VEGA, çimento ve maden sanayinde faaliyet gösteren uluslararası çimento ve maden firmaları/fabrikaları ve büyük tesis üreticileri için “Global Üretici” konumundadır. Seviye ve basınç sensörleri kırıcı kontrolünden silo seviye ölçümüne kadar çimento üretiminin farklı aşamalarında uzun yıllardır kullanılmaktadır.
Çimento endüstrisinde kullanılan sensörler zorlu çalışma koşulları altında güvenilir ölçümler yapmalıdır. Sağlam VEGA sensörleri üretimin tüm aşamalarında bakım gerektirmeyen uzun ömürlü kullanım sağlar. 
Özellikle özel çözümlerimizden bahsedecek olursak;
Radyometrik Ölçüm ile Siklon 
Tıkanıklığı Takibi
İstenmeyen duruşlar ve proses emniyetinin tam sağlanması
Klinker üretiminde siklonlar farinin ön ısıtmasında kullanılırlar. Farin, klinker üretimi için döner fırına gelmeden önce siklonda +900 °C’ye kadar sıcaklıkta  ön ısıtması yapılır. Farinin siklonlardaki hareketi boyunca soğuyarak yoğuşan bu buhar fazı, ön ısıtma kulede ki siklonların iç yüzeyine ve farine yapışır. Bunun sonucunda zamanla siklon iç yüzeylerinde katmanlar oluşur ve bu katmanlar sonucu tıkanmalar yaşanır.  Katman kalınlığının sürekli denetimi prosesin kesintisiz işlemesini sağlar.
SOLITRAC 31 ve VEGASOURCE 31 Radyometrik Ölçüm Cihazları
Proses koşullarından etkilenmeyen kesin ve doğru ölçüm sonuçları almak, yapışmaların tespiti sayesinde proses emniyetinin tam sağlanması için siklonlarda Radyometrik Ölçüm yaparak tıkanıklığın takibini yapabilirsiniz. Radyometrik temassız ölçüm yöntemi sayesinde yüksek tesis verimliliği sağlanır.
Siklonlarda yapılan takip ile doğru zamanda müdahale şansı elde edilmektedir. Bu takibin bazı tesislerde basınç ölçümü metoduyla da yapıldığı bilinmektedir. 
Aynı zamanda, sensörün yüksek sıcaklıktan etkilenmemesi için soğutma boruları kullanılır ve bu sayede sensör prosesten uzaklaştırılır. 
Cihazların bakım istememesi ve uzun ömürlü olması tesis yöneticileri ve bakım ekipleri için çok önemli kriterlerdir. Radyometrik ölçüm tekniği ile sürekli ve limit seviye, oransal tıkanıklık, seviye ve yoğunluk ölçümleri yapılabilmektedir.
VEGA Radar Seviye Ölçümü ve Sınır seviye tespiti Çözümleri – Konkasör
Konkasörde seviye ölçümü ve sınır seviye tespiti 
Patlatma yöntemiyle ana kayadan parçalar koparılarak taşınabilecek büyüklükte  kaya parçaları elde edilir. Bu kaya parçalarından daha sonraki çalışma süreçlerinde kırma tas, mıcır veya kum gibi temel inşaat malzemeleri elde edilir. Büyük kaya parçaları çeneli kırıcı ve silindirik kırıcılarla farklı iriliklerde kırılır. Ekonomik bir işletimin gereği olarak konkasörün aşınma oranını en düşük seviyede tutmak için hem seviye ölçümü hem de sınır seviye tespiti gereklidir.
VEGAPULS 69 – Radar Seviye sensörü
Konkasörde radarla yapılan temassız seviye ölçümü ile yüksek derecede toz oluşumundan ve hava şartlarından bağımsız güvenilir ölçümler yapabilirsiniz. Gürültüden etkilenmediği için yüksek işletme verimliliği sağlayacak ve temassız ölçüm yöntemi sayesinde bakım ihtiyacınız en aza inecektir.
VEGAMIP 61 
Konkasörde mikrodalga bariyer ile sınır seviye tespiti yapabilirsiniz. Böylece;
– Temassız ölçüm sayesinde bakıma neredeyse gerek kalmadan işletme,
– Yüksek derecede kir ve yapışma oluşumunda dahi güvenilir ölçüm sonuçları, 
– Sağlam plastik veya seramik pencere sayesinde dışardan ölçüm imkanı sağlarsınız.
 

Paylaş

CemenTürk, 2008 yılından itibaren iki ayda bir yayınlanan hazır beton ve çimento sektörüne ait bir sektör dergisidir. AjansGN’nin öncü, yenilikçi ve istikrarlı kimliğiyle sektörel yayıncılığa önemli bir ivme kazandıran CemenTürk, sektörün ortak sesi olmaya devam etmektedir.

Yorum Yap

© 2022 CemenTürk Dergisi - Tüm Hakları Saklıdır.

HAKKIMIZDA

CemenTürk, 2008 yılından itibaren iki ayda bir yayınlanan hazır beton ve çimento sektörüne ait bir sektör dergisidir. AjansGN’nin öncü, yenilikçi ve istikrarlı kimliğiyle sektörel yayıncılığa önemli bir ivme kazandıran CemenTürk, sektörün ortak sesi olmaya devam etmektedir.

Exit mobile version