Martin Engineering
COVID-19, diğer pek çok sektör gibi dökme malzeme taşıma ve işleme endüstrisine de bir dizi zorluk getirdi. Bu durum, konveyör güvenliğini ve üretim verimini artırmak için verilen kritik eğitim seçeneklerini sınırlandırdı. Martin Engineering, yüz yüze ziyaretlerin bir süre daha kısıtlanacak olması nedeniyle, endüstriyel faaliyetlerde kullanılan konveyörlerin bakımını, idaresini ve tasarımını gerçekleştiren kişileri eğitme geleneğini sürdürebilmek amacıyla kapsamlı bir araç yelpazesi geliştirdi. Bu çalışmaların sonucunda güvenliği ve verimliliği artırmaya, bakım harcamalarını azaltmaya, ekipman ömrünü uzatmaya yardımcı olan ve kârlılığın artırılmasına katkıda bulunan, küresel ölçekte sunulabilen çok çeşitli seçenekler ortaya çıktı.
Martin Engineering Onursal CEO’su ve 40 yılı aşkın uygulama deneyimine sahip bir endüstri emektarı olan Yüksek Mühendis Todd Swinderman, mevcut durumu şu sözlerle açıklıyor: “Pandemi, müşteri tesislerinde geleneksel eğitimler sunma becerimizi etkiledi. Ancak bu, konveyör operatörlerinin ve tesis yöneticilerinin eğitim seanslarına ve sürekli eğitimin sağladığı faydalara yönelik ihtiyaçlarının azaldığı anlamına gelmiyor.”
Martin, virüsün yüz yüze öğrenme konusunda getirdiği kısıtlamalara yanıt olarak, yıllar boyunca dökme malzeme taşıma ve işleme endüstrisine çok iyi hizmet veren, ticari kaygılar gütmeyen bir müfredatı temel alan bir dizi interaktif çevrimiçi modül oluşturdu. İnteraktif yapısıyla katılımcıların ilgisini canlı tutacak şekilde 45-60 dakikalık bölümler halinde tasarlanan sanal eğitimler, en iyi güvenlik uygulamaları, kaçak malzeme kontrolü ve bant merkezleme gibi konuları kapsıyor.
“FoundationsTM çevrimiçi seminerleri, anında kullanıma sunulabilecek, ticari kaygılardan uzak, konuya özel sorun çözme bilgileri sağlıyor” diyor Swinderman. “İşin içinde pazarlamaya yönelik bir içerik yok ve en uzak yerlerdeki kişiler bile bundan faydalanabilir” diye ekliyor.
2010’dan beri Martin’in uygulamalı FoundationsTM konveyör işletmeciliği temelleri eğitmeni olan Uzman Mühendis ve Satış Müdürü Oğuzhan Cemoğlu, ilgili gözlemlerini şöyle aktarıyor: “Konveyörler üretim verimini artırma konusunda en iyi araçlardan biri. Bununla birlikte, konveyörlerden kaynaklanan iş kazaları, işverenlere yılda milyonlarca Türk lirasına mâl oluyor. Malzeme yüklerinin boyutu ve çalışma hızlarının yanı sıra tükettikleri ve barındırdıkları enerji miktarı nedeniyle, konveyörlerin ağır yaralanmalar ve can kayıpları da dahil olmak üzere endüstriyel kazaların önde gelen nedeni olduğu söylenebilir. Fakat doğru eğitim, hazırlık ve güvenlik önlemleriyle iş kazalarının önüne geçilebilir.”
Cemoğlu, şirketin çevrimiçi eğitimleri için Zoom platformunu tercih ettiklerini ifade ediyor. Ancak şirketin tüm dünya genelindeki uzman eğitmenleri Google Meet, Microsoft Teams ve Webex yazılımlarında da deneyime sahip. “Zoom’u seviyoruz, çünkü eğitim alan kişi için en iyi deneyimi sağlıyor” diye devam ediyor. Ayrıca iş hikayelerinin, ek içerik videolarının, ilgili blog makalelerinin ve FoundationsTM kitabının indirme bağlantılarının paylaşımını da kapsayacak şekilde, onlar için son derece değerli içerikler hazırlayabiliyoruz.”
“Platformumuz, katılımı olabildiğince artırmak için oluşturuldu” diye ekliyor Cemoğlu. “Pek çok eğitmen, pandemi nedeniyle çevrimiçi eğitime zorunlu geçiş yaptığından, mevcut platform özelliklerini etkili şekilde kullanamıyor. Ancak biz, el kaldırma düğmesi, sohbet, soru ve cevap, ekran paylaşımı, beyaz tahtalar, özel alt odalar ve anket gibi seçeneklerle etkileşim özellikleri sunmak ve öğrenci katılımını artırmak için gayret gösteriyoruz.”
Oğuzhan Cemoğlu’na göre Martin Engineering, pandeminin başından bu yana video konferans yöntemiyle dünya genelinde yaklaşık 2.000’den fazla katılımcıyı eğitti. “Bu modülleri kömür işleme tesisleri, çimento üretimi, agrega üretimi, kâğıt hamuru ve kâğıt fabrikalarındaki katılımcılara sunduk” diye ekliyor Cemoğlu. “Konveyörleri ve tesisleri tasarlayan endüstri danışmanları, hizmet tedarikçileri ve mühendislik firmalarına da eğitim verdik.”
Martin Engineering, bu eğitimlerin yanında, kritik kavramlar ve en iyi uygulamalar hakkında ücretsiz web seminerlerinin yanı sıra, önde gelen sektör çalışanlarının dökme malzeme taşıma ve işleme endüstrisindeki deneyimlerini paylaştığı çeşitli etkinlikler vasıtasıyla, müşterilerle farklı şekillerde etkileşime geçiyor. Müşteriler, Martin’in endüstri uzmanlarına telefon, canlı sohbet, e-posta veya sosyal medya aracılığıyla her zaman erişebiliyor ve FoundationsTM serisi endüstri referans kitapları, şirketin web sitesinden ücretsiz olarak beş dilde indirilebiliyor.

