Gelişmiş dökme malzeme yönetimi için tesis havasını kullanan düşük basınçlı şoklamanın mucidi (patent sahibi), hava şoklarını prosesi durdurmadan monte edebilmek için yeni bir teknoloji duyurdu. Sistem, özel eğitimli teknisyenlerin hava şoklarını fırınlara, ön ısıtıcılara, klinker soğutmalara ve diğer yüksek sıcaklığa sahip konumlara üretim devamlılığını kesintiye uğratmadan monte edilmesine imkan sağlıyor.
Martin Engineering, karot delme ve hava şoklarının montajı için yüksek ısıya sahip proseslerin durdurulmasını gerektiren geleneksel montaj yöntemlerinin neden olduğu yüksek maliyetli duruş sürelerini önemli ölçüde azaltmak için, patent başvurusu yaptığı Martin® Core GateTM’yi geliştirdi. Şirket bugüne kadar dökme malzeme taşıyanların sorunsuz malzeme akışını sürdürmelerine, duruşları en aza indirmelerine, kayıp üretim süresini azaltırken verimi iyileştirmeye yardımcı olarak onlarca kurulumda bu teknolojiyi kanıtladı.
Yeni sistem, firmanın üretim sırasında hava şoklarını sökmeye gerek kalmadan bakım yapılabilen veya değiştirilebilen hava şoku nozulu tasarımları ailesi olan Smart NozzleTM Serisi ile başarılı bir şekilde eşleştirildi. Bu teknoloji şu anda, üretim sırasında hava şoklarını emniyetli bir şekilde monte etmeyi ve nozulları değiştirmeyi sağlamada tek olmakla beraber özel ekipman ve işlem kapalı alana girmeyi gerektirmiyor. Tüm montajın, bakımın, tankın veya prosesin dışından gerçekleştirilmesine olanak tanıyan Core Gate sistemi aynı zamanda montajın ve bakımın zorluk ve tehlikelerini en aza indirerek daha güvenli bir çalışma ortamı oluşmasına katkıda bulunuyor.
Küresel Akış Yardımcıları Ürün Yöneticisi “Bu yeniliklerin her ikisi de sektörde önemli teknik çığır açan buluşları temsil ediyor. Geçmişte, malzeme birikimi bir sorun haline geldiğinde üretim uzmanları bir sonraki programlı duruşa kadar aksamalara razı oluyor ya da hava şoku uygulaması için maliyetli bir duruş süresine katlanmak durumunda kalıyorlardı. Bir şirketin üretim kaybı günde yüz binlerce dolara çıkabiliyordu.” sözleriyle gözlemlerini aktarıyor.
“Başlangıçtaki ilerlememiz, üretim kesintisi olmadan güvenli bir şekilde değiştirilebilecek bir nozul tasarımıydı. Şimdi bu yeni teknoloji, hava şoklarını ve nozulları prosesi durdurmadan, işletme tüm hızıyla üretim yaparken sisteme ilave edilebilmesine izin veriyor.” diye devam ediyor.
Martin teknisyenleri, çalışan bir prosese hava şoklarını monte edebilmek için öncelikle doğru hava şoku konumlarını belirlemek üzere malzeme birikim biçimlerini ve tıkanma bölgelerini ayrıntılı bir şekilde değerlendiriyor, sonra dış bölgeden karot alıyor ve Core Gate’i yerine kaynaklıyor. Karot matkabı monte ediliyor,  merkezleme kontrol ediliyor ve çalıştırılıyor. Bu sırada refrakter boyunca ilerlenirken işlem güvenli bir mesafeden izleniyor.
Matkap refrakterde karotu açar açmaz geri çekiliyor ve çalışanları zorlu ortama karşı korumak amacıyla hemen bir termal emniyet kalkanı yerleştiriliyor. Daha sonra Smart Nozzle mekanizması 8 cıvatalı bir bağlantı şekliyle sağlam bir şekilde monte ediliyor ve ardından nozulun kendisi takılıyor.
Mevcut ekipmandaki geleneksel bir fan nozulunun değiştirilmesi için nozul ağzının etrafındaki refrakter malzemenin genellikle bölge içerisinden hava çekiçi ile kırılması gerekir. Bu işlem, bölgedeki refrakteri mutlaka zayıflatarak örümcek ağı formunda çatlaklar oluşmasına ve takip eden çatlamalara karşı daha hassas hale getirir. Buna karşılık, Martin’in değiştirme sistemi bakım sırasında refraktere dokunmuyor ve bir çalışan montajı ve bakımı tankın dışından güvenli bir şekilde gerçekleştirebiliyor. Martin Engineering tasarımı, tipik fan jet nozullarından daha küçük alan kaplıyor ve boru nozul veya standart fan-jet nozul tasarımlara göre daha geniş bir hava dağılımı deseni sunuyor.
“Artık, bir malzeme birikimi sorunu tespit edildiği anda sorunu inceleyebiliyor, bir hava şoku uygulaması tasarlayabiliyor ve hava şoklarını hızlı bir şekilde monte edebiliyoruz. Tıkanma proses akışını tamamen engelleyecek kadar ciddi olmadığı sürece genellikle, çözüme ait ekipmanı monte ederken üretimi devam ettirebiliyoruz.”diye ekliyor Küresel Akış Yardımcıları Yöneticisi. Yeni Core Gate ve Smart Nozzle teknolojilerinin çimento üretimi, kömürle çalışan operasyonlar, kül işleme ve diğer yüksek sıcaklık uygulamalarında kullanım alanı bulması bekleniyor.

Paylaş

CemenTürk, 2008 yılından itibaren iki ayda bir yayınlanan hazır beton ve çimento sektörüne ait bir sektör dergisidir. AjansGN’nin öncü, yenilikçi ve istikrarlı kimliğiyle sektörel yayıncılığa önemli bir ivme kazandıran CemenTürk, sektörün ortak sesi olmaya devam etmektedir.

Yorum Yap

© 2022 CemenTürk Dergisi - Tüm Hakları Saklıdır.

HAKKIMIZDA

CemenTürk, 2008 yılından itibaren iki ayda bir yayınlanan hazır beton ve çimento sektörüne ait bir sektör dergisidir. AjansGN’nin öncü, yenilikçi ve istikrarlı kimliğiyle sektörel yayıncılığa önemli bir ivme kazandıran CemenTürk, sektörün ortak sesi olmaya devam etmektedir.

Exit mobile version