Okan ERDEVE

Genel Koordinatör

ECF Mühendislik
2021 yılı iş hayatımızda ve şirketimizde hiç hatırlanmasını istemediğimiz bir yıl olarak geçti. Emek ve özveri ile oluşturduğumuz birçok değerin elimizde olmayan sebeplerden dolayı adım adım kayboluşuna şahitlik ettik. Bu bizler için en karamsar tabloydu. En güzel tablo ise sabır ve inançla bu gidişe karşı bir ekip ve bir aile olarak daha çok kenetlenip direnmekti. Sonuçta kaybolan şey yalnızca maddi olarak öz kaynaklarımızdı ve bu tekrar kazanılabilirdi. Önemli olan ekip ve aile ruhunun devamıydı. Şirket olarak aldığımız ve uyguladığımız kararlarla da tüm olumsuz ekonomik gelişmelere rağmen yıl sonuna doğru bu krizi lehimize çevirmeyi başardık ve 2022 yılına arkamıza bakmadan, ancak bazı dersleri de not alarak yüksek motivasyon ve azim ile başladık. Bu vesile ile tüm çalışanlarımıza ve işverenlerimize teşekkür etmek isterim. Aslında kaybolan bir yıl gibi görünse de etkilerinin bundan çok daha fazla ve toparlanmanın çok daha uzun süre alabileceğinin farkında olarak çalışmaya devam ediyoruz.
2021 yılı gerçekten çok karmakarışık bir yıldı. Dünya genelinde bakacak olursak büyük ve gelişmiş ülke statüsünde olan birçok ülke liderlerinin ve kadrolarının panikle krizi ne kadar kötü yönettiklerini, demokrasi ve insan hakları konusunda örnek alınan birçok ülkenin bu krizde halk ayaklanmaları ve protestolara karşı nasıl zor kullanabildiğini, aşı dağıtımı konusunda ne kadar bencil davranabildiklerini, Ortadoğu, Afganistan, Afrika ve bazı diğer ülkelerin çaresizlik ve belirsizlikle nasıl yalnız ve kontrolsüz bırakıldıklarına şahit olduk. Tüm bu gelişmeler çok önemli ekonomik belirsizliklere ve sebeplere neden oldu maalesef. Avrupa da tedarik zincirlerinin kopması, üretim endekslerinin düşmesi, enflasyonun artış eğilimine gitmesi, Çin’in tekrar toparlanma çalışmaları sonucu bağımlı olduğu bazı enerji kaynaklarını yüksek seviyede tedarik etmeye çalışması sonucunda yükselen enerji maliyetleri gibi birçok dengelerin merkezden kayması, büyük ekonomik sonuçlar doğurdu. Bu etkiler de halen devam ediyor maalesef. Ülkemizdeki en önemli konularda da maalesef dünyadaki bu etkiler devam ederken ekonomik yönetimde alınan sürekli değişken kararlar ve bu kararların serbest piyasada tahribatlara neden olan sonuçlarıydı.
Ekip olarak birçok konforumuzdan feragat edip azimle çalışmaya devam ettik

Yukarıda da belirttiğim gibi 2021, tabi ki istediğimiz bir yıl olarak geçmedi maalesef. Yaşattığı ciddi travmaların etkileri halen devam ediyor. Tüm yaşananlara rağmen ekip olarak birçok konforumuzdan feragat edip azimle çalışmaya devam ettik. Sonuçta hedeflediğimiz yere ulaşamadık ancak başladığımız yerde de kalmadık. En önemli konu ECF ailesi olarak devletten ve dışarıdan herhangi bir destek almadan ekipçe birlikteliğimize devam ettik, duran varlıklarımızı korumayı başardık, kredibilitemizi artırdık, kaybolan öz kaynaklarımızı geri kazanmaya başladık, küçük ve büyük birçok proje ürettik, yurt içi ve yurt dışı önemli projelerin sürecinde yer aldık, mühendisliğimizi ve tekniklerimizi geliştirdik. 2022 yılında, öncesinde içinde yer aldığımız bu projelerin hayata geçmesi ile fiili olarak taahhüt ve pano imalat işlerine başlayacağız.
2022 yılı için tek hedefimizi devamlılık, eski çalışma ve üretim performansımızı kazanmak olarak belirledik. Biz bildiğiniz üzere Endüstriyel Elektrik Sistemleri konusunda taahhüt hizmetleri veren ve aynı zamanda sanayici statüsü altında Anadolu OSB de ABB Elektrik firması lisansı ile Pano imalatı yapan bir firmayız. Taahhüt hizmetleri konusunda 2015 yılında kuruluşunda da yer aldığımız ve şu anda da II. hat yatırımı devam eden MEDCEM Çimento Projesi yatırımında Taahhüt firması olarak sözleşme imzaladık ve saha mobilizasyonumuzla birlikte çalışmaya başladık. Bizler için gönlümüzde her zaman farklı yeri olan MEDCEM Çimento tesisinin planlanan sürede tamamlanmasını sağlamak en önemli hedeflerimizden birisi. Pano imalatı konusunda da şu anda birçok yurtiçi ve yurtdışı projenin geliştirilmesi ve projelendirilmesi işi devam etmekte. Şu anda bir kısım anlaşmaları yaptık. Bu yılın en önemli stratejik konusu olan tedarik konularında sıkıntı yaşamazsak Şubat ayı sonunda üretime başlıyoruz. Hedefimiz bu yıl, geçen yılın açığını bir an önce kapatmak ve maden sektörüne yönelik yurt içi/yurt dışı önemli projelerin içerisinde olmak. Önümüzdeki Şubat ayında yurt dışı ve yaklaşık olarak sekiz aydır içinde yer aldığımız çok önemli bir projeyi imzalamayı planlıyoruz.
 

Paylaş

CemenTürk, 2008 yılından itibaren iki ayda bir yayınlanan hazır beton ve çimento sektörüne ait bir sektör dergisidir. AjansGN’nin öncü, yenilikçi ve istikrarlı kimliğiyle sektörel yayıncılığa önemli bir ivme kazandıran CemenTürk, sektörün ortak sesi olmaya devam etmektedir.

Yorum Yap

© 2022 CemenTürk Dergisi - Tüm Hakları Saklıdır.

HAKKIMIZDA

CemenTürk, 2008 yılından itibaren iki ayda bir yayınlanan hazır beton ve çimento sektörüne ait bir sektör dergisidir. AjansGN’nin öncü, yenilikçi ve istikrarlı kimliğiyle sektörel yayıncılığa önemli bir ivme kazandıran CemenTürk, sektörün ortak sesi olmaya devam etmektedir.

Exit mobile version