Çimento sektörü her zaman seviye ölçümü için zorlu proses yapısına sahip olmuştur. Bunun sebebi ise, yoğun toz oluşumundan kaynaklı sensör üzerindeki kirlenmeler ve yapışmalar, yüksek sıcaklık, aşındırı malzemeler (toz–agrega) gibi etkenlerdir. VEGA, yıllar önce bu zorlu proseslerde sorunsuz çalışacak kullanıcı dostu çeşitli enstrümanlar geliştirdi. Geliştirdiği enstrümanlar, uzun yıllardır zorlu proses etkenlerine karşı maksimum güvence ile sorunsuz çalışmaktadır. Biz çimento fabrikalarındaki her prosesin seviyesini sorunsuz ölçebilmekteyiz. Size zor prosesten bir örnek verecek olursak, 1300oC’de sıcaklığa sahip klinker soğutma içerisinde bulunan lav seviyesine kadar ölçebilmekteyiz. Temassız radar seviye sensörlerinde genellikle yaşanılan sıkıntı, anten üzerine yapışan malzemelerin seviye ölçümüne olumsuz etki etmesidir. Geliştirmiş olduğumuz 80GHz(VEGAPULS 69) radar teknolojisi ile, anten üzerinde oluşan kirlenmeler ölçümünüze olumsuz etki etmeyecektir. Yani, radar seviye sensörüne sürekli temizlik havası vermenize veya anteni temizlemenize gerek kalmayacaktır.
Aynı durum seviye şalterlerimiz için de geçerlidir. Titreşimli veya kapasitif seviye şalterlerimizde, silo içerisindeki malzeme sensörün çubuk kısmına yapışsa dahi, cihaz malzemeye gömülmediği sürece size dolu bilgisi vermeyecektir.
Çimento fabrikalarındaki problemli proseslerden biri ise siklonlardır. Siklon içerisindeki tıkanma miktarını önceden fark edememek fabrikanızın birden durmasına bile sebep olabilmektedir. Bu durumda ise, radyoaktif tabanlı enstrümanlarımız ile size çözüm oluşturabilmekteyiz. Bu noktadaki 900oC’lik proses sıcaklığı yine VEGA için bir sorun teşkil etmemektedir.VEGASOLITRAC 31 ile siklonunuzun yan çeperlerindeki birikme kalınlığını en hassas şekilde ölçebilirsiniz. Bu ölçüm şekli, siklon içerisindeki değişimi sürekli takip edebilmenizi sağlayarak, oluşabilecek tıkanmaları önceden fark edebilmenizi sağlar.
VEGA’nın kendine has teknolojisi olan seramik diyaframlı basınç transmitterleri (VEGABAR 82) çok düşük basınçlarda veya vakum altında istediğiniz hassasiyeti sağlamaktadır. Seramik diyaframlı basınç transmitterlerimiz ile prosesinizde katı partiküllü hava akışı olsa dahi, aşınma problemi olmadan uzun yıllar sorunsuz ölçüm yapabilirsiniz.
VEGA, enstürmanları kompakt bir yapıya sahiptir. Yanınıza alacağınız bir adet display ile sahanızda bulunan bütün enstrümanları ayarlayabilirsiniz. Bu enstrümanların hepsi Türkçe ve hızlı kurulum menüsüne sahiptir. Bu özellikler VEGA’nın kullanıcı dostu bir marka olmasını öne çıkarmaktadır.
Bu tarz ürünlerde istenilen en önemli durumlardan birisi ise, teknik servis hizmetidir. VEGA bünyesindeki personel kadrosunun tamamı, gerekli teknik bilgiye sahiptir. Bu da size, ürün seçimi veya satış sonrası hizmette büyük kolaylıklar sağlamaktadır.

Paylaş

CemenTürk, 2008 yılından itibaren iki ayda bir yayınlanan hazır beton ve çimento sektörüne ait bir sektör dergisidir. AjansGN’nin öncü, yenilikçi ve istikrarlı kimliğiyle sektörel yayıncılığa önemli bir ivme kazandıran CemenTürk, sektörün ortak sesi olmaya devam etmektedir.

Yorum Yap

© 2022 CemenTürk Dergisi - Tüm Hakları Saklıdır.

HAKKIMIZDA

CemenTürk, 2008 yılından itibaren iki ayda bir yayınlanan hazır beton ve çimento sektörüne ait bir sektör dergisidir. AjansGN’nin öncü, yenilikçi ve istikrarlı kimliğiyle sektörel yayıncılığa önemli bir ivme kazandıran CemenTürk, sektörün ortak sesi olmaya devam etmektedir.

Exit mobile version