olarak izlenmesinin ve her gün düzeltilmesinin gerektiği bilinmektedir. Bu koşullarda sıyırıcı uçların değişim zamanları büyük ölçüde tahmine dayandırılmış ve zamanında değiştirilmeyen uçların bant hasarına yol açabildiği görülmüştür
Yetersiz gerginlik, geri taşınan malzemenin banda yapışmasına, yol boyunca dökülerek konveyörün altına yığılmasına ve aşırı toz yayılımına neden olur. Bu durum temizlik için ilave işçilik gerektirdiği gibi yakın çevredeki hava kalitesini de etkileyebilmektedir. Aşırı gerginlikse bandın taşıyıcı tarafında sürtünme hasarına, erken sıyırıcı uç aşınmasına ve olası bant eki hasarına yol açar. Her iki senaryoda da güvenli olmayan çalışma koşulları ortaya çıkar ve işletme maliyeti önemli ölçüde artabilir.
Gergi Teknolojisinde Bir Sonraki Adım
N2 Twist Gergi, sıyırıcı ucun tüm ömrü boyunca sıyırma basıncını, bakım gerektirmeden, hassas şekilde ve otomatik olarak korur. Sıyırıcı uçta optimum basma kuvveti sağlamak için uygun miktarda tork uygulayan bu gergi, bant profili boyunca sıkı bir sızdırmazlığı sürekli şekilde sağlarken ağır dökme yükün uyguladığı kuvvete dayanabilen Sabit Açılı Radyal Basınçlı (CARP) sıyırıcı tasarımını destekler.

Martin Engineering’in akıllı teknoloji platformu, hava koşullarına dayanıklı bir kontrol panelinde bulunan kontrol sistemleri vasıtasıyla sıyırıcı uç aşınmasını izler ve ucun ne zaman değişmesi gerektiği konusunda operatörleri bilgilendirir. Uzmanlar, sıyırıcı uçların kopma veya “kıvrılma” (baş tamburun altında tersine dönme) riski oluşmadan önce değiştirilmesini önermektedir. Beklenenden erken kıvrılma durumunda, operatörler uyarılır ve gerginin kendiliğinden çözülebilen kaplini, sıyırıcı ucu serbest bırakır. Sıyırıcı ucun ayrılmasıyla birlikte tetiklenen alarm, operatörlerin sistemi hızla kapatarak yüksek maliyetli bant hasarını önlemesine olanak tanır.
Hem gergi sistemi hem de sensörler aynı elektrik sisteminden beslenir. Şarj edilebilir 12 voltluk pille çalışan ünite, ayrıca 110-220 V ile çalışacak şekilde de tedarik edilebilir. Sistem, belirlenen güç kaynağı seçeneğine bağlı olarak kurulum için gerekli tüm bileşenleri içerir.
Daha Az Bakımla Verimli Performans
N2 Twist Gergi ve Smart Device Manager Uygulaması, yöneticilerin ve çalışanların üzerindeki yükü hafifleterek dikkatlerini operasyonun diğer kritik ayrıntılarına odaklayabilmelerini sağlar. Hassas gerginlik ayarı ve daha iyi bant sıyırma performansı, geri taşınan malzeme kaynaklı toz ve döküntü miktarını azaltıp işyeri güvenliğini artırırken tahliye bölgesinin bakımı ve temizliğiyle ilgili işçilik ihtiyacının azalmasını sağlar. 
Martin Engineering bu yeni ürünü “Gergi ve geri taşınan malzeme sorunlarıyla boğuşan dökme yük taşıma operasyonları için ezber bozan bir yenilik” olarak tanımlamaktadır.

 

Paylaş

CemenTürk, 2008 yılından itibaren iki ayda bir yayınlanan hazır beton ve çimento sektörüne ait bir sektör dergisidir. AjansGN’nin öncü, yenilikçi ve istikrarlı kimliğiyle sektörel yayıncılığa önemli bir ivme kazandıran CemenTürk, sektörün ortak sesi olmaya devam etmektedir.

Yorum Yap

© 2022 CemenTürk Dergisi - Tüm Hakları Saklıdır.

HAKKIMIZDA

CemenTürk, 2008 yılından itibaren iki ayda bir yayınlanan hazır beton ve çimento sektörüne ait bir sektör dergisidir. AjansGN’nin öncü, yenilikçi ve istikrarlı kimliğiyle sektörel yayıncılığa önemli bir ivme kazandıran CemenTürk, sektörün ortak sesi olmaya devam etmektedir.

Exit mobile version