Erkan KÖSE
ECK Elektromekanik
Ağır çevre koşulları, toz ve nemin yüksek derecede yoğun olduğu ortamlarda elektrik enerjisinin dağıtımını kesintisiz ve sorunsuz bir şekilde sağlamak için, güvenilir ve standartlara uygun, yüksek kalitede ürünler gerekmektedir.
Hensel, zorlu çevre koşullarında bile sorunsuz ve güvenli bir şekilde servis veren yük ayırıcı şalterleriyle, endüstriyel sahalarda emniyet ve bakım prosedürlerinde de önemli bir rol üstlenmiştir.
Lokal Emniyet Şalteri (LEŞ), bakım şalteri olarak adlandırılan makine ya da motora yakın bir noktada konumlandırılan bu yük ayırıcı şalterler bakım faaliyetleri için emniyetli bir çalışma ortamı sağlarlar. TS EN 60204-1, Makinalarda güvenlik – Makinaların elektrik donanımı standardı, herhangi bir bakım ya da onarım sırasında ilgili motorun yada makinanın sistemden izole edilmesi gerektiğini belirtir. Bu sayede işlem sırasında istenmeyen bir enerjilenmenin önüne geçilmiş ve operatörün sağlığı güven altında tutulmuş olur.
Yüksek kaliteli polikarbonat malzemeden imal edilmiş olan, yük ayırıcı şalter kutuları, endüstride maruz kalınabilecek olan toz, su, çeşitli kimyasallar ve UV ışınlarına karşı son derece dayanıklıdır. IP 65 koruma sınıfını garanti eden bu şalterler ile açık hava uygulamalarında bile kesintisiz hizmet alabilirsiniz. Kullanılan polikarbonat (PC) malzemenin doğası gereği de “tam yalıtkan” olan bu kutular sayesinde, herhangi bir izolasyon hatası durumunda, işletme bakım sorumluları, operatörler elektriksel çarpmaya karşı %100 korunmuş olurlar.
Şalter devrede iken pano kapağının açılmasına izin vermeyen kilitleme mekanizması sayesinde yine insan güvenliğini ön plana alan bu yük ayırıcı şalterler yükün tipinden bağımsız olarak AC23 kullanım kategorisine göre seçilmiştir. Bu da yük altında sorunsuz bir şekilde anahtarlama yapılabilmesini sağlamaktadır.
İşletme otomasyonu gereği sahada motor ya da makina başlarında bulunan bu yük ayırıcı şalterlere ek olarak kumanda ve kontrol amaçlı yardımcı devreler de eklenebilmektedir. Tercihe göre pako şalter, start – stop butonu ve ek olarak acil durdurma butonları içeren bu devreler sayesinde saha ile motor kontrol merkezi arasındaki koordinasyon sağlanarak güvenlik bir adım daha ileriye taşınmış olur.
ECK Elektromekanik , yurtiçi ve yurtdışında özellikle çimento, maden ,enerji, su sektörlerine endüstriyel otomasyon ile enerji verimliliğini ve kalitesini arttıracak elektrik malzemeleri tedarik etmek ve hizmet vermek amacıyla kurulmuş bir şirkettir. Bugün, stoklu olarak ABB Sürücü&Yumuşak Yolverici ve Hensel pano bayilikleri ile müşterilerine hizmet sunmaktadır.

Paylaş

CemenTürk, 2008 yılından itibaren iki ayda bir yayınlanan hazır beton ve çimento sektörüne ait bir sektör dergisidir. AjansGN’nin öncü, yenilikçi ve istikrarlı kimliğiyle sektörel yayıncılığa önemli bir ivme kazandıran CemenTürk, sektörün ortak sesi olmaya devam etmektedir.

Yorum Yap

© 2022 CemenTürk Dergisi - Tüm Hakları Saklıdır.

HAKKIMIZDA

CemenTürk, 2008 yılından itibaren iki ayda bir yayınlanan hazır beton ve çimento sektörüne ait bir sektör dergisidir. AjansGN’nin öncü, yenilikçi ve istikrarlı kimliğiyle sektörel yayıncılığa önemli bir ivme kazandıran CemenTürk, sektörün ortak sesi olmaya devam etmektedir.

Exit mobile version