1981 yılından bu yana anahtar teslim tesis kurulumu ve makina imalatı konularında ağır sanayiye hizmet sunmakta olan CETA’nın, 4.000 T/G “greenfield” Afyon Çimento Fabrikası projesinde 2015 Haziran ayında atılan temelin ardından 2016 Aralık ayında fırın devreye alınmıştır. Projede ana yüklenici olan CETA’nın sorumlulukları dahilinde inşaat işleri, yapısal çelik imalat işleri, teknolojik ve mekanik ekipman imalat işleri, çelik ve mekanik montaj işleri, tesisat işleri, kaplama ve izolasyon işleri ve devreye alma yer almaktadır.
Bu kapsamda hammadde kırıcı ve binası, katkı malzemeleri kırıcısı ve binası, dairesel hammadde stokholü, katkı stokholü, farin değirmeni, farin silosu, 123 metre yüksekliğinde önısıtıcı kulesi, 4.000 T/G kapasiteli galeden tahrikli döner fırın, klinker soğutma, hava soğutmalı eşanjör ve torbalı filtre sistemleri, klinker silosu, low alkali klinker silosu, kömür stokholü, kömür değirmeni, 2 adet dik çimento değirmeni, çimento silosu ve 2 adet paketleme makinası ve binası inşaat, imalat ve montaj işleri tamamlanmıştır.
Ayrıca, CETA’nın halihazırda devam eden projeleri kapsamında Batısöke Söke Çimento San. T.A.Ş.’nin 5.000 T/G kapasiteli yeni klinker üretim tesisi projesinde çimento öğütme, depolama ve paketleme tesisine ait dik çimento değirmeni ve betonarme bunkerleri, klinker sevk nakil bantları, çimento katkı stokholü, katkı yer bunkeri ve sevk sistemi, big bag, paletleme ve paketleme tesislerinin betonarme, inşaat, yapı çeliği ve makina ekipman tedariği işleri ile çimento silolarının mekanik işleri CETA’nın sorumluluğunda bulunmaktadır.
Aynı zamanda Nuh Çimento San. A.Ş.’nin 5 no’lu Çimento değirmeni ve nakil sistemleri yatırımı projesinde 2 adet önezici binası, değirmen besleme sistemleri ve değirmenden ilgili çimento silolarına besleme sistemleri CETA’nın sorumluluğunda gerçekleşmektedir. Tüm statik hesaplar ve detay projeler (inşaat, çelik ve mekanik) CETA kapsamındadır. Ayrıca betonarme, inşaat, yapı çeliği ve makina ekipman tedariği ve montaj işleri de CETA kapsamındadır.
Bu vesile ile hem değerli işverenlerimize ve hem de projelerimizde emeği geçen tüm çalışanlarımıza ve alt yüklenicilerimize teşekkür ederiz.

Paylaş

CemenTürk, 2008 yılından itibaren iki ayda bir yayınlanan hazır beton ve çimento sektörüne ait bir sektör dergisidir. AjansGN’nin öncü, yenilikçi ve istikrarlı kimliğiyle sektörel yayıncılığa önemli bir ivme kazandıran CemenTürk, sektörün ortak sesi olmaya devam etmektedir.

Yorum Yap

© 2022 CemenTürk Dergisi - Tüm Hakları Saklıdır.

HAKKIMIZDA

CemenTürk, 2008 yılından itibaren iki ayda bir yayınlanan hazır beton ve çimento sektörüne ait bir sektör dergisidir. AjansGN’nin öncü, yenilikçi ve istikrarlı kimliğiyle sektörel yayıncılığa önemli bir ivme kazandıran CemenTürk, sektörün ortak sesi olmaya devam etmektedir.

Exit mobile version