Votorantim Cimentos, 2020’yi 2019’a göre% 29 artışla 16,7 milyar R$’lık küresel net gelirle kapattı. Bu sonuç öncelikle Brezilya, Kanada ve Amerika Birleşik Devletleri’ndeki satış hacmindeki artışla ve Real’in devalüasyonunun diğer bölgelerin sonuçları üzerindeki olumlu etkisiyle açıklanabilir. Konsolide düzeltilmiş FAVÖK (faiz, vergi, yıpranma payı ve amortisman öncesi kar), bir önceki yıla göre %43 artışla 3,8 milyar R$ olarak gerçekleşti ve FAVÖK marjı 2019’a göre 2,4 puan artışla %22,9 oldu. 2020 sonunda şirketin kaldıraç oranı (net borç / FAVÖK oranı) 1,96x ile son on yılın en iyi sonucunun elde edilmesini sağladı.
Şirket 2020 yılında faaliyet gösterdiği ülkelerde (Bolivya, Brezilya, Kanada, Fas, İspanya, Tunus, Türkiye, Amerika Birleşik Devletleri ve Uruguay) 32.4 milyon ton çimento satışı gerçekleştirerek 2019’daki satış hacmiyle karşılaştırıldığında %8 artış yakalamış oldu.
Votorantim Cimentos küresel CFO’su Osvaldo Ayres Filho “Geçen yıl, salgın ve dünya çapındaki etkisi nedeniyle son derece zorlu geçti. İnsanların hayatlarını korumak ve operasyonlarımızı sürdürmek için bir acil durum planı uyguladık. Bu, hem Brezilya’da hem de faaliyet gösterdiğimiz diğer pazarlarda hızlı bir şekilde yanıt vermemizi ve yılı daha yüksek satışlarla, artan nakit üretimiyle ve son on yılın en düşük kaldıraç oranıyla kapatmamızı sağladı” dedi.
Şirketin net geliri, bir önceki yıla göre %20 düşüşle 437,5 milyon R$ oldu. Bu, öncelikle ICMS’nin PIS / COFINS hesaplama tabanından çıkarılmasından kaynaklanan 2019’da yinelenmeyen kazançlar ve 2020’de Türkiye ve Bolivya’da gerçekleştirilen operasyonlarda nakit etkisi olmaksızın gerçekleşen değer düşüklüğü ile açıklanabilir.
Votorantim Cimentos ile İspanyol Cementos Molins ortak girişimi olan Cementos Artigas, genişleme stratejisi doğrultusunda Kasım 2020’de Uruguay’daki endüstriyel faaliyetlerini birleştirmek için bir proje başlattı. 40 milyon ABD doları yatırımla girişim, Montevideo’da bulunan bir fabrika ile başkente 100 kilometre uzaklıktaki Minas kentindeki ana fabrika arasında o zamana kadar bölünmüş olan endüstriyel tesislerin entegrasyonunu içeriyor. Montevideo fabrikasının mevcut çimento öğütme ve sevk operasyonları Minas fabrikasına taşınacak ve bu da 2022’de faaliyete geçecek birleşik, daha verimli ve sürdürülebilir bir üretim hattı ortaya çıkaracak. Proje, yeni tesislerin verimliliği ve elektrik tüketiminde %40 azalma sayesinde rekabet gücü ve çevresel kazanımlarda önemli faydalar sağlayacaktır.
Aralık ayında, Votorantim Cimentos, Kanada ve Amerika Birleşik Devletleri’nde çimento üretmek, dağıtmak ve satmak için yüzde yüz iştiraki St Marys Cement Inc.’in (Kanada) McInnis Cement Inc. ile birleştiğini duyurdu. Bu birleşik kuruluş, Votorantim Cimentos’un tamamen sahibi olduğu bir bağlı kuruluşu ve bir uluslararası yatırım platformu olan Votorantim Cimentos International (VCI) ile uzun vadeli bir kurumsal yatırımcı olan Caisse de dépôt et placement du Québec (CDPQ) şirketinin McInnis Holding Limited Partnership (McInnis Holding) şirketine katılımıyla gerçekleşecek. Ortak girişimde VCI %83 ve CDPQ %17 hisseye sahip olacak. İşlem, halen düzenleyici otoritelerin onayına tabi. İki şirket, işlemin sonuçlanmasına kadar ayrı işletmeler olarak faaliyet göstermeye devam edecek.
Mart 2020’de koronavirüs salgını nedeniyle kesintiye uğrayan Pecém (CE) fabrikasının genişletilmesi için inşaat çalışmalarına Eylül ayında yeniden başlandı. Genişletme projesi ünitenin mevcut 200.000 ton / yıl olan çimento öğütme kapasitesini 800.000 ton / yıl kadar artıracak. Tamamlandığında, Pecém fabrikası toplam 1 milyon ton / yıl çimento üretim kapasitesine sahip olacak ve ürün dağıtım kapasitesini ve verimliliği artmış olacak. İnşaatın 2021’in ilk yarısında tamamlanması bekleniyor.
Kasım ayında, ESG uygulamalarını güçlendirmek için Votorantim Cimentos, 2030 Sürdürülebilirlik Taahhütlerini yayınladı. Belge, şirketin dünya çapındaki operasyonlarını toplumun mevcut ve gelecekteki ihtiyaçlarıyla uyumlaştırmayı, üretim zinciri boyunca ve faaliyet gösterdiği topluluklarda olumlu bir etki yaratmayı amaçlayan hedefleri içerir. Taahhütler yedi ana bölüme ayrılmıştır: Etik ve dürüstlük, sağlık, güvenlik ve esenlik, çeşitlilik ve kapsayıcılık, yenilik, çevresel ayak izi, döngüsel ekonomi ve paylaşılan değer.
Avrupa, Asya ve Afrika’daki sonuçlar (VCEAA)

Avrupa, Asya ve Afrika’da 2020’de net gelir, bir önceki yıla göre %22 artışla 2.6 milyar R$ oldu. Bölge, yıl boyunca operasyonel performansın kesintiye uğraması ve tekrar başlamasından dolayı, farklı zamanlarda ve yoğunlukta koronavirüs pandemisinden en çok etkilenen bölge oldu. Bölgede düzeltilmiş FAVÖK, Real’in devalüasyonunun bir sonucu olarak 2019’a göre %21 artışla 528 milyon R$ olarak gerçekleşti.

Paylaş

CemenTürk, 2008 yılından itibaren iki ayda bir yayınlanan hazır beton ve çimento sektörüne ait bir sektör dergisidir. AjansGN’nin öncü, yenilikçi ve istikrarlı kimliğiyle sektörel yayıncılığa önemli bir ivme kazandıran CemenTürk, sektörün ortak sesi olmaya devam etmektedir.

Yorum Yap

© 2022 CemenTürk Dergisi - Tüm Hakları Saklıdır.

HAKKIMIZDA

CemenTürk, 2008 yılından itibaren iki ayda bir yayınlanan hazır beton ve çimento sektörüne ait bir sektör dergisidir. AjansGN’nin öncü, yenilikçi ve istikrarlı kimliğiyle sektörel yayıncılığa önemli bir ivme kazandıran CemenTürk, sektörün ortak sesi olmaya devam etmektedir.

Exit mobile version