Çevrimiçi seminerler, pazarlamaya değil konuya özel sorun çözme bilgileri sunmaya yönelik olarak geliştiriliyor.
Martin, 1980’lerde ilk sorun/çözüm literatürünü yayımladığından beri müşterilerin konveyör eğitimine yatırım yapma konusunda uzun bir geçmişe sahip. Bunu 1990’larda güvenlik, bakım ve operasyon eğitimi konusunda uluslararası boyutta tanınan bir kaynak haline gelen ve zamanla dünya genelinde 20.000 kopyası basılan FoundationsTM serisinin 500 sayfanın üzerindeki ilk baskısı izledi. Swinderman’in tahminine göre Martin Engineering dünya çapında 50.000’den fazla maden çalışanı, operatör, bakım personeli ve yönetim personeli eğitti.
Martin eğitimleri, iki temel kategoride ele alınıyor. Güvenli çalışma uygulamalarına ve yaygın konveyör sorunlarının çözümlerine dair eğitimler, bakım ve operasyon personeline yönelik olarak düzenlenirken, güvenlik ve üretim verimi için konveyörlerin tasarımına ve çalışmasına ağırlık veren eğitimler, teknik personel ve yönetim personeli hedef alınarak geliştiriliyor. Ayrıca Martin eğitmenleri ve mühendisleri, yalnızca konveyör kullanan müşteriler için değil, endüstriyel vibrasyon uygulamaları, hava şokları ve silo temizliği uygulamaları konusunda eğitime ihtiyaç duyanlar için de özel programlar tasarlayabiliyor.
Martin Engineering’in her iki eğitim yöntemi de son derece interaktif, etkili ve ticari kaygılardan uzak. Her ikisi de anında pratiğe dökülebilecek bilgileri zamanında sunmaya odaklanıyor. Eğitim birkaç dilde sağlanabiliyor ve ayrıntılar bölgesel Martin Engineering lokasyonlarından alınabiliyor. Mevcut teklifler hakkında daha fazla bilgi almak veya bir seans planlamak için: https://www. martin-eng.com/content/page/546/conveyor-system-trainingeducation adresini ziyaret edebilir ya da +90 216 499 34 91 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

Martin Engineering, uzaktan konveyör eğitimi için bir dizi çevrimiçi modül oluşturdu.
 

Paylaş

CemenTürk, 2008 yılından itibaren iki ayda bir yayınlanan hazır beton ve çimento sektörüne ait bir sektör dergisidir. AjansGN’nin öncü, yenilikçi ve istikrarlı kimliğiyle sektörel yayıncılığa önemli bir ivme kazandıran CemenTürk, sektörün ortak sesi olmaya devam etmektedir.

Yorum Yap

© 2022 CemenTürk Dergisi - Tüm Hakları Saklıdır.

HAKKIMIZDA

CemenTürk, 2008 yılından itibaren iki ayda bir yayınlanan hazır beton ve çimento sektörüne ait bir sektör dergisidir. AjansGN’nin öncü, yenilikçi ve istikrarlı kimliğiyle sektörel yayıncılığa önemli bir ivme kazandıran CemenTürk, sektörün ortak sesi olmaya devam etmektedir.

Exit mobile version