Gökay Turanlıoğlu
Qualist Technology Genel Müdürü

Sektörünüz ve Türkiye özelinde değerlendirdiğinizde
2019 yılı şirketiniz
açısından nasıl geçti?
2019 ülkemizde seçim dönemi ve dünya içinse politik kargaşa ile başlamış olsa da, özellikle yılın ikinci yarısı daha sakin bir konjonktürün oluşması ile sanayicilerin ticari faaliyetlerini hızlandırdığı ve gelecek stratejilerini teknoloji ile güçlendirmeye devam ettiği bir yıl olmuştur. Qualist Technology olarak faaliyetlerini “know-how” ortağı olarak destek verdiğimiz Sanayi Bakanlığımız, TÜSİAD ve pek çok Endüstri 4.0 ve Dijital Fabrika, bilgilendirme ve bilinçlendirme oluşumu, Türk sanayisinin doğru ve verimli teknoloji yatırımları yapmaları için değerli rehber çalışmalar gerçekleştirdiler. Bilinçli dijitalleşme adımları Türk sanayisini rekabetçi kılacaktır. Qualist, her projesinde “know-how” transfer ortağı olarak katma değer yaratmak için özellikle çalışmalar yürütmektedir.
Bu yıl içerisinde şirketiniz bünyesinde
yaptığınız yatırımlar, yeni ürünler,
lansmanlar vb. gelişmeler nelerdir?
Qualist Bridge ve AR (artırılmış gerçeklik) ürünlerinde olduğu gibi tüm ürünlerimiz için heyecanlı bir yıl oldu. Özellikle öncü ve gelişmiş veri analitiğine uygun altı yapısı ile yenilenen Qualist MES (Manufacturing Execution System) ürünümüz için lansman yılı olmuştur. Bu vesile ile Gebze’den Orta Anadolu’ya, İstanbul’dan İngiltere’ye pek çok sanayi kuruluşunda yeni Qualist MES kurulmuş, fabrikaların üretim yönetimi süreçlerini dijitalleştirerek kâğıtlarda tutulan iş emirlerinden ve e-postalarda kaybolan Excel raporlarından kurtarmıştır. Yerlerine canlı ve tarihsel dijital veriye dayalı yönetim sistemine evirilmelerini sağlamıştır.
Genel olarak 2020 yılından beklentiniz nasıl? Bu yıl için hedefleriniz ve genel
stratejileriniz neler olacak?
Sporcu Wayne Gretzky’nin meşhur bir söylemi vardır, “Topun olduğu yere değil, olacağı yere koşulması gerekir.” der. Qualist Technology olarak bizim de inancımız geleceği bugünden atacağınız adımlar ile yakalamaktan geçtiğidir. Dolayısıyla yarını yakalamanın, bugün atılacak adımlardan geçtiğine inanan, sanayi kuruluşları ve onların vizyoner ekipleri ile bir araya gelmek için çabalayacağız. Ar-Ge çalışmalarımızdan aldığımız kuvvet ile Türk sanayisinin dijital yol haritasını ve kurumsal hafızasını önce fabrika sahasından aldığımız verileri dijitalleştirerek güçlendireceğiz. Sonra ise bu dijital verinin lisanı olarak canlı dijital raporlar, dashboardlar ve veri görselleştirmesi ile doğru kararların verilmesine destek olacağız. Nihayetinde ise işletmelerin aldıkları kararların gelecekte doğuracağı sonuçları kestirimci bakım ve tahminleme modülleri ile sadece bugünü değil yarını da yöneten Türk sanayisinin oluşumunda en önemli ortak kuruluş olacağız.
Sektörel olarak baktığınızda bu yıl bizi nasıl gelişmeler bekliyor?
Türk sanayisinin dijitalleşme sürecinde iki farklı aşamada olan fabrika görüyoruz. Her iki tip kuruluş da dijitalleşmenin önemini anlamış olsalar da bu anlamda farklı seviyedeler. Birinci tip, veriyi dijitalleştirme aşamasında otomasyon ve veri toplama altyapılarını tamamlamaya devam eden kuruluşlar. İkinci tip ise veriyi dijitalleştirmeyi tamamlamış ve daha ileri seviye olan tahminleme ve artırılmış gerçeklik araçları ile yönetim karar sistemlerini desteklemekte olan kuruluşlar. Qualist Technology her iki seviyede olan işletmelerin, dijital “know-how” ortağı olarak, teknolojiyi doğru, karlı ve hedef odaklı işletmenin süreçlerinin entegre parçası olmasını sağlayacaktır.

Paylaş

CemenTürk, 2008 yılından itibaren iki ayda bir yayınlanan hazır beton ve çimento sektörüne ait bir sektör dergisidir. AjansGN’nin öncü, yenilikçi ve istikrarlı kimliğiyle sektörel yayıncılığa önemli bir ivme kazandıran CemenTürk, sektörün ortak sesi olmaya devam etmektedir.

Yorum Yap

© 2022 CemenTürk Dergisi - Tüm Hakları Saklıdır.

HAKKIMIZDA

CemenTürk, 2008 yılından itibaren iki ayda bir yayınlanan hazır beton ve çimento sektörüne ait bir sektör dergisidir. AjansGN’nin öncü, yenilikçi ve istikrarlı kimliğiyle sektörel yayıncılığa önemli bir ivme kazandıran CemenTürk, sektörün ortak sesi olmaya devam etmektedir.

Exit mobile version