Uğraş AKAY

Genel Müdür

Dal Makina
2021 gerçekten alışılmadık bir yıldı. Dünya pazarlarını kasıp kavuran, aileleri sokağa çıkma yasağıyla evlerine, işyerlerini kapılarını kapatmaya zorlayan küresel COVID- 19 pandemisinin etkileriyle dolu 2020’den sonra, 2021 güvenli ve etkili aşıların ortaya çıkmasına ve tüketici güveninin yenilenmesine tanık oldu.
Bununla birlikte, COVID-19’un neden olduğu yapısal kısıtlamalar ve üretim boşlukları nedeniyle, tüketici talebindeki bu yeniden canlanma, bazı pazarlarda çeşitli aksamalara, anormalliklere ve rekor fiyatlara yol açtı. Aynı zamanda, dünyanın dört bir yanındaki limanlardaki nakliye maliyetleri ve darboğazlar, gecikmeler ve yıpranmış tedarik zincirleriyle birlikte daha fazla fiyat artışına neden oldu.
Önemli olan cevap verebilme refleksi ve öngörü tecrübesidir

Ekonomik dalgalanmaların en majör faktörlerinden biri belirsizliktir. Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 pandemisi tüm ekonomik oyuncuları bu belirsizlik faktörüyle oldukça etkiledi. Burada önemli olan cevap verebilme refleksi ve öngörü tecrübesidir. Tecrübelerle dolu ihracatçı kimliğimiz ve güçlü temellerimizle bu süreci en hafif şekilde atlatıp dünyanın birçok bölgesinde çok önemli projelere imza attık.
Global olarak çimento sektörü muazzam bir büyüme içine girdi ve birçok ülkede deyim yerindeyse çimento bulmak imkânsız hale geldi. Uzun yıllardır fiyat ve karlılık baskısı altındaki çimento üreticileri, pandemi ve sonraki süreçlerde ciddi anlamda üretim ve karlılıklarını global olarak arttırdılar. ,
Bununla birlikte gerek ülkelerin gerekse küresel olarak karbon emisyonları ile ilgili olarak alınan ciddi kararlar nedeni ile, başta Avrupa olmak üzere birçok ülkede karbon ayak izini düşürme yatırımları çok hızlı bir şekilde devreye girdi ve gün geçtikçe bu sayılarda artmaktadır.
Biz de ana sektörümüz çimento olarak, bu yukarıdaki ana iki başlık altında Japonya’dan Peru’ya kadar dünyanın her yerinden çok ciddi talepler aldık ve muazzam yeni referanslarımızı listemize ekleme şansı elde ettik. Temel olarak pandemi süreci çimentoyu ve dolayısı ile bizim gibi küresel bir teknoloji, mühendislik ve üreticiyi çok olumlu anlamda etkiledi diyebiliriz.
Her zaman olduğu gibi mükemmel müşteri memnuniyetimizi sürdürmek önceliğimiz olacaktır. Dünyanın dört bir yanındaki dinamik çalışanlarımız ve profesyonel karar mercilerimizle mevcut ve potansiyel projelerde en etkili çözümleri sağlamaya ekolojik faktörleri her zaman ön planda tutarak devam edeceğiz. DAL Group olarak Çimento, Kireç, Alçı ve Kömür sektörleri için Tasarım, Mühendislik ve Anahtar Teslim Projeleri’ne ana hedefimiz karbon ayak izi düşürücü projeler olmak üzere tüm gücümüzle devam etmek ile birlikte, küresel ısınmanın dünyanın en büyük sorunu haline gelen çağımızda; hedefimiz sonraki nesillere daha yeşil bir dünya bırakacak teknolojilerimizi bütün özverimizle çimento sektöründe yaygınlaştırmak olacaktır. Özellikle alternatif yakıtın sistemdeki kullanım olanın artırılması, bypass sistemleri, pyro process iyileştirmeleri, klinker soğutma modifikasyonları ve öğütme odağımızda olup, hali hazırda yaklaşık servise verdiğimiz 50 ülke olan sayıyı 75 olarak hedeflemiş bulunmaktayız.
 

Paylaş

CemenTürk, 2008 yılından itibaren iki ayda bir yayınlanan hazır beton ve çimento sektörüne ait bir sektör dergisidir. AjansGN’nin öncü, yenilikçi ve istikrarlı kimliğiyle sektörel yayıncılığa önemli bir ivme kazandıran CemenTürk, sektörün ortak sesi olmaya devam etmektedir.

Yorum Yap

© 2022 CemenTürk Dergisi - Tüm Hakları Saklıdır.

HAKKIMIZDA

CemenTürk, 2008 yılından itibaren iki ayda bir yayınlanan hazır beton ve çimento sektörüne ait bir sektör dergisidir. AjansGN’nin öncü, yenilikçi ve istikrarlı kimliğiyle sektörel yayıncılığa önemli bir ivme kazandıran CemenTürk, sektörün ortak sesi olmaya devam etmektedir.

Exit mobile version