Tuna Bant Kantarları T-BS500 – T-BS1000 – T-BS2000 olmak üzere 3 kategoride üretimi yapılmaktadır. Tuna T-BS Elektronik Bant Kantarları, konveyor bandı üzerinde taşınan malzemenin akış ağırlığını ölçer. Pratik montajı sayesinde işletmeler için önemli bir veri kaynağı, aynı zamanda emek, zaman ve sermaye tasarrufu sağlar. Tuna T-BS Bant Kantarları, LPR100 İndikatör, yük hücreleri ile entegre edilmiş, hız okuyabilen çift yönlü encoder ve sistem kumanda panosundan oluşmaktadır. Harici gösterge ekranı bağlanabilme özelliği ile konveyor bandı üzerinden geçen malın miktarı, anlık debi ve toplam olarak izleme olanağı sağlamaktadır. Anlık bilgiler, Pc-Bilgisayar üzerinden Tuna- Bant Kantar Takip Programı ile günlük, aylık ya da istenilen zaman aralıklarında tartım bilgileri arşivlenebilmektedir. Arşivlenen bilgiler grafik olarak incelenebilir, excel formatında raporlama imkanı sağlamaktadır. Tuna LPR-100 kontrol terminali ekranda t/h, kg/s, kg/m, m/h ya da kg olarak gösterilmektedir.

Tuna Bant Kantarı Kontrol Panosu
Özellikler
• Hızlı ve Hassas Ölçme
• Endüstriyel Tip IP66 Koruma Sınıfı
• 2 Adet Röle Çıkışı, RS232 / RS485
   Bağlantı İmkanı
• Tuna Raporlama Programı
• Çelik / Paslanmaz Çelik
• Tuşlarla Kolay Ayar ve Kalibrasyon İmkanı
• Türkçe, İngilizce Kullanım
• Paslanmaz Çelik, IP66 Loadcell
• Çift Yönlü Hız Okuma
• Kolay Kurulum ve Montaj İmkanı
• Belirli Seviyede Bant Hızının Kontrolü
Opsiyon
• Tuna Raporlama Programı
• Harici Gösterge

Dozaj Bant Kantarı
Besleyici bant kantarları, başta madencilik, yapı malzemeleri ve kimyasalları, gıda, enerji sektörleri olmak üzere toz, granül, tanecik ve parçalı yapıdaki dökme malzemenin anlık akış miktarı ve toplam taşınan miktarının tartılarak kontrol altına alınması, kayıt edilmesi ve istenilen oranlarda beslenmesi amacıyla kullanılır. Belirlenen PID parametreleri uyarınca istenilen hedef debi oranında bant akışı sağlamaktadır.


Teknik Özellikler

Tuna T-OKS Otomatik Kantar Sistemi
1-Tuna RF-ID TAG Sistemi (TAG-HGS)
Sistemin işletim sistemi T-WIN Pro Truck Scale taşıt kantar yazılımı ile sağlanır. Sistem merkezi bilgisayardan yönetilmesi sayesinde birden fazla sayıdaki kantar uygulamalarında herhangi bir kantardan giriş yapan araç başka bir kantardan çıkış işlemlerini yapabilmektedir. Aracın sistem tarafından tanınmasını sağlayan okuyucu modül kantar sahasına RF-ID anten, etiket ise araca montelidir. Araç kantara giriş yaptığında şoför araçtan inmeden etiketteki kod ve bilgiler okunarak
araç tanınır ve tartım işlemleri hızlı ve güvenli bir şekilde gerçekleştirilir. Tartım işlemleri sonunda araca ait tartım sonuçları otomatik olarak hafızaya kayıt edilir. Müşteri talebi doğrultusunda sürekli tartılan araçların daraları önceden hafızaya kaydedilerek tek aşamada tartım olanağı sağlanabilir veya birden fazla sayıda kantar bulunan tesislerde kantarlar giriş ve çıkış kantarı olarak ayrılarak trafik akışı daha verimli hale getirebilir.

2-Tuna T-KİOSK-Kartlı Sistem (Kart)
Araç trafiğinin yoğun olduğu, seri tartım yapılan tesislerde araçların otomatik olarak tanınması, operatör olmadan tartım işlemlerinin yapılabilmesi ve çoklu kantar tartım otomasyonu gibi uygulamalarda araçların sistem tarafından tanınmasına olanak sağlayan Otomatik Araç Tanıma terminalidir. Ayrıca tartım odası (kulube) kullanılmak istenmemesi veya ürün kodu vb. bilgilerinde girilmesi gereken uygulamalar için fonksiyonel talepleri karşılayabilen model seçeneği bulunmaktadır. Uygulama yeri ve şekline göre kantar giriş-çıkış veya her iki yönede montajı yapılabilmektedir. En önemli ve benzerlerinden farklı özelliği şoförün araçtan inmeden tartım işlemlerini gerçekleştirebilmesidir.
Sistem, kiosk ve taşıt kantarına bağlı bulunan bilgisayardaki T-WIN Pro Truck Scale yazılımından oluşmaktadır. Temassız okuma yapabilen akıllı kart kullanılan sistemde araç kantara giriş çıkış yaptığında,
 
şoförün kartını kiosk paneline okutmasıyla araç tanıma ve tartım işlemi gerçekleştirilir. Tartım işlemleri sonunda araca ait tartım sonuçları otomatik olarak hafızaya kayıt altına alınır. Müşteri talebi doğrultusunda sürekli tartılan araçların daraları önceden hafızaya kaydedilerek tek aşamada tartım olanağı sağlanır.

3-Tuna Kameralı Plaka Tanıma Sistemi (Kamera)
Sistemin işletim sistemi T-WIN Pro Truck Scale taşıt kantar yazılımı ile sağlanır. Sistem merkezi bilgisayardan yönetilmesi sayesinde birden fazla sayıdaki kantar uygulamalarında herhangi bir kantardan giriş yapan araç başka bir kantardan çıkış işlemlerini yapabilmektedir. Aracın sistem tarafından tanınmasını sağlayan okuyucu kamera ile plaka okunarak işleyiş sağlanır. Araç kantara giriş yaptığında şoför araçtan inmeden plaka okunarak araç tanınır ve tartım işlemleri hızlı ve güvenli bir şekilde gerçekleştirilir. Tartım işlemleri sonunda araca ait tartım sonuçları otomatik olarak hafızaya kayıt edilir.
Müşteri talebi doğrultusunda sürekli tartılan araçların daraları önceden hafızaya kaydedilerek tek aşamada tartım olanağı sağlanabilir veya birden fazla sayıda kantar bulunan tesislerde kantarlar giriş ve çıkış kantarı olarak ayrılarak trafik akışı daha verimli hale getirebilir.


 
 
 
 
 

Paylaş

CemenTürk, 2008 yılından itibaren iki ayda bir yayınlanan hazır beton ve çimento sektörüne ait bir sektör dergisidir. AjansGN’nin öncü, yenilikçi ve istikrarlı kimliğiyle sektörel yayıncılığa önemli bir ivme kazandıran CemenTürk, sektörün ortak sesi olmaya devam etmektedir.

Yorum Yap

© 2022 CemenTürk Dergisi - Tüm Hakları Saklıdır.

HAKKIMIZDA

CemenTürk, 2008 yılından itibaren iki ayda bir yayınlanan hazır beton ve çimento sektörüne ait bir sektör dergisidir. AjansGN’nin öncü, yenilikçi ve istikrarlı kimliğiyle sektörel yayıncılığa önemli bir ivme kazandıran CemenTürk, sektörün ortak sesi olmaya devam etmektedir.

Exit mobile version