Bir üretim tesisi için yatırım yaparken, birim zaman içinde yapabileceği üretim değerlerine bakarak satın alma kararları alıyoruz. Firmalar, üretimlerinin hız ve doğruluğuna bağlı olarak pazarda varlıklarını sürdürüyorlar.
Tesisinizdeki önemli verileri tek bir noktadan izlemek, resmin tamamına bakarak olası problemleri zamanında tespit etmek ve bu sayede verimliliğinizi arttırmak için raporlama gereklidir. Gerekli aksiyonları almanız kolaylaşır.
Bilgi çağında bilginin orman kadar çokluğu para etmiyor. İstediğiniz an ve zamanda, seçtiğiniz bilgiye doğrudan erişmek çok önemli. Bilgi teknolojilerinin etkin kullanımı bugünün iş dünyası için vazgeçilmez önemde. Verimlilik ölçümü, hesaplanmış bir kapasiteye göre, mevcut üretimin oranlanması ile yapılmaktadır.
Üretim kurgusunda bir hata olduğunda; bu durum farkedilene kadar verimlilik düşecektir. Hedefimiz kalite beklentilerini karşılayan ürünü ekonomik olarak üretebilmektir.
DCS/PLC kontrol sistemi verilerine OPC teknolojisi ile erişmek mümkündür. Günümüzde, otomasyon çözümlerinde artık çok sık kullanılan OPC teknolojisi kullanıcının her markaya özel bilgi gereksinimini ortadan kaldırır. Yani marka bağımsız bir şekilde sahanızdaki birçok farklı noktandan verileri toplamanızı ve aynı şekilde birçok farklı seviyeye verilerinizi iletmenizi sağlar.
ASPRapor Nasıl Çalışır?
ASPRapor, cihazlara bağlantı kısmını Kepware’in OPC Server’ı ile sağlar. OPC Server’dan alınan veriler son kullanıcının istediği sıklıkta veri tabanında toplanır. Veri tabanında toplanan veriler; ASPRapor’un Web arayüz üzerinden son kullanıcının hizmetine sunulur.
Fabrikanızdaki üretim, duruşlar ve arızalar ilgili PLC kontrol sisteminden, Kepware OPC kullanılarak okunur. Bu olayları ASPRapor üzerinden takip edebilirsiniz. ASPRapor bu bilgileri daha sonra da incelenmeleri için saklar ve periyodik üretim raporları üretir. Bu raporlar ilgili yönetim birimlerine otomatik email olarak gönderilir. ASPRapor, seçilen sinyallerin internet üzerinden gerçek zamanlı trend olarak izlenebilmesini de sağlar.
Her bir kullanıcı kendine özel arayüz(dashboard) ile karşılanır. Kullanımı kolaylaştırmak adına istenildiği taktirde tek tuşla bu tablolar Excel ortamında görüntülenebilmektedir veya günlük olarak her günün sonunda istenen rapor istenen kişilere mail olarak gönderilebilmektedir.
Bu raporlar sayesinde üretime ilişkin veriler daha önceki verilerle karşılaştırılabilir. Ya da benzer üniteleri birbirleri ile karşılaştırılabilir. ASPRapor, bakım ve duruş gibi konularda gerçek verileri dikkatinize sunarak doğru kararları almanıza yardım eder.
İşletme, uzun vadede toplanmış gerçek analiz verilerine bakarak, üretim planlarını daha sağlıklı belirleyebilecektir. Neyin kötü gittiğinden hızla haberiniz olacaktır. Çalışanların üretim sürecine aktif katılımını teşvik edecektir.
ASPRapor ile üretim durumu intranet ve web üzerinden takip edilebilir. Böylece, arızalı ürün bilgisine ve rapor verilerine hızlı erişme sonucunda performans değerlendirme, analiz ve raporlara bakarak hızlı ve sağlıklı karar vermeniz mümkün olacaktır. Yönlendirmede birinci adım hedef gösterme, diğeri motivasyon sağlamadır.
Arıza bildirimlerinde yaşanan gecikmeler, verimliliğe ciddi zarar vermektedir. ASPRapor problemin analizinde, problemin ortaya çıkış nedenlerini, belirtilerini ve etki alanlarını sorgulamanıza yardımcı olur. Girdi olarak kullanılan kaynakların (elektrik, su vb.) proses esnasında etkin kullanılması bu analizler yoluyla sağlanabilir. Üretimde optimal ekipman şartlarına ulaşma doğrultusunda zayıf noktaları belirlemenize yardım eder.
Bazı ekipmanlar, kendi verimliliklerinin altında çalışıyor olabilir. Etkin raporlama sayesinde, problemlerinizin farkına varmaya başladığınızda verimlilik arttırılabilir. ASPRapor üretim performansına nelerin etki ettiğini çabucak görmenizi, hataların farketilmesini hızlandırır, yatırımınızı korur.
Prosesteki hatalar, ekipman şartlarını normale dönüştürerek kolayca düzeltilebilir. Rejime ulaşma kayıpları, operatörlerin teknik becerileri, ekipmanın bakım seviyesi ve üretim şartlarının dengede tutulması ile düzelir.
Sonuç olarak ASPRapor mevcut kontrol yapınızdan verileri toplayarak yukarıda anlatılan özelliklerdeki konfora sizi ulaştırmaktadır.

Paylaş

CemenTürk, 2008 yılından itibaren iki ayda bir yayınlanan hazır beton ve çimento sektörüne ait bir sektör dergisidir. AjansGN’nin öncü, yenilikçi ve istikrarlı kimliğiyle sektörel yayıncılığa önemli bir ivme kazandıran CemenTürk, sektörün ortak sesi olmaya devam etmektedir.

Yorum Yap

© 2022 CemenTürk Dergisi - Tüm Hakları Saklıdır.

HAKKIMIZDA

CemenTürk, 2008 yılından itibaren iki ayda bir yayınlanan hazır beton ve çimento sektörüne ait bir sektör dergisidir. AjansGN’nin öncü, yenilikçi ve istikrarlı kimliğiyle sektörel yayıncılığa önemli bir ivme kazandıran CemenTürk, sektörün ortak sesi olmaya devam etmektedir.

Exit mobile